Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
3
 
! Отговори
лидер преди 12 години
искам ряпа,искам моркови,искам зеле...
146
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на сидеров! прецака сергюн станишев типично по бесепарски! кат стар комунист влезе в редовете на врага и кат стар диверсант ги саботира! браво!
145
6
 
18
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Типичен *** е този Сидеров и той скоро ще го разбере, когато отиде при Костов, Мартин и компания. То да лаеш срещу ДПС, а тайно да поддържаш Доган за Цанков камък, две години да поддържаш ГЕРБ въпреки антинародната политика на тази измислена партия и да правиш всякакви дребни далаверки, на такъв екземпляр не може да се разчита. Белене е ябълката на раздора , не за това че проекта е лош, а защото ГЕРБ не участва в разпределението накомисионните. Това е проблемът, за народа никой не му пука.
144
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
На този *** не може да се вярва!
143
4
 
10
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Много се краде в тази държава.Как никой не го вижда.
142
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе никой не се е съмнявал че болен си е ***.
141
6
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
А, не е луд.Притиснат е от двама от Атака , купени от ГЕРБ.Сбогом на Атака и на ГЕРБ.
140
3
 
5
 
! Отговори
do 150 преди 12 години
Prav si To6o ama *** sme nie za6toto takiva gi izbirame da ni ebavat ot vsi4ki strani,zatova trebva totalno iz4istvane na nacijata kakvoto ostane pone ste e na 4isto a na koito ne mu darzat ga6tite napuskaite i ni ostavete na mira za da ziveem.
139
5
 
9
 
! Отговори
Gero преди 12 години
Egati ta6aka 6outo e palno,furnadjiiskite lopati se ra4kat edni drugi seirat sega zapo4va voinata na dripite.
138
8
 
20
 
! Отговори
Волен е луд преди 12 години
Сидеров не е психично боленпросто е ЛУД!
137
2
 
9
 
! Отговори
S@D преди 12 години
Tova e samata iztina v BG samo partii koito sa *** i komunisti4eski *** tova sa xora koito gledat samo sobstvenite si interesi ,ima edna prikazka:v tazi strana glupacite ne svar6vat.
136
5
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
До 142 Не само това е годишнината , която сме длъжни да отбелязваме с достойнство . Утре е и рождения ден на най -големия приятел на България . Човекът , който даде на България всички територии отнети от великите сили след първата световна война , без да загине наш войник . Сега от тях само Южна Добруджа е в границите ни !
135
6
 
31
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ = ЯНИ ЯНЕВ = ***
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а нейните думи бяха проекта Беляне не е пропрционален на българската икономика.
133
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най точно го каза Кристалина Георгиева , аз само ще допълня нейните думи , не може страна с 50 млрд, БВП да прави единична инвестиция от 10 млрд с ниска норма на печалба и огромен риск както и в бъдещите пазарни позиций така и ако щете от чисто екологично естество .
132
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 137 значи руснаците дават 10 млрд и искат примерно за 20 години да си ги извадят , те тогава ще стана 20 млрд с лихвите , безлихвени заеми никой не дава , от някъде трябва да дойдат тези пари , от къде , ако не от нас потребителите , на какви цени , какви ли не цифри се извъртяха едно е сигурно ,че няма да са същите , я ми кажи днес от износа на ток вкл.и козлодуйски кой печели , на ясно ли си как стоят нещата там.
131
2
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
зрелища..
130
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да кажа че Сидеров е купен с парите за пенсии които ГРОБ крадът всеки един ден
129
3
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
"Защо днес.бг още не са пуснали най-важната новина за деня: че минималната заплата ще нараства с едва по 20 лева на година в следващите 3 години, т.е. ще продължим да обедняваме в обозримото бъдеще според плановете на правителството........"Ти сега ще поискаш и списъка с на "наградените с куфари" от преди 1989г, заради който застреляха Луканов. Няма как глад и жрелища ни чакат.....
128
3
 
32
 
! Отговори
ГОДИШНИНА преди 12 години
Утре се навършват 136 г. от Априлското въстание, макар и трагично, то е едно от събитията в нашата история, което ми дава опование, защото е имало хиляди БЪЛГАРИ, които са дали най-милото си за род и родина!!! На тоя фон, измислени "държавници" и платени "патриотари", като Борисов, Сидеров, Първанов, Я.Янев и прочие грабители и унищожители на идеала за силна България са ЛИЛИПУТИ заслужаващи нашата омраза и презрение !