Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1

ГЕРБ или влиза в коалиция или всички се обръщат срещу нея
Обновена: 6 апр 2012 15:53 | 5 апр 2012 19:15,
280
Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1
На Борисов му трябва коалиция, ако иска да управлява втори мандат. Снимка: архив, Булфото

Ако парламентарните избори са днес, за ГЕРБ биха гласували 30,7% от избирателите, след тях по гласове се нареждат от Коалиция за България със 17,9%, „България на гражданите” на Меглена Кунева  със 7,1% и ДПС с 6%.

Това показват резултатите от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено през март сред над 1200 пълнолетни български граждани в цялата страна.

Данните отчитат лек спад с около 2% в подкрепата за ГЕРБ в сравнение с миналата година, но според социолозите това може да е в рамките на статистическата грешка.

„Синята коалиция“ е на ръба да прескочи 4-процентната бариера, а "Атака" е вън от парламента.

Според социолозите при тези резултати чисто математически има само две възможности за управление на страната - ГЕРБ в коалиция с някоя друга политическа партия или всички политически партии срещу ГЕРБ.

Политиците с най-висок положителен рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова. При тях доверието е по-високо отколкото недоверието.

При Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев се забелязва, че в сравнение с януарското изследване има леко повишение на положителния им рейтинг.

Подобна тенденция се наблюдава и при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Докато повечето политици запазват или леко повишават доверието си, президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)трупа недоверие. Според проучването рейтингът на Георги Първанов се е понижил с 5% от януари 2012 година. 

Забелязва се известно повишение на доверието в председателя на БСП Сергей Станишев, но той продължава да
бъде с по-малко доверие от Първанов. Според анализаторите лидерската битка в БСП се отразява в рейтингите на двамата политици.

Повишава се доверието и в Меглена Кунева, като за три месеца нейният рейтинг е нараснал с 1,1%.

Със сериозна преднина (50.7 процента) президентството е институцията с най-високо доверие в обществото.
След встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност като президент се наблюдава сериозен ръст в доверието към институцията. На второ място и трето място се нареждат армията и полицията, а последни са съдът и прокуратурата.

Лидерите на опозиционните партии - Мартин Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Христина Христова, Яне Янев, Волен Сидеров са с традиционно много ниски стойности на доверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
16
 
6
 
! Отговори
мухахахаха преди 12 години
пишете си анонимни червенковци пишете си.никой не ви бръсне за слива .народа си иска бойко. не гейчо и ченгето гоце. айде ***
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безработицата вече достигна рекордните 500 хиляди души и това са избирателите, които ще решат изборите.
50
2
 
3
 
! Отговори
53 преди 12 години
E да де, ама не стаа :))). Както виждаш процентите то е ясно - ГРОБ лидери комунисти, БСП - все комунисти, Кунева - елитна комунистка, ДПС - доносници-комунисти. Е нема начин да минем без тях и следващия мандат и во веки веков :)
49
2
 
5
 
! Отговори
до Иван преди 12 години
Май според тези проучвания пак ще ни управляват комунисти,независимо от наименованието.
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия дето гласуват за Кунева всъщност не знаят защо,просто защото им е симпатична,но ако ги питате ще се затруднят да ви отговорят.Освен ,че беше от НДСВ с друго не я свързвам.ГЕРБ поне са се нагърбили с цялата отговорност и за победите и за грешките си.Няма друга такава партия.
47
3
 
3
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 12 години
Интересна е тенденцията на политическо разпадане и гниене при СДС, ДСБ и Атака. Повечето избиратели на СДС, ДСБ и Атака бягат към ГЕРБ и това засега помага на ГЕРБ да запазят около 30 % и да не се разпаднат под 20 %.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агенциите до изборите ще натрупат милиони,който плаща повече рейтинга му се вдига,надаването започна!!! Да ама не,народа вече не се хваща на толкова спльоснати лъжи!!!
45
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква беднотия бълнувате бе ? 7000 колеги имам с доход над 1500 лева НА МЕСЕЦ... И то само за 3 години управление на ГЕРБ...
44
11
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ЗА -всяка коалиция: синия-виолетово-оранжева-жълта...Само без комунисти.Никаква власт за комунистите!Никога!
43
9
 
8
 
! Отговори
пенчо преди 12 години
ццццццццццц .цял ден плюене по борисов.цял ден плюене по герб и накрая пак им надуха шошоните на червените.кутев кутев ще те уволнят
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДС и ДСБ могат да влязат в парламента само чрез тройна синя коалиция ГЕРБ-СДС-ДСБ. Иначе са аут от парламента за първи път от 23 години.
41
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще са си номер 1 поне още 10 години ! Или поне ,докато се разпадне БСП...
40
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ЗА ГЕРБ.А *** НЕКА СИ ***.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 2 от Горна Оряховица преди 2 минутиНе може да не се признае, че Борисов прави два пъти повече грешки от тройната коалиция, но България върви два пъти по- добре.е докато има такива умници все ще сме на тоя халда беше казал на къде върви поне
38
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Кой е Доган? Не беше ли виден хидро специалист?
37
3
 
11
 
! Отговори
дядо преди 12 години
ако това е вярното българите доказано са достатъчно тъпии си заслужават съдбата - щастливи като в того и т.н.ако не е верно значи продължават да си ги будалкаточевидния резервен вариант на националните предатели герб е кунева
36
2
 
12
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Интересно ми е сега Архонт Бинев,къде ще се присъедини........след като Атака потъна в батака
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такава брутална скалъпистика. Не познавам жив човек който да ги подкрепя тия освен най долната ***. Хора който се кефят, как са наиграли шефа им тоя "гаден експлоататор" като не са му платили от общината или който и де е там, не може да си вземе ДДС то и т.н. Без изобщо да помислят *** ***, че така те няма да вземат заплата и ще пукнат от глад.те му се радват на Бащицата Борисов щот си мислят, че ще дойде и ще им плати той - наивни ... по скоро прости хорица без грам мисъл в главит.
34
2
 
22
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Проституциологията в България обслужва интереси.........
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ГЕРБ обаче са си 1" - казаха от махалата във Филиповци