Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!

Мерките не били срещу тежката престъпност, твърди тя
Обновена: 2 май 2012 10:38 | 2 май 2012 10:38,
184
Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!
Манолова на 1 май. Снимка: Булфото

Законът за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, може да съсипе обикновения гражданин, алармира пред bTV депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Социалистката оспорва един от членовете на закона, според който цяла година Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще може да събира информация, без разследваното лице да знае за тази проверка и да може да се защити.

Още по темата

Манолова твърди, че проверката може да обхване период до 25 години назад, докато архивите в държавата по данъчно-осигурителния кодекс се пазели до 10 г.

"Три години ГЕРБ абсолютно произволно се разправя със своите опоненти. В един ден може да се събудите със запорирано имущество и сметки и това да съсипе бизнеса ви. За да докажеш, че си изряден, ще са ти нужни 5 години", категорична бе тя.

"Ние сме против тежката организирана престъпност, но този закон не е срещу нея", допълни Манолова.

Зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Тодор Димитров контрира социалистката с аргумента, че най-важното е да има закон, който да ни гарантира, че извън наказателното производство, може да се конфискува незаконно придобитото имущество.

Обикновеният гражданин нямало как да бъде засегнат, тъй като е заложен висок праг от 250 000 лева.

Запитан защо няма да се информира проверяваното лице, докато тече проверката, Димитров отговори, че комисията трябва да събере и анализира достатъчно данни, за да види дали има несъответствие в доходите, след което да прецени дали да открие производство. Едва тогава проверяваният ще може да доказва доходите си.

"Няма никаква репресия за гражданите. Законът е притеснителен за организираната престъпност. Ако при извършване на проверката не се установи несъответствие, няма да се образува производство. Когато има несъответствие, лицето ще може да се защитава, включително с адвокат", обясни Тодор Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
33
 
! Отговори
лъжкинята мая преди 12 години
Хиляди споснори на тази партия треперят. Майчето отстоява техните интереси, а не интересите на някакви си граждани. Майчето за обикновенните граждани не и пука. А и на тях няма какво да им вземат защото просто са БЕДНИ. М*стия лицемерна мафиотска !!!
61
3
 
31
 
! Отговори
Dido преди 12 години
Нормално е БСП да възприема подобен закон като саморазправа с опонентите на ГЕРБ - все пак 99,99% от всички застрашени от този закон са от редиците на БСП! Как да подкрепят подобен закон?!?!
60
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП не гонен бяга
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сметките са прости .И аз да съм крал и правил далавери през последните 22 години ,и аз нямаше да искам да се приема подобен закон то е ясно
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей какъвто и закон да приемат в БГ не важи за милиони.Абе на магистрала отзад ще те удари милионера и в съда ще се окаже ,че ти си карал на задна...Закона е един ама скоро не са го прилагали.Има още доста за отстрел..
57
4
 
13
 
! Отговори
Един от БАН до 56 преди 12 години
Прав си. Половината ми живот мина в битка да докажа, че не е възможно да създават наука хора, които са имали проблеми със завършването на средното си образование, а после са успели чрез Рабфак да вземат диплома за "вишу" образование с общ успех среден 3.30. Само че тези хора благополучно си се пенсионираха като хабилитирани "учени" с партийни книжки и целият им научен принос се състоеше в това да казват: "На този ще дадем път за развитие, а на онзи - не!"Та и с конфискацията май ще стане така.
56
3
 
17
 
! Отговори
mik_80 преди 12 години
Ха ха ха госпожо Манолова ама вие сте голяма ама много голяма,вие оспорвате тоя текст ами кой престъпник като му кажат че ще се води разследване срещу него ще си каже ама елате аз всичко съм спечелил от банички и боза.Ама неви се сърдя нали все пак трябва да лобирате за някой милионер който ви храни и сега умирате от страх да не би тоя закон да му запорира имуществото и вие да останете без парички че трудно се живее сегашно време с една депутатска заплата.Че кой има 250 000 хиляди лева сега...
55
2
 
24
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ДО преди 12 години
Как така червения свинар Гергов стана собственик на Пловдивския Панаир, на софийския ЦУМ и на безброй други имоти ? ... и сега цум събира паяжина, понеже то да си мениджър не е като да си крадец.Има ли връзка това с Седефчв и серГеи, чийто пръв приятел той беше ? за червената *** !
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a kogato goltazite komunisti otneha vsichko 1949 ne biaha li sysipani horata?niama po lizemerni i selski tarikati ot komunistite .....vsichko se vryshta drugarko manolova
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шоуто тепърва предстои,само да приемат закона за конфискация и квиченвто ще е страшно
52
3
 
20
 
! Отговори
787 преди 12 години
Не знаех , че електоратът на Б С П има по 250 000 лв. Та ние имаме най- богатите пенсионери !Не схващам защо мрънкат тогава за пенсии
51
4
 
15
 
! Отговори
мхгм преди 12 години
и какво сега ..бсп да дойде на власт в коалиция с доганчо ли? а неее мерси.а тази разведената с многото си любовници да мълчи.за манолова иде реч.
50
3
 
15
 
! Отговори
кака Мая преди 12 години
Гладна кокошка просо сънува
49
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ сега се вижда ой е крал и кой го е страх
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах с какво точно закона ощетява обикновения гражданин? Защото тук хората, с имущество над 250 000 са едни 500 семейства, известни още от времето на соца? И същите отдавна са взели мерки да си изперат парите?
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе направо за всеки изкаран лев по 50 стотинки на ГЕРБ да се дават.И една партия една държава и край.Експеримента свърши.Перестройката не върви.Да се връща социализма!
46
3
 
23
 
! Отговори
1911 преди 12 години
Гузен негонен бяга.
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро идва Видовден за другарката и производните им мошенници,на които набутаха куфарчета с пари навремето,за да станат първите "успели" бизнесмени - та чак продадоха Кремиковци за 1 лев.
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега Доганчо как ще доказва имоти ,хотели ,сараи и прочие..............мъка ми е
43
2
 
17
 
! Отговори
Како Мая, преди 12 години
В Кюстендил се говори за "печелени" от теб дела - в качеството ти на адвокат. Случвало се е да се "докаже",че онзи, който нагло си е заградил чужд имот, в крайна сметка може да му стане "законен" собственик, щом ти го защитаваш!А пък разни местни дядковци и бабки нека си разправят под клетва, че поколения наред този имот е бил на друго семейство.Затова не се учудвам на тази твоя парламентарна пледоария - някой гепил нещо, що пък да му го конфискуваме?! Дай да се борим с други видове престъпност