Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда

Министър Ковачева бърза със закона заради доклада на ЕК
Обновена: 3 май 2012 12:56 | 3 май 2012 12:16,
112
Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда
Ковачева плътно стои в парламента. Снимка: Булфото

И европосланиците у нас инспектираха работата на депутатите по Закона за конфискация на имуществото.

Дипломатите дойдоха в парламента за разговор с правосъдния министър Диана Ковачева, която от няколко дни плътно следи в залата приемането на текстовете от закона.

След разговора си с тях Ковачева обясни, че интересът от страна на посланиците към закона е доста голям.

„От тяхна страна получихме уверение за това, че подкрепят България в приемането на един такъв доста комплексен и труден закон. Интересът е най-вече към текстове, които са най-много дебатирани – за административните нарушения, за сигналите от страна на гражданите”, коментира министърът.

„Тяхната позиция е, че те изцяло подкрепят концепцията за отнемане на имущество без влязла в сила присъда”, допълни още тя.

Още по темата

Управляващите бързат с приемането на закона преди понеделник, когато у нас трябва да пристигне експертна мисия на Европейската комисия за юлския доклад за развитието на България. В неофициални коментари депутатите твърдят, че премиерът Бойко Борисов е поискал от тях до понеделник да са изгласували закона.

Правосъдният министър Ковачева потвърди, че приемането на закона е едно от изискванията на ЕК.

„Много важна е подкрепата на посланиците, информацията, която те връщат в своите собствени държави, от там зависи и подкрепата към България. Знаете, че държави като Германия и Холандия имат доста ясни позиции по отношение на България и неколкократно, даже многократно настояват в България да бъде приет такъв закон”, завърши Диана Ковачева.

Иначе и днес в парламента продължават дебатите и гласуванията по закона за конфискацията. Депутатите го докараха до средата – приеха член 57 от общо 113.

В него е записано, че проверяваното по закона лице ще представя пред съда писмена декларация за имотите и вещите си в 14-дневен срок.

Тя ще трябва да бъде представена, след като му се наложи запор. В декларацията той ще дава данни за това какви имоти, вещи, участия във фирми има, както и какви вземания има.

В документа трябва да впише и членовете на семейството си, банкови сметки в чужбина, източните си на доходи и основания за придобиване на имущество и за издръжка, какви сделки е направил, както и задълженията си.

Парламентът реши още, че запор може да се наложи и върху всички видове вещи, вложени в трезори или касети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я бързо да се явят платените плювачи на БСП и ДПС, да ни кажат как закона предложен от правителството е против интересите ни!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почнете от Цветелина Бориславова , Петя Славова и Валентин Златев !!!
1
8
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
'Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда"МОЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????