Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас

Беше много трудно, офисите на ДЕА са едни от най-скъпите, призна той
Обновена: 4 апр 2012 12:26 | 4 апр 2012 10:55,
71
Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас
Директорът на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) Мишел Лионхарт. Снимка: БТА

„От 10-12 години водим битка да открием офис на ДЕА в България и сме много щастливи, че това се случи“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с директора на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) - Мишел Лионхарт.

На срещата присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Вчера американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА откри своя първи офис в България.

По думите на Борисов конкуренцията между страните в региона за това къде да бъде открит офисът е била огромна. Но благодарение на стабилността и успехите на тукашните власти сме успели да се преборим.

„Беше много трудно, години се вземат такива решения. Офисите на ДЕА са едни от най-скъпите“, обобщи Борисов.

Според премиера операция „Лунна светлина“ все още се дава за пример по света за една от най-добрите подобни акции, правена някога.

Още по темата
3 апр 2012 20:32
64

На 3 август 2003 г. в боливийския град Санта Крус бяха заловени при международната операция 5 т кокаин, смесен с картофено пюре.

Три тона от тях трябвало да стигнат по море до България и да бъдат пречистени в лаборатория край Марица. После дрогата щяла да отпътува за Западна Европа. Другите два тона били предназначени за Испания. 

Министър-председателят обясни още, че по време на срещата е запознал представителите на ДЕА с проблемите с контрабандата на цигари и с фалшиви пари, и изрази надеждата, че в бъдеще ще се борим заедно в трансграничната престъпност.

От своя страна шефката на ДЕА Мишел Лионхарт благодари на българските власти за доброто сътрудничество и добрите връзки през последните години.

Тя изрази надежда, че за в бъдеще двете страни – САЩ и България, заедно ще могат да се борят с проблемите на трансграничната престъпност в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Бойко БорисовДЕА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
30
 
3
 
! Отговори
Борисовист преди 12 години
Ето на това му викам хубава новина! Браво г-н Борисов, продължавайте да ни радвате. Напук на червените ще ви гласуваме и втори мандат.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати повода да се гордеем ?!?!Тези отварят офиси там където проблемите нарастнат. Това означава само едно - в България производстворо и трафика на наркотици е нарастнал много през последните години.
2
5
 
16
 
! Отговори
СмаХнат преди 12 години
Щ'то си мисля че няма само да борят наркотрафика, по-скоро добър контрол за България де не залитне към Русия че тоя път ще е фатално
1
2
 
15
 
! Отговори
Щастлив съм преди 12 години
Какво му трябва повече на човек