Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
волен сидеров винаги е бил слагач и мижитурка,въобще що е якичка у парламенто само за пърлене става
126
7
 
33
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Вижда се коя е единствената партия,която отстоява някакви български интереси.Цената на тока и на парното расте,но всички са доволни или си траят.Мутрите от Гроб ви благодарят за смирението и овчеглавието
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой просто си не е платил и се променят нещата веднага , нека бъдем реалисти и знаем че нищо не се получава даром. Особенно в политиката където играят куфарчета и се разпределят тлъсти оферти.
124
4
 
6
 
! Отговори
Пелин преди 12 години
И аз съм баце национал -химик.Ние сме най-бързо процъвтяващата партия Всеки ден сме с нова изненада и сме от отличници бригада.Когато сили нямаш ти,към национал-химиците се обърни щото знаят всичко те и ще ти помогнат от сърце.
123
2
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 124 - Напротив - проектът щеше да се строи от руска страна и плащанията нямаше да бъдат от бюджета, а от бъдещите печалби на АЕЦ. Това беше подробно обяснено в пресата. Но това нашите кратуни даже не са го и прочели. Решението бе еднолично в противоречие с казаното от този едноличен "собственик" на държавата преди година.
122
3
 
18
 
! Отговори
лелка преди 12 години
Всички които не са успели в кариерата си са политици!Крадци и мизерници!Вече до такава степен на народа му е писнало че го е обзела някаква апатия!
121
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХОРА престанете да спите търсете си правата
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не се съюзява с кумтананисти.
119
2
 
11
 
! Отговори
никой преди 12 години
Още се чудя младите хора защо са още тук в тази ***?Съсипахте Родината ни -алчни държавници!
118
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Играта на герб е ясна - *** като Сидеров и лудото Яне въртят номера в стил духовна ***, иначе лобут, демек без група и парички от държавата, *** ти националиста - лигльо !Иначе в стратегически план провала на безмисления вот е помощ от Борисов за Първанов в битката за власт в БСП и преразпределянето на власта догодина, където Първанов и Борисов ще ни разиграят сценка на УЖ противопоставяне, което е голям смях в предвид на общите им икономически интереси !
117
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
длулика лопата! Ту така ту така !
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възпитаните хора не се отмятат от позициите си след 3 дни. Само Борисов го може сутрин едно, на обед друго, вечер трето. Сидеров 2 години другарува с Боко и прихвана НЕКОИ негови качества.
115
4
 
9
 
! Отговори
чукигека преди 12 години
Аз съм състезател по чукигек ,обиколил съм целия свят.Такова нещо като в Бълария няма.Точка.Аз заради това се състезавам за Раджастан и си живея чудесно в Джайпур. Там нито плащаме ток ни винети па даже и за минети не плащаме. Разбирайте ме както си искате.
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е НАЙ ГАДНАТА ДЪРЖАВА
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 116 с теб водиме някаква дискусия , но пак се изказваш неподготвен , Беляне е един бизнес проект и като такъв той трябва да има ясна цел , да е подсигурен инвеститор , този инвеститор да има някаква сигурност в бъдещия пазар , това с референдум не става нито с пресконференции на ядрени енергетици , нито на стрина на село и разбира главата от това ни професорите имат престава от бинес взаимоотношения в общия случай разбира се
112
5
 
3
 
! Отговори
свестете се бе! преди 12 години
никога фашист и комунист са били в едно. Те са антипод в гнусутата и човеконенависта.Поне историята го показва.Иначе могат да си дрънкат квото си щат...Изтерични мегаломани! Гадни лъжлюфси и алчни за власт и пари ***!!!!
111
2
 
6
 
! Отговори
малкия кибритопродав преди 12 години
аз съм малко момченце и вчера чух как много възрастни чичковци говориха нещо тайно против хората които ги били поробили и им се заканваха,казаха да си мълча и ааз сега мълча.наговориха се да спрат да си плащат на продажната държава и като дойде някой чиновник да им прави нещо те да му го набият до шията и да му вземат заплатата,защото те му били плащали осигуровките.Ама не казвайте на никого шшшшшшшттттттт
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева, Борисов, Мартин Димитров, Костов,Янев, Сидеров / и още много вече незнайни / все отбор юнаци ,които и майка си ще продадат за власт и пари , абе то вече не останаха свестни и за кого да гласуваме вече. Най-добре за никого.Докато всички стари муцуни не си отидат окончателно от държавната ясла.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 109 късно е либе за китка кактос е казва и ще добаяв в твоя ред на мисли че се отказахме да си увеличиме дълга с още 10 млрд евро срешу една ниско доходна инвестиция
108
13
 
7
 
! Отговори
Корав българин преди 12 години
Сидерова за сетен път показа, че единствения останал български политик с принципи и достойство! Благодарим ти Волене!! САМО НАПРЕД АТАКА!