Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Следващата идея е да се клонира правителството и във всеки един град с над 2-3 хил.души да има по едно такова. На селата не им се полага за сега,ще чакат докато мине кризата!
33
3
 
12
 
! Отговори
До браво герб преди 12 години
Да, браво! Защото администрацията ще се удвои. Част в София, другата в провинцията. Още едно бреме на многострадалният народ.
32
0
 
28
 
! Отговори
селски кмет преди 12 години
ДАВАМ ПОД НАЕМ ЗАПУСТЕЛОТО УЧИЛИЩЕ У МОЙТО СЕЛО ЗА КЛОН НА МИНИСТЕРСТВО.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Дянков, а какво стана с електронното правителство, работи ли вече? Питам не заради друго, но ако действа няма да има никакво значение нито къде е потребителя, нито къде е чиновника, а икономиите ще са стотици милиони.
30
1
 
26
 
! Отговори
29 преди 12 години
29, Не само ги "адмирираш", но и ги плащаш :) А като отидеш в болницата ще ти кажат: "Сори, ама парите свършиха и ще трябва да умреш." Защо ли? Ами от такива "оптимизации", дето вдигат цената 10 пъти !!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както е тръгнало ще преместят и държавата, но не се знае къде. Или се зная в НИЩОТО. Нали стратегията е такава да няма държава, да има територия.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Минималната заплата в Албания е по-висока от Българската
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберастите, как все простотии измислят. При тази криза нови излишни разходи.
26
2
 
22
 
! Отговори
додо преди 12 години
Дянков измисля глупост след глупост. Те не знаят какво прави лявата и какво дясната ръка, а *** свързвай столица с провинция. Нови чиновници,а производството да мре. И без това чиновниците са побеснели и за да се докарат пред началниците изнудват фирмите, блокират им сметки и т.н. Да ти е "кеф" да произвеждаш. Но скоро у нас ще си останат само едни чиновници.
25
3
 
25
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Извинявай, ти знаеш ли какво значи децентрализация? Това, което правят в момента е деконцентрация.
24
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм от ГЕРБ но адмирирам подобни решения. И на всички хейтъри това явно си е много българско да хулим всички! Дано стане реалност, че приказки сме чували много!
23
3
 
32
 
! Отговори
Да, бе ! преди 12 години
От цялата работа "на далавера" ще са само строителите, дето ще построят новите "министерства" и куриерите, които ще превозват милиони пратки - ненужни документи и други малоумия от София до "министерствата" в Провинцията. МАЛОУМИЕ !!!А за хората? Те сигурно ще трябва да дойдат до София за един печат и до другите градове за друг. МАЛОУМИЕ !!! МАЛОУМИЕ !!! МАЛОУМИЕ !!!
22
1
 
20
 
! Отговори
г-н Дянков, преди 12 години
ХИЯ НЕ МИ ПУКА КЪДЕ ЩЕ РАБОТЯТ ДЪРЖАВНИТЕ КЪРЛЕЖИ.ИСКАМ В НАШИЯ ГРАД ДА ИМА РАБОТА ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София има прекалено много весници дето си врът носовете в нашите далавери, а в провинцията ще можем да си потулваме, да си се крием, ехххх, рай.
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тази идиотска логика Министерския съвет да се премести в Банкя.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де кой ще ги контролира тези агенции в провинцията, като те и в София са достатъчно корумпирани и слабо продуктивни?На мене това ми прилича на последни напъни за източване на държавата преди изборите!
18
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Готви се поредното разграбване на евтини държавни сгради в София от герберастите.Далаверите на Герб нямат спиране...
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно сравнително хубаво нещо, НО пак недомислено. Първо, ако искаш да се правиш на реформатор е хубаво да го направиш в началаото на мандата, а не в края. Второ, когато искаш да изкараш агенциите извън столицата, е хубаво близките да са на едно място, а не НАП в Ст. Загора, а Митниците в Русе. Трето, когато се започва еднотакова начинание, не е лошо да работи и електронното правителство, което все още е един мит, но не и реалност. За мен всичкото е заради хубавите им сгради в столицата.
16
2
 
37
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Целият кабинет и президенството да се преместят на тихо и прохладно място.КЪДЕТО СЕ ХОДИ С РАИРАНИ ПИЖАМИ.Та да миряса цял народ най-сетне.От ежедневните им идиотщини.
15
3
 
25
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Вие се местете, Дянков. Че не знам каква финансова криза ще ни докарате.