Сидеров подаде ръка на БСП за вота

Да им е честита новата коалиция, отвърна ГЕРБ
Обновена: 5 апр 2012 17:30 | 5 апр 2012 17:30,
172
Сидеров подаде ръка на БСП за вота
"Атака" щастлива от подкрепата си за БСП. Снимка: Impact Press Group

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие на БСП за АЕЦ "Белене", обяви  в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Така БСП намери подкрепа и ще събере нужните подписи, за да може да бъде внесен вота.

За внасянето на вот на недоверие са нужни  48 подписа. БСП има 40 депутати, а "Атака" - 10. Левицата имаше опасност да остане в изолация, след като досегашният й партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ „Белене“. Сините също бяха категорични, че няма да го подкрепят.

Позицията на "Атака" е и "за" "Белене", и "за" нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", припомни Сидеров.

След решението на правителството за спиране на проекта "Белене" "Атака" смята, че тази политика е на национално предателство.

Сидеров коментира, че след 2021 г. България ще остане без нито един ядрен реактор и ще започне да купува ток от Турция, която през това време щяла да построи не една, а две-три ядрени централи с руски реактори.

Още по темата
„Така правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция“, смята Сидеров.

Според него неслучайно премиерът Бойко Борисов е обявил решението си за спиране на строителството на "Белене" веднага след посещението си в Турция, както и не било случайно, че ДПС не подкрепя вота.

Той обяви още , че партията му започва събиране и на подписи за внасяне на проекторешение в парламента за свикване на референдум по темата „Белене“, за което днес Сидеров призова и президента Росен Плевнелиев. БСП също заяви, че искат допитване за втората ядрена централа.

От ГЕРБ веднага обявиха, че се е зародила нова коалиция между левицата и "Атака".  

„Искаме да честитим политическото инженерство в 41-то Народно събрание - нова коалиция между Сергей Станишев и Волен Сидеров“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той определи опита за вот на недоверие като жалък. „Очевидно няма нужда от архитекти на нови коалиции, достатъчно е да се провежда принципна политика и те сами се самоорганизират“, допълни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него по различни теми се оформят най-различни коалиции, насочени срещу принципната политика на ГЕРБ. „Различното е, че ние носим отговорност и вземаме решение, докато преди това имаше само говорене“, заяви той.

ГЕРБ не приема и искането на референдум за АЕЦ "Белене". „Най-лесно е някой да каже да се направи референдум, друг е въпросът на кого му стиска да поеме политическата отговорност и да вземе решение“, отбеляза Ненков.

Очаква се БСП и „Атака“ да внесат вота на недоверие утре, а дебатите да минат преди великденските празници. Предварително обаче той е обречен на неуспех, тъй като двете партии няма как да съберат нужните 121 гласа, за да падне правителството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЗИЦИЯТА НА АТАКА И СИДЕРОВ Е НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА. ТОВА, ЧЕ СА НА ЕДНА ПОЗИЦИЯ С БСП ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СА В КОАЛИЦИЯ, ПРОСТО ГЕРБ ВЕЧЕ ГИ ГОНИ ПАРАНОЯТА...
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СИДЕРОВ ДОКАЗА ЧЕ НЕ СЕ РЪКОВОДИ ОТ КОНЮКТУРНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ, А ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
57
0
 
2
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
важен е опита,мутро
56
10
 
2
 
! Отговори
ew преди 12 години
Не всички неграмотни *** сте задължени да си давате неадекватните коментари. АЕЦ Белене и 20 МИЛИАРДА дълг ни изпращаха във фалит и закриване на останките от държавата. Много па сте прости бе ей!
55
2
 
2
 
! Отговори
до №51 преди 12 години
АТАКА удря рамо на БСП за вота което ги прави до една степен коалиция докато просто ДПС и останалите партии не са на същото мнение с БСП и АТАКА (от 3 години за 1-и път ДПС не са на едно мнение с БСП) Защо не си зададеш най-важният въпрос - проектът е на 31 години и пресметни колко правителства са се изредили за това време и нито едно не е финализирало проекта, въпросът е ЗАЩО ?
54
6
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
ГЕРБ турско-американска ***, с фалшиво избран президент.
53
10
 
5
 
! Отговори
optimist преди 12 години
АТАКА е продукт на БСП - инструмент за отклоняване на гласове от ГЕРБ към една уж нова и националистическа партия. Блаженни са вярващите!
52
5
 
12
 
! Отговори
Нина преди 12 години
ГЕРБ-троянският кон на Турция.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха дано се вземат най-накрая.Ще излезе брак по любов най-вече.
50
5
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
***,ако слагаш Китай в третия свят, то по тази твоя *** класация трябва България да е в 13 свят!Много са *** ГЕЙбери у нас и затова сме на това дередже!
49
6
 
4
 
! Отговори
екс атакист преди 12 години
Няма новина тук. Сидеров винаги е бил комунист.
48
7
 
5
 
! Отговори
шт преди 12 години
Амчи,тая ръка на Атака,не само че,не е била отдръпвана никога от БСП,но и,е била винаги здраво...сраснала с нея!?Затова и на следващите избори,Атака ще види парламента ,през крив макарон!
47
3
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Е като се харесват младите нека се вземат те са си лика-прилика!!!
46
0
 
10
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
България трябва да излезе от релсите на колониализма и да бъде поставена на релсите на икономическия суверенитет. Конституцията все още не е променена, а в нея пише, че българският народ е суверен на властта. Той иска суверенна политика, която да реализира българския национален интерес. Ако Борисов не може или няма сили да провежда такава политика, той трябва да дойде в парламента и да заяви: Съжалявам, моята политика се провали, както е казал Стоян Данев през 1913 г. Казал го е, не е срамно. ГЕРБ обаче продължават да говорят с клишета от типа Стратегия 2020 и др., които нищо не казват на българския народ. Той иска да чуе ясно, и то министър-председателя, на когото е гласувал доверие, защо не поведе България по добър за българите път не в интерес на турската държава, не в интерес на някое външно лоби, не в интерес на Шеврон, а в интерес на българския народ. Ако Борисов продължава да се вслушва в креатурите на глобализма около себе си, които наричаме юпита, той ще продължи по пагубен за България път.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо по-нормално от коалиция БКП+Атака. Навсякъде по-света крайната десница е най-близо до комунистите
44
4
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Като си славянин марш в словения или при другите славяно-руски ***. Тук е България, а не "славяния". Аман от ренегати и червеи.
43
2
 
10
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Планът Сидеров предвижда строеж на 2 реактора на площадката на АЕЦ Белене и един на площадката на АЕЦ Козлодуй. АТАКА не вижда никаква причина тези реактори да не са руски, ако руската технология е изгодна, модерна и безопасна. Това е само един от проектите, включени в плана Сидеров, който очертава принципите на нова икономическа политика, насочена към българския предприемач, към стимулиране на българското производство и рязко повишаване на доходите на българите. Високите доходи задвижват потреблението, то пък задвижва производството. Това е азбучна истина. В момента управляващите изтъкват, че България била първенец по финансова дисциплина. Какво грее хората това, които чакат заплатите си или пък тези, които получават 135 лв. пенсия? Това не може да продължава!
42
1
 
8
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Оттам нататък дебатът дали реакторите в България да са руски или непременно някакви други става безсмислен. Защо да не са руски, ако са висококачествени и ако строителството им е изгодно за България? Какво лошо има в това? Чувам заклинанието, че АЕЦ Белене в никакъв случай не трябва да бъде българо-руска. Поставянето на клеймо на Русия и сътрудничеството ни с нея е много грешна политика. Тя е плод на комплекси понеже някога сме били под крилото на Съветския съюз, дай сега да очерняме всичко руско. Не трябва да забравяме, че основните източници на енергия са в Русия. Тя доставя енергоносители на цяла Европа. Всички национални енергийни компании на западноевропейските държави имат двустранни договори с Газпром и с други руски износители на енергоносители. Според мен Брюксел трябва да покани Украйна и Русия в Евросъюза, защото това са европейски, християнски държави и най-вече защото там са енергоизточниците. Това е естествената, логичната посока на разширяване на Европа, а не към Турция, която нито е християнска, нито е европейска нация. Единствената сериозна пречка е съпротивата на САЩ. Тя е обяснима. Приеме ли Русия и Украйна, Европа ще стане много силна. Представете си една Европа с енергийните източници на Русия и с технологиите на Германия. Какво ще представлява тогава САЩ? Какво ще остане от американската хегемония?
41
1
 
7
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Затова АТАКА настоява изграждането на АЕЦ Белене да продължи. Не само защото ще възроди най-изостаналия регион на ЕС североизточна България, но и защото в ядрените технологии е бъдещето. Затова не разбирам пренията на кабинета Борисов около втората българска АЕЦ, които продължават вече 3-та година. За мен това поведение е недалновидно. То е поведение на колониална администрация, а не на суверенна държава. Ако си водач, трябва да имаш ясна визия и да я следваш. Какво виждаме в момента? Имаме ли такъв министър-председател? Има ли нашият премиер ясна визия, която следва? Категорично не. Нашият министър-председател не може да вземе решение за АЕЦ Белене, той чака доклад на английска банка, за да реши дали е изгодно да строим централата, или не. Много скъп доклад, струва ни 2.5 млн евро! Плащаме милиони на някакви анонимни банкери от лондонското сити, които да решат вместо нас дали на България й е изгодно да строи или не АЕЦ Белене! Естествено, че трябва да я построим. При липсата на петрол България има нужда от ядрени централи. Това е най-евтиният и най-чист ток, безспорно. Според оценките на ЕС населението в европейската част на Средиземноморския басейн ще продължава да расте ускорено поне до 2050 г., а това означава, че ще нарастват и потребностите от енергия, и търсенето на ядрен ток.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Славянин, първо *** ще викаш на бащати ти. Второ, всички комунсити сте пътници, от тук пътя ви е надолу и само надолу докато се издавите в собствената си мизерия . Никога повече няма да бъдете равни с кадърния човек, който може и постига нещо даже и сега в тази криза. Ще работите на минимални заплати и ще цъкате с език и ще се чудите еди кой си как си бил купил еди какв си джип или мерцедес. *** сте! Приемете го, че вие не можете да постигнете това, което постигат повечето дясно мислещи. ок?