Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!

Мерките не били срещу тежката престъпност, твърди тя
Обновена: 2 май 2012 10:38 | 2 май 2012 10:38,
184
Манолова: Конфискацията съсипва гражданина!
Манолова на 1 май. Снимка: Булфото

Законът за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, може да съсипе обикновения гражданин, алармира пред bTV депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Социалистката оспорва един от членовете на закона, според който цяла година Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще може да събира информация, без разследваното лице да знае за тази проверка и да може да се защити.

Още по темата

Манолова твърди, че проверката може да обхване период до 25 години назад, докато архивите в държавата по данъчно-осигурителния кодекс се пазели до 10 г.

"Три години ГЕРБ абсолютно произволно се разправя със своите опоненти. В един ден може да се събудите със запорирано имущество и сметки и това да съсипе бизнеса ви. За да докажеш, че си изряден, ще са ти нужни 5 години", категорична бе тя.

"Ние сме против тежката организирана престъпност, но този закон не е срещу нея", допълни Манолова.

Зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ Тодор Димитров контрира социалистката с аргумента, че най-важното е да има закон, който да ни гарантира, че извън наказателното производство, може да се конфискува незаконно придобитото имущество.

Обикновеният гражданин нямало как да бъде засегнат, тъй като е заложен висок праг от 250 000 лева.

Запитан защо няма да се информира проверяваното лице, докато тече проверката, Димитров отговори, че комисията трябва да събере и анализира достатъчно данни, за да види дали има несъответствие в доходите, след което да прецени дали да открие производство. Едва тогава проверяваният ще може да доказва доходите си.

"Няма никаква репресия за гражданите. Законът е притеснителен за организираната престъпност. Ако при извършване на проверката не се установи несъответствие, няма да се образува производство. Когато има несъответствие, лицето ще може да се защитава, включително с адвокат", обясни Тодор Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей комунистите как ги е страх че някой ще им вземе открадното. Как не ги е срам тая пасмина
81
4
 
26
 
! Отговори
страх лозе пази преди 12 години
ГРАЖДАНКАТА МАЯ Е УПЛАШЕНА, ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СВОИТЕ БЛИЗКИ!
80
1
 
24
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 12 години
Не ме е страх, че тоя закон ще ме съсипе!...
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С хора като Мая Манолова напред , Бойко с всички негативи е милион пъти по-приемлив!!!!!
78
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** гласувай за БСП на Мая Манолова , подигравка с всичко социално.......
77
3
 
29
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Красимир Райдовски:Всички от Висшият съвет на БСП са милионери.Значи има от какво да се страхува Мая Манолова.
76
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом червените *** реват на умряло срещу новия закон за конфискацията на имушеството на престъпници, значи трябва да се приеме час по-скоро! Този отчаян жалък рев ни показва за сетен път по най-категоричния начин, че БСП винаги са защитавали престъпниците и няма как да е иначе, щом като те самите създадоха престъпния червен капитализъм от червени милионери бивши номенклатурни кадри на БКП-БСП и офицери от държавна сигурност! Тези престъпници окрадоха до шушка държавата чрез всякакви измамни схеми и престъпна приватизация и сега умират от страх, че новия закон ще ги удари през крадливите пръсти и ще им вземат откраднатото! А стотици от тях разполагат с имушество за милиони без да могат да докажат как са ги придобили с декларираните през годините смешно ниски доходи.
75
16
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Чудно защо на постът ми с 45 наблъскахте толкова минуси ???това означава ли, че сте съгласни борисов, цветанов и *** да ви крадат на поразия, само и само БСП-то да не ви краде ???Вие сте *** ***, друго не мога да кажа !!!! Тоя народ напълно си заслужава съдбата.
74
1
 
10
 
! Отговори
кюстендилец преди 12 години
стихчеНАША МАЦА МИШКИ ДЕБНЕ,ХВАЩА ЕДРИ, ХВАЩА ДРЕБНИ.ЗНАЕ ТЯ КЪДЕ ДА ЧАКА,ИДЕ ТАМ И ТИХО КЛЯКА...
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейските социалисти призовават БСП да подкрепи закона и да даде пример Това ще бъде добър ход на др Станишев
72
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А МИЛИАРДИТЕ НА ИПОН И ЦВЕТЕТО БОРИСЛАВОВА???????????????ЗАКОН ЩЕ ИМА ЛИ КАК СА ГИ ПРИДОБИЛИ?
71
6
 
3
 
! Отговори
комунист преди 12 години
Като ви чета ,ама ВИЕ всички сте за стария добър социалистически строй - без богати хора.Преди да натиснеш ентер прочети още веднъж какво си написал ?????? То и при соца се налагаше да доказваш дали си птица ,жена мъж или нещо друго и забележете при съмнението на някакъв човек избран от властта ! Между другото независимо от строя ние човеците си правим всичо дали добро , дали зло !!!!!!!!
70
1
 
18
 
! Отговори
нона преди 12 години
Другарко Манолова,КОЙ точно гражданин "съсипва" конфискацията на откраднатото!?!???
69
1
 
7
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Къде намери връзка между незаконно придобито имущество и вдигането на доходите в България неможах да разбера?!?!?
68
4
 
13
 
! Отговори
Парчето преди 12 години
Страх ежедневно мрящ електорат изветрелите бабички и алкохолизираните чичковци на 55 -65 ежедневно мрът и тези от БСП то ги е страх че вече няма да могат да лапат!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе каква е тая грозна кифла която ще решава кое е добро или лошо за народа. ПОЗОР за нацията
66
6
 
14
 
! Отговори
NE SE ZABLUJDAVITE преди 12 години
Не се заблуждавайте. Незаконните пари са подсигурени, надлежно оформени и т.н, няма как да ги пипнат. Да му мислят обикновени спестовни хора, които са блъскали и с прилични заплати и с десетилетия време са успели да си купят два апартамента или един по-приличен за 130хил евра. Сега само с административно нарушение, комисията ги почва и им запорира и сметки и жилища, коли, спира им бизнес... ходи доказвай че нямаш сестра. Молете се да не сте на тяхно място...този закон е ПРАХ В ОЧИТЕ. РАЗБЕРЕТЕ!
65
2
 
6
 
! Отговори
mik_80 преди 12 години
А моляте недей да го споменаваш тоя че тои ги храни,ще вземат да му запорират всичко и после трябва да събираме дарения че да не умрат от глад БСП.
64
5
 
20
 
! Отговори
ФЕНН преди 12 години
ЧЕРВЕНИ КРАДЛИВИ ***...ТОВА СА ТИЯ ОТ БСП ЗНАЕ ГО ВСЯКО МАЛКО ДЕТЕ
63
16
 
15
 
! Отговори
Васил Василев преди 12 години
Този Закон на книга показва, че няма никакви намерения за вдигане на доходите на българите. 250 000 лева, или 125 000 евро изобщо не са много пари в никоя нормална държава. За пример в най-добре заплатената страна в ЕС - Люксембург, където мин.заплата е 1801 евро доходи с размер на 125 000 евро могат да се придобият само с минимална работна заплата за период между 5 и 6 години. Проста аритметика. Прости управляващи. Страдащ народ. Ето това сме ние...