Дянков иска да мести митниците в Русе

"В началото ще е трудно, но после плюсовете са повече"
Обновена: 4 май 2012 14:37 | 4 май 2012 14:37,
61
Дянков иска да мести митниците в Русе
Снимка: архив, Булфото

Агенция „Митници“ да се премести в Русе, предлага вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Негова е идеята за местенето на ведомства от столицата в други градове на страната, което ще става на етапи.

По време на парламентарния контрол Дянков обясни, че в началото с приоритет ще бъдат големите градове, където има университети с оптични връзки за свързване на администрацията с централната власт.

„Трябва да се съобразява коя агенция къде да отиде, а не просто да се разхвърлят ведомствата „две на теб, две на мен", отбеляза Дянков.

Трябвало също да се види каква е спецификата на региона.

„Затова част от министерството на земеделието отива в Пловдив, защото той е аграрен регион, затова туризмът отива в Пловдив, защото искаме да развием точно този туризъм - археологически и спа, който досега България не е развивала особено.

Още по темата

Затова искам митниците да отидат в Русе, защото там е най-значителната ни от гледна точка на приходи митница", посочи вицепремиерът.

Той е убеден, че дебат по темата ще има, но смята, че опитът от други държави показва, че в началото ще е трудно, но дългосрочно плюсовете от такава регионална политика многократно надвишават временните неудобства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Житан преди 1 ден......А на снимката строените май рапортуват така: Смяна сдадена,произшествия няма,рушветите са разпределени по надлежния ред!!!!!!!!!! __________ Само че това са гранични полицаи, не митничари!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова искам митниците да отидат в Русе, защото там е най-значителната ни от гледна точка на приходи митница", посочи вицепремиерът.Ако русенската митница дава най значимите приходи - то трябва целия личен състав на митниците във Варна и Бургас (пристанищата) - да се разстреля на място без съд и присъда!!!!!! е
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам да ги премести в Солун!
49
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Мястот на Митниците е във Софийски централен затвол.
48
0
 
0
 
! Отговори
брокер преди 11 години
Малеее, тоя ако изнесе още 3-4 министерства в други градове барабар с това на Финансите, съвесем ще свали цените на наемите и имотите в София!
47
2
 
3
 
! Отговори
ицо преди 11 години
А аз искам дянков да се премести в сибир и да се връща от там. в началото ще ни стане хувабво, но после ще е още по-хубаво.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Деидиотизация на тикви!
45
2
 
3
 
! Отговори
атака преди 11 години
Де те и у Помака, къв български президнте си ти бе, гоцеделчевси ***
44
0
 
2
 
! Отговори
Житан преди 11 години
......А на снимката строените май рапортуват така: Смяна сдадена,произшествия няма,рушветите са разпределени по надлежния ред!!!!!!!!!!
43
1
 
2
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Децентрализацията е успешна само тогава,когато има вече развита промишленост и земеделие...Изгради тези два стратегически отрасъла ,па после децентрализирай как си искаш,щото те вече са набрали скорост и се саморегулират...Закон от Маркс и Енгелс,ама няма кой да чете,че топлата вода не е измислена от Дянков или Борисов или Станишев!
42
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A Finansovoto ministerstvo na dstrov Belene
41
0
 
6
 
! Отговори
кккк преди 11 години
Нещо смислено предлага правителството, но дали ще има капацитета да го осъществи.Не е най-удачно *** Митници да ги праща в Русе, утре ще станем членове на Шенген и ще минаваме границата без проверка.Няма какво да плаче държавния служител в агенциите и комисиите, за това получават екстри към заплатите и социални придобивки, а на последък и големи бонуси.Ако не щеш да служиш на народа в къщи.Я как БА си управлява Щаба на ВМС във Варна, даже и щабовете на ВВС да изнесе в Пловдив и СВ в Стара За
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков сега ще мести всички ведомства с "разум".Следващото правителство също ще измисли нещо разумно,абе ще падне местене...Пълна лудница!Може би за това и спряха телевизионото предаване за да следиме правителственото.
39
0
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
На инвеститорите им е точно през оная работа къде е централната администрация на една или друга агенция ..................и въобще инвеститорите ни отсвирват като държава вече трета година :)
38
0
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
По-аграрен район от Добруджа едва ли има, но там ще дупчат за газ, та Пловдив по съвместителство ще е и аграрен. Ако не беше толкова тъжна некомпетентността, щеше даже да можем да се посмеем от сърце. А сега... Сега през зъби.
37
6
 
3
 
! Отговори
anonim преди 11 години
След фиаското с Белене и другото фиаско с втечнения газ правителството реши да вземе и едно смислено решение най-после!Браво!!!Така ще се намали безработицата на регионално ново не толкова от това ,че ще преместят агенци с по 150 човека,а от това,че за инвеститорите ще е все тая къде ще инвестират и няма да се съобразяват с това,че им е по-удобно в столицата заради съсредоточената тук администрация.Също така с преместването трябва да намалят щата в държавната администрация поне с 50%
36
0
 
8
 
! Отговори
gnevnia преди 11 години
Предлагам, целият кабинет да се изнесе по най бързия начин в станцията ни на сибир, така най добре ще си починем от малоумието на управляващите и крещятата некадърност на дянков и компания, апропо един чинавник с леля Крисалина, стипендант на фондация Людмила ... Живкова, със закрита служба в световната банка и назначев у нас за министър, луда работа нема такава държава
35
6
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
boli me za 6opite -- tiq ne sa kato ostanalite, tiq sa *** palni vi kazvam. napravo da gi premestqt i tqh v niakoia druga darjava ili da sa si grad darjava kato monako. to biva pretencii to biva da smu4at otvsiakade ama tiahnoto prehvarlia vsiakakvi granici. nagleci sa golemi.
34
8
 
10
 
! Отговори
до въодушевените преди 11 години
Като почнете да обикаляте страната, като потни катъри, от ведомство на ведомство - тогава ще се изпари въодушевлението!ще забравите за шопи, добруджанци, тракийци и т.н.Нечия майка няма да излиза от устата ви...А столицата си е за това - АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР НА ДЪРЖАВАТА!Митницата - в Русе?! На"вътрешна граница", коя то скоро би трябвало и да изчезне - УЖ?Ама да му е по-близо до дома на бат`Ваньо ;)
33
0
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Не бе. Гражданинът Х трябва да си извади някакъв докумнт и съответно трябва да обиколи 2-3 министерства! Не че работи в тях!