Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 25 едва ли има по голяма фекалия от БСП , хич не искам да съм на ваше място
26
13
 
5
 
! Отговори
АРХАР преди 12 години
24 ... АЗ ПЪК СИ МИСЛЯ , ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМА БКП / БСП ... ИЛИ НАЙ-МНОГО ДА НАБУТАТ 10 АГЕНТА НА ДС ...
25
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя Сидеров,знае ли изобщо кво иска?
24
19
 
10
 
! Отговори
УЧИН ДОЛ преди 12 години
ОПААААААА, НЕЩО ОТ БКП -то ЗАЦИКЛИХА ... Я , ХВАЩАЙТЕ ГОРАТА , ЧЕ СИ Е **** МАМАТА... ПО-ДОБРЕ ШУМКАРИ, ТЪКМО КАТО ОБЕРЕТЕ НЯКОЯ МАНДРА И ВИНПРОМ ЩЕ ИМА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ...
23
3
 
34
 
! Отговори
A1 преди 12 години
За пореден път г-н Сидеров показа колко принципен политик е!
22
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА СЛЕДВАЩИТЕ,А ВЪЗМОЖНО Е И НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМА НИТО АТАКА,НИТО ДПС,НИТО ГЕРБ,НИТО СДС - ДСБ И ПОДОБНИ ФРАКЦИИ - ФЕКАЛИИ!
21
7
 
40
 
! Отговори
yfff преди 12 години
Една Голяма мъжка *** си ти Сидеров...
20
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За следващите избори предвиждам:1. Герб печелят втори мандат, след големи инвестиции в *** електорат.2. Герб + Кунева коалиция3. Герб + Първанов-то БСП, коалиция.4. Кунева ни я представят за следващия спасител от, лошите СДС. БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н.Или с други думи, цирка продължава до безкрай.
19
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли още някои, който да вярва на Волен и да се надява на него? Волен е нагаждач, който винаги ще бъде прецакван.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15 кога БСП - БКП - РП - БРСДП т.с и т.н. , кога са защитавали българските интереси , я пак че нещо не разбрах
17
1
 
36
 
! Отговори
МРЗ - 600 лева преди 12 години
Защо днес.бг още не са пуснали най-важната новина за деня: че минималната заплата ще нараства с едва по 20 лева на година в следващите 3 години, т.е. ще продължим да обедняваме в обозримото бъдеще според плановете на правителството. Решението на правителството е: 01.01.2013 - 310 лв., 01.01.2014г. - 330 лв., 01.01.2015г. - 350 лв. Значи тези, които са хранили някакви илюзии, че ще настигнем някой ден другите в ЕС, могат да забравят и да си вземем куфарите и да се изнасяме.
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво възмутения , поне си признаваш , но все пак тук е интернет , едва ли смееш на улицата да се потупаш по гърдите освен може би на Бузлуджа сред съмишлениците си.
15
5
 
12
 
! Отговори
иво преди 12 години
Прав е Волен , че трябва да има коректност.Че какво ще стане ако само един от двамата напусне Атака.Няма парламентарна група-няма АВАНТА.Субсидии,а??
14
5
 
25
 
! Отговори
... преди 12 години
Не е истина колко е продажен сидерака!!
13
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E тоя Волен е като к...а на повикване. Неска с тия утре с ония... голям националист. В крайна сметка това което правят БСП не е ПР не е червена пропаганда. ПРОСТО ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕРЕС....НИКОИ ДРУГ НЕ ГО ПРАВИ!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така ще е, докато не вземем живота си в ръце и не направим така, че всички важни за бъдещето ни решения, не почнат да се взимат с референдум. Трябва властта да се върне обратно при народа, но нали знаете че няма да пуснат кокала без бой.
11
5
 
26
 
! Отговори
МОН преди 12 години
БЕЗХАРАКТЕРНА ***
10
6
 
37
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
С всички свои действия политиците един по един доказаха, че са способни да предадат своите идеи и тези на привържениците си, които гласуваха за тях и да подкрепят управляващи, които доведоха държавата и хората до мизерия и фалит! Всички тези партийки са готови да се коалират, защото са наясно, че при следващи избори са АУТ! Категорично подкрепям БСП и за мен тя е единствената алтернатива на сегашните некадърни т.н. политици. И защо ГЕРБ и президентът не допуснаха референдум за БЕЛЕНЕ?
9
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен и Янето са оригинална марка фурнаджийски лопати.
8
4
 
32
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Този е съвременен аналог на поп Кръстьо