Сидеров подаде ръка на БСП за вота

Да им е честита новата коалиция, отвърна ГЕРБ
Обновена: 5 апр 2012 17:30 | 5 апр 2012 17:30,
172
Сидеров подаде ръка на БСП за вота
"Атака" щастлива от подкрепата си за БСП. Снимка: Impact Press Group

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие на БСП за АЕЦ "Белене", обяви  в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Така БСП намери подкрепа и ще събере нужните подписи, за да може да бъде внесен вота.

За внасянето на вот на недоверие са нужни  48 подписа. БСП има 40 депутати, а "Атака" - 10. Левицата имаше опасност да остане в изолация, след като досегашният й партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ „Белене“. Сините също бяха категорични, че няма да го подкрепят.

Позицията на "Атака" е и "за" "Белене", и "за" нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", припомни Сидеров.

След решението на правителството за спиране на проекта "Белене" "Атака" смята, че тази политика е на национално предателство.

Сидеров коментира, че след 2021 г. България ще остане без нито един ядрен реактор и ще започне да купува ток от Турция, която през това време щяла да построи не една, а две-три ядрени централи с руски реактори.

Още по темата
„Така правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция“, смята Сидеров.

Според него неслучайно премиерът Бойко Борисов е обявил решението си за спиране на строителството на "Белене" веднага след посещението си в Турция, както и не било случайно, че ДПС не подкрепя вота.

Той обяви още , че партията му започва събиране и на подписи за внасяне на проекторешение в парламента за свикване на референдум по темата „Белене“, за което днес Сидеров призова и президента Росен Плевнелиев. БСП също заяви, че искат допитване за втората ядрена централа.

От ГЕРБ веднага обявиха, че се е зародила нова коалиция между левицата и "Атака".  

„Искаме да честитим политическото инженерство в 41-то Народно събрание - нова коалиция между Сергей Станишев и Волен Сидеров“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той определи опита за вот на недоверие като жалък. „Очевидно няма нужда от архитекти на нови коалиции, достатъчно е да се провежда принципна политика и те сами се самоорганизират“, допълни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него по различни теми се оформят най-различни коалиции, насочени срещу принципната политика на ГЕРБ. „Различното е, че ние носим отговорност и вземаме решение, докато преди това имаше само говорене“, заяви той.

ГЕРБ не приема и искането на референдум за АЕЦ "Белене". „Най-лесно е някой да каже да се направи референдум, друг е въпросът на кого му стиска да поеме политическата отговорност и да вземе решение“, отбеляза Ненков.

Очаква се БСП и „Атака“ да внесат вота на недоверие утре, а дебатите да минат преди великденските празници. Предварително обаче той е обречен на неуспех, тъй като двете партии няма как да съберат нужните 121 гласа, за да падне правителството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
9
 
! Отговори
нина до 95 преди 12 години
Отивай да пишеш в турските форуми, мнението на турските гербери не ни касае.
78
7
 
12
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
*** и гербаджийските *** - значи заради тяхната "принципна политика", всеки милеещ за просперитета на България създава "безпринципни коалиции". Нещо бъркате Волен с вашата мома Янка.
77
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо мутрата Борисов е във коалиция със турчина Доган и *** Костов а?
76
13
 
7
 
! Отговори
Склавяно-еб.ач преди 12 години
Всички русофилски предатели на майка България - набучени на кол!
75
4
 
9
 
! Отговори
ДО 82 преди 12 години
Бюджета на БГ е на ръба заради ГЕРАджйските некадърници които за 3 години друго освен да цоцат от резерва не направиха. Те един лев не са вкарали само храчт и крадат.Абе защо най-накря не видим одита за иконимическата изгода от Белене защо се дадоха 2 милиона и не се изчака решението а? Кой ще ги плаща тези 2 милиона Боко или ние а
74
4
 
6
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Аз като еврейка ужасно много се дразних на българите, че така подкрепят турция, но сега виждам, че българският народ се събужда отново. Браво!
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатите от ГЕРБ да коментират коалицията на ГЕРБ със ДПС
72
10
 
10
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Аз съм също за Сидеров. Един истински българин сред политическата *** в България.
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да наистина има нова коалиция, тя е Борисов-Доган
70
4
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Глупавото мислене е характерно за турската ***-това да не тие кокошка, има площадка, слагаме реактор и става евтино...реактор последно поколение заедно с всички придружаващи го устройства така се слага.
69
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Сидеров,Волене имаш пълната подкрепа на всички истински български националисти.Не обръщай внимание на тези които те плюят,те са национални предатели и работят за Турция и САЩЛ
68
6
 
8
 
! Отговори
qq преди 12 години
На Козлодуй има площадки на които винаги можем да сложим последно поколение реактори които ще ни излезнат пъти по-евтино от нова централа с нужните й инфраструктура и т.н. Русофилската *** обаче тези неща не я интересуват, важното е да плащаме милиради на русия.
67
0
 
8
 
! Отговори
Нина до 82 преди 12 години
Айде отивай в турция или Газа.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Акоалицията ГЕРБ и Яне Янев по добра ли е ? А коалицията ГЕРБ, Яне, Костов ? Умишлено не сповенавам РЗС И ДСБ, защото такива партии съществуват само на книга.
65
7
 
12
 
! Отговори
Нина преди 12 години
ГЕРБ си е едни як проводник на турската политика и това е видно за целия свят. Дори е забранено да си мислите за онези 20 милиарда, които турция дължи на тракийските българи.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Атака-вагното е да се внесе вота и долу ферб-предсрочни избори Атака победа иначе държавата се разпада!!!!
63
2
 
5
 
! Отговори
Нина до 79 преди 12 години
Да, правилно.
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Относно БЕЛЕНЕ - замислете се защо ДПС е толкова яростно срещу проекта! Целта е след 10 год., като затворим КОЗЛОДУЙ, да внасяме ток от Турция, която в момента стори 4 АЕЦ-а с руски реактори!!!
61
3
 
10
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 12 години
С допълнителна ядрена мощ ще станем сила на Балканите и ще увеличим износа си на електроенергия, като с печалба в първите години ще избиваме цената на строежа, докато с газовата ще задоволяваме само собствените си нужди и ще си плащаме като попове докато съоръжението грохне. Едно е да изтровиш цяла България в извличане на шистов газ, а съвсем друго е с далеч по- безопасната ядрена енергия в контролирани условия. Сравнения с "Чернобил" са смешни, тъй като Козлодуй не го имаме от вчера.
60
2
 
11
 
! Отговори
Нина до 71 преди 12 години
Защото сега влиянието на Турция над българия е без прецедент. Всичко във външната политика на българия е на 100% в угода на турция, а загубите за българия са без значение.