Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
16
 
6
 
! Отговори
ПУРАТА преди 12 години
САМО БОЙКО БОРИСОВ И ТЕСНИ ПИЧЕТА!!! ЯЖТЕ МУ ПУРАТА *** ЧЕРВЕНИ!ч!!!
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро партията ще се разцепи...и тогава може би българинът ще успее да си поеме малко въздух и да си почине от проклятието на България - БСП(БКП,ДС) които съсипват всичко хубаво от шейсет години.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39 не , но искам да ти кажа че за разлика от мен , който още от 1990 година подкрепям СДС и не се срамувам от това , дори на мен не ми и трябва тъмна стаичка за гласуване , вие през цялото време го овъртате , никой няма да ви заключва но си признавате само под сурдинка , докато аз от никого никога не съм се крил .
44
11
 
4
 
! Отговори
опааааа преди 12 години
ало кутьо я си обучи червените лайнометчета че не знаят какво да драскат.реват като вдовица за ***.ай сега идете да се молите на доганя за вот.ама трябва да пратите гейчо за парламентьор та да опита *** анадолски кардан.не че ще му е за сефте.мухахахахахаха
43
1
 
7
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 12 години
Какво ли още ще се случва фъф ----Бг ?
42
1
 
13
 
! Отговори
защо ---не? преди 12 години
Такава ни е държавата ----*** до шия,вече 23 години ,.....НЯМАМ ВЕЧЕ КОМЕНТАРИ ,....ЗА НИЩО !
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Серго остана сам. Защо не ми е тъжно?
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен на България е нужна националистическа партия, но не и атака. Въпреки това, избор има и то голям:)
39
9
 
13
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Шапка им свалям на Биби и Цуци.Ей така се прави политика..когато виждаш че си некадърен,пускаш в ход изнудване и заплахи,в случая с Волен е заплашен с разпадане на парламентарната група и загубата на държавната субсидия!Евла Бойко,евала Борисов!Голем си,хаха!!!
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунизмът си отива. Спете спокойно деца.
37
4
 
11
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Ама на Сидеров от въртене да не му се завие свят , пък и колкото и да се върти все *** му е гол и е отзад.
36
11
 
7
 
! Отговори
пурата преди 12 години
Яжте пурата на генерал Борисов, ***!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПААААРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГА , НОСИ ПУШКА НА РАМО ..... СБОООООООГОМ МАМО СБОГОМ ТАТЕЕЕЕЕ АЗ ОТИВАМ ЗА ШУМКАР ....
34
3
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 18 - И защо да не смея на улицата да кажа, че подкрепям БСП? Нещо не мога да те разбера - може би ще ме приберат за убежденията ли, това ли искаш да ми кажеш?
33
7
 
4
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
a kvo ste ima,be,praznoglavez,samo bkp li,qvno ti e lubima ,no se e ozapala otvsqkude-i otvutre,i otvun
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 ... ТИ ДА НЕ СИ ЯСНОВИДКАТА НА БЕРЛУСКОНИ ???
31
4
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 26 - Кой е зациклил бе? Единствената партия с постоянен електорат. И това, че Волен се е отказал от искането на вот на недоверие не променя факта, че нямаше да мине, естествено. Важното е, че БСП аргументирано показаха положителните страни на този проект, докато Бойко Борисов еднолично спря проекта без дори да извади доклада за него, за който платиха милиарди; без едно обосновано мнение за спирането; в пълен контраст с казаното от него година по-рано! БСП ще се бори срещу всички пребоядисани!
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен не става за политик,тук точно трябваше да му е се тая,щото вота е безмислен,и да не си гърми патроните...
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво може да очакваш от фурнаджийска лопата.
28
6
 
4
 
! Отговори
ataka i bsp edin dol преди 12 години
ataka na psihoto i bsp sa pomiq pulna,dano vsi4ki go vidqt