Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Още 7-8 пункта нагоре в рейтинга на ГЕРБ... - следващият мандат се очертава с квалифицирано мнозинство...
53
6
 
18
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Приятел, явно няма да гласуваш за ГЕРБ, след като вече почнаха работа, за да допуснат шистов газ, а ЕК изпрати предупреждение, че закона за ГМО е един от най-некадърните в ЕС и не дава гаранции, че няма да има нарушения. За АЕЦ-а не знам какво се палиш, но със сигурност ако беше почнал строежа, щеше да даде много повече работа, от колкото преместените агенции.
52
8
 
21
 
! Отговори
Газдов преди 12 години
Цялото правителство в Белене !
51
1
 
17
 
! Отговори
така,така, преди 12 години
МИНИСТЕРСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - В ПРОВИНЦИЯТА И ВСЯКА СЪБОТА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА СЪБОТНИК ЗА РАБОТА В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За всички с негативно мислене.Ако си от В.Търново и си с образование и безработен няма ли да се радваш че ще открият 500 работни места? (В София е много лесно работа бол фирми и кинти бол)
49
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закриват министерството на финансите и се изнася заедно с Дянков в Каспичан а не отделни части от министерства.Правим една адмистративна страна а производство никакво.Ще изплюскате и фиксалния резерв и сребърния фонд и накрая край.
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не виждам защо са тези писъци. В ерата на интернет няма голямо значение къде е чиновникът.А и е безумие седалището на Изпълнителна агенция Морска администрация, например, да е в София.
47
3
 
18
 
! Отговори
men преди 12 години
Незнам ама жална ни майка от тоя "финансист 1" от 2009 година доходите не само че са замразени а и бяха намалени с около 15 - 20% от тогава на всяко тримесечие има нова цена на тока, горивата в началото на 2009 г.бяха около 1.8 - 2.00лв. данъците бяха 2 пъти по ниски,земеделските производители не се облагаха с данък, и имаше поне малко работещи фирми а сега нека някой да ми каже в един среден провинциален град каква работа има за хората освен училището пощата и кметството ...
46
20
 
11
 
! Отговори
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ преди 12 години
Ако това направи - деконцентрира администрацията, ако построи магистралите, ако не допусне шистов газ и ГМО, ако затвори нереттабилната АЕЦ Белене, за която и без това няма пари, ако сложи ред в държавата - АЗ ЩЕ СЪМ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАМ ТОЗИ ПЪТ ЗА ГЕРБ - ЗА БОРИСОВ. МОЖЕ ВСЯКЪКЪВ ДА ГО ИЗКАРВАТЕ, НО ПЪК МЕ КЕФИ. И КОЛКОТО И ДА ВИ Е НЕПРИЯТНО, ВИЖДА СЕ ЧЕ ПРАВИ НЕЩА, КОИТО ДРУГИТЕ ПАРТИИ 20 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ НЕ САМО НЕ НАПРАВИХА АМИ И ИЗПОКРАДАХА И РАЗПРОДАДАХА. ТАКА ЧЕ ЕВАЛА МУ
45
2
 
8
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Хей ръчички,хей ги две,те ми пречат най добре . На икономиката са нужни инвестиции .Ако за да разбереш това ти трябва да увеличиш бройката на " търтеите"се съмнявам в доброжелателноста ти г-н Дянков.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви кадри в малките градове,там половината са вишисти,но са дошли в София да работят като сервитъори и касиерки,защото нямат работа,а държавната работа им дава по 300 лв. и става с връзки
43
4
 
17
 
! Отговори
$ преди 12 години
И помнете ми думата,че някои наглеци, като дойдат да работят в провинцията ще се уредят и с командировъчни за цялото време на престоя си там. Видяхме пример с бонусите.
42
3
 
6
 
! Отговори
jan преди 12 години
После ще ги върнат пак у шопско, да утъпчат магистралите. За всяко ведомство ще се реже лента с подходящ цвят, при старта към новото местообитаване в началото на магистралата.
41
5
 
4
 
! Отговори
нев преди 12 години
хитър ход , сега служител в София в някоя агенция взима например 2000 лв заплата , като дойде в Каспичан / между другото там може да е министерството на транспорта / ще получава заплата 350 лв и хоп ето ти бюджета!
40
7
 
16
 
! Отговори
аман от тоз бостан преди 12 години
Няма такива ***, като управляващите Тикви! Следващото гениално нововъведение сигурно ще бъде да преместят Софийски градски съд в Каспичан!
39
3
 
13
 
! Отговори
Pfff преди 12 години
Колко са ***, докато столицата във всяка нормална държава е административен център, у чалгаристан направиха центъра на София индустриална зона, а сега изнасят за капак и министерства, така ако ти потрябва да си свършиш някаква работа вместо ведомствата да са ти на 500 метра разстояние, ще трябва да обиколиш цяла България. Който го измисли това е истински български самороден гений...
38
2
 
15
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 12 години
Кое е по важно -Намаляване на чиновниците или местене в големите градове ? Този въпрос е от повишена трудност за гробарите на България.Всъщност тези агенций не командват абсолютно нищо и произвеждат само ненужна хартия .Държавните чиновници са стотици хиляди и се възпроизвеждат така бързо както *** за да изядът произведеното от този беден народ.Ресторантите около такива агенций благоденстват, всекидневно там плюска само държавната администрация .
37
17
 
12
 
! Отговори
НА МЕН ПЪК МИ ХАРЕСВ преди 12 години
Напротив, добро решение, както за Софиянци и трафика им, така ще престанат да скимтят от столичаните в повече и приходящите от провинцията, така и за градовете в които е деконцентрирана и разсредоточена администрацията, това ще съживи другите градове, както и ще предаде също толкова тежест и значимост. От цялото това скимтене и вой на пишещите, се вижда че са само СТОЛИЧАНИ /В ПОВЕЧЕ/, които ще трябва или да напуснат топлите им местенца и да си идат по родните места, или да си идат пак в провинц
36
3
 
19
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 12 години
А колко пари ще ми струва? Не можеше ли тези пари да се използват за да се помогне на бизнеса в Прованса? Силен бизнес = работни места = много постъпления в бюджета, а това малоумие ще ни докара само РАЗХОДИ !
35
0
 
11
 
! Отговори
tosh преди 12 години
каква е ползата от това?