Станишев да намери друго, за да си лъска имиджа!

Радвам се, че „Атака“ взеха това решение, заяви Борисов
19 апр 2012 19:11,
330
Станишев да намери друго, за да си лъска имиджа!
На Борисов му се размина вота. Снимка: архив, Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от решението на „Атака“ да оттегли подписите си от внесения на 6 април вот на недоверие заради решението да се откажем от АЕЦ „Белене“.

„Радвам се, че „Атака” са взели това решение, защото колкото и яростен противник да са ни напоследък, очевидно никой не иска да стои на една страна с БСП и особено със Станишев“, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според премиера лидерът на „Атака” вероятно се е запознал с цялата документация по проекта АЕЦ „Белене” и му е станало ясно, че БСП никога не са искали да строят „Белене”, защото няма подписан договор.

„Всъщност става дума за стотици милиони безсмислено похарчени пари“, добави Борисов.

Още по темата
„Евтиният предизборен популизъм на Станишев да гради образ на чужд гръб не успя. Трябва да намери друго нещо, за да си „лъска имиджа”, коментира Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че националистите са подали заявления, с които оттеглят подписите си от вота на недоверие.

По-късно шефката на парламента Цецка Цачева обясни, че след оттеглянето на осем от подписите под вота на недоверие към кабинета, не са налице конституционните основания за провеждане на дебати по него и при това положение такива няма да има.

По Конституция са необходими 48 подписа, за да бъде предложен вот на недоверие. Искането беше подписано от 39 депутати от левицата, 8 от "Атака" и един независим народен представител. 

Председателят на НС разясни, че след отказа на националистите да подкрепят вота в тази ситуация ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
13
 
! Отговори
До 156 преди 12 години
Магистралните гордости са пълен крах....построени от предишното управление 137 км. До края на мандата на настоящия кабинет остават 2 години и, както и да смятате, премиерът Бойко Борисов и да иска не може да отреже лентичките на още 118 км магистрали.Е кое "нещо" направиа гейбърастите. Южната тангета стана за регата и Боко не дойде от срам да се повози, а и е почната от Станишев....Силния коз де ни продъниа ушите с ***, завода 5 год. си е на кота под нулата....Спортната зала замислена, проектирана от Станишев .... Боко само я намали за популизъм да не може да се ползва за други спортове уж за по евтино....Де що се реже лента се е почнато от Станишев....
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я си тури очилата и виж, че герберите ти са сол десен *** в ляв джоб!
98
3
 
15
 
! Отговори
ВИКТОР преди 12 години
....Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
97
2
 
9
 
! Отговори
народа преди 12 години
Понятието оттегляне на подпис в правото не съществува - искането на вот на недоверие не е проекторешение, което да се оттегля. Това коментира за Дарик проф. Огнян Герджиков, който беше председател на 39-то Народно събрание.По думите му в случая с решението на Атака да се откаже от вече внесения вот срещу кабинета, не става въпрос за завещание, което човек да променя или от което да оттегля подписа си. Според проф. Герджиков няма как и да бъде обявено, че вотът не е внасян изобщо, след като това фактически се е случило.Такова понятие като оттегляне на подпис в правото не съществува, така че това е една парламентарна измишльотина, която в интерес на истината беше проведена на един два пъти, но не във връзка с вот на недоверие, а по повод дадени законопроекти, коментира бившият парламентарен председател. Но за първи път се прави подобна игра, допълни той.По думите му, освен политически акт искането на вот на недоверие е и юридически акт и като такъв той трябва да е в съответствие с правото. Оттегляне на подпис в такъв случай, когато има волеизявление с адресат и това волеизявление е стигнало до адресата, оттук нататък не би могло да се оттегля, коментира проф. Герджиков. Все едно да ви подпиша чек за 10 000 лева и след това да оттегля подписа си, образно обясни той.Втори въпрос е, че вероятно ръководството на Народното събрание ще се скрие зад правилото, че може да се оттегля проекторешение, което е внесено - това е вярно, но този вот на недоверие не е само проекторешение. Това, което те са направили - Атака, не могат да го оттеглят, посочи още бившият парламентарен председател. Той обаче допълни, че в парламента всичко е възможно.Не съм в деловодството на Народното събрание, за да зная внесен ли е, но ако вотът е внесен веднъж, няма как, образно казано, да бъде изнесен, каза още проф. Огнян Герджиков.По-рано настоящият парламентарен председател Цецка Цачева коментира, че в тази ситуация ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред.
96
2
 
18
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Волене болен, пак ли ти въздейства големия мутренски бос, или с пари те закупи???Радвай се ББ пак ти се размина!!!Страхлив "мъжкар" си бил , страх те е от дебат как ли ще трепериш когато народа каже БАСТА на герберската ти мутра!!!!
95
1
 
11
 
! Отговори
zakona преди 12 години
mafijata ybiva BYLGARSKIJA NAROD a zakoni njama
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо седларовмнооого лошо*)))
93
2
 
14
 
! Отговори
arhar преди 12 години
РАВНОСМЕТКАКазах аз, но кой да чуе.Пожарната не е държава.В пожарната са два маркучаи със малко пипе става.Държавата е сложно нещо-здравеопазване, финанси.Проблемите са твърде многоза неопитни стажанти.Колко пъти да те лъжаттеб, народе глуповати.Сбирщина от кол и въжеда направиш депутати.Защо бе братя нискочелиизбрахте тоя главанак.Не го ли виждате-не фели,не става даже за чирак.Дадохте му много време,да седне да се обучава.Но къде ти, няма начин,свикнал е да поучава.Проблеми купища се трупат.Прииждат нови на пълчища.А министрите нещастни,са като пилета в калчища.Прекарал се е и си трае.Такъв е нашият народ.Одери му десет кожи,няма да се мръдне пак.
92
2
 
13
 
! Отговори
антихерп преди 12 години
коруация се фихри в големи мащаби , държавата е на самотек , резерва е окраден , мутрата си прави каквото си поиска , бягането на българите в чужбина ще продължи
91
4
 
14
 
! Отговори
ШИБАНЯК преди 12 години
На снимката по горе Бойко е същия кат кърагаларина осман от капитан петко воевода,ама го нема голям петко да му резне мустака,лошоооо
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава ни Държава,всички са коромпирани с на Чело-Бойко,който ни храни с магистрали и лъжливи обищания.
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
88
3
 
11
 
! Отговори
ггг до 90-Демон преди 12 години
Повтаряш думите на един мой приятел-,,Що ли като чуя или видя наш ,,политик''в устата ми напират все псувни'',казваше той.
87
5
 
14
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Братя българи, не ви ли прави впечатление, че когато Боко има нужда от пиар, Станишев винаги е насреща и обратното, когато Сергейчо има нужда от пиар, Боко е насреща. Двамата хем са противници, хем в един хор пеят. Хич няма да се учудя, ако следващия мандат управлява коалиция БСП-ГЕРБ, с премиер Боко Кратуня и вицепремиер Сергей Кратуня. Обърнете внимание на едно: народа умира от глад и болести, а лидера на опозицията ни занимава с глупости. Не е ли подозрително това!!!
86
2
 
4
 
! Отговори
До 132 преди 12 години
Ха *** си като Аватар.....
85
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад Боко остават само тиквите ама те май не са малко?
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ситуацията най-добре я охарактеризира преди време режисьорът Александър Морфов: Нискоинтелигентен охранител по стечение на обстоятелствата стана премиер.
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз *** няма да подаде оставка. Така , че друго не ни остава освен БОЙ ПРОСТАКА ПО ГЛАВАТА!
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Goooooood morning, Мутриленд ! ! !
81
3
 
8
 
! Отговори
112 преди 12 години
Чудно ми е как и защо една " многоуважаваща се" телевизия БТВ от 19 часа излъчва реклами и стоят наведени 40 минути