Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов

Съдиите и прокурорът са можели да задържат Братя Галеви
10 май 2012 13:32,
252
Правителството няма вина, съдът е независим, оправда се Борисов
Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Още по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, правителството никога за нищо не е виновно. Виновно е суперлунието отпреди няколко дни, виновни са марсианците и т.н.
156
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 203 пилиси хапчетата лошо
155
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само при ГЕРБ има напредък бавно но славно БРАВО БОРИСОВ още един мандат престъпниците почнаха сами да се предават Изказвашсе по телевизиата и хукват към МВР БРАВО
154
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ГЕРБ СА ПЪЛНИ КРИВАЦИ.
153
1
 
11
 
! Отговори
bai Ivan преди 12 години
GERB-GRABIM EVROPA RU6IM BALGARIA drugia pat pak galasuvaite za gerb samo magistrali pravqt da vidqt tretoklasnite pati6ta na kakvo mqzat samo se krade gledat da umorqt xorata gerb
152
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ГЕРБ ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМ Е КРИВ!!!!!!!!
151
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие за *** ли ни взимате искате да кажете че имате бюджет от 1 милиард лева 100 милиона за подслушване и братя Галеви не са нито били следени нито подслушвани -просто така са изчезнали .То само в този форум тук има поне 2-3 ченгета които пишат възвала на тиквата проста и на цвъки имотното
150
1
 
28
 
! Отговори
До IQ146 преди 12 години
Аз едно единствено нещо ще ти кажа че се случи за първи път при управлението на Борисов.Минималната заплата в Албания стана по-висока от тази в България -150 на 138 евро. Дори и след увеличението и няма да стане по-висока от тази в Албания
149
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, да, Тиквунчо, изведнъж стана независим корумпираният съд. А като ти и Цвъцко толкова време се месехте в работата му и давахте акъл (нищо, че нямате такъв), тогава квичахте, че не трябвало да е толкова независим. Сега вече съдът е на ГЕРБ, играе по вашата гайда, върши част от мръсната ви работа и прикрива далаверите ви. И изведнъж вече стана 'независим'......
148
16
 
6
 
! Отговори
IQ146 преди 12 години
В момента си записвам, колко неща се случват ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ от 22 г. насам... Ще предложа това твърде интересно четиво на КОМУНОИДНИТЕ ДРАСКАЧИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ! А също и когато след изборите започне неистовото квичене, че са манипулирани и купени от ГЕРБ. Ако има кой да ***, де! Че както го е подкарала КОМУНОИДНАТА ПАСМИНА, може Борисов да го докара до КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО! Дали ще се намери нормален ЧОВЕК да гласува за КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ? Май техни гласоподаватели остават клиентелата, деменциралите пенсионери и мазохистите с диагноза... В тая група причислявам и безпросветния електорат на ДПС-то...
147
3
 
7
 
! Отговори
Пилат преди 12 години
Срещу "съдиите и прокурора"може да бъде започната наказателна процедура за незадържането!Ако бандитите "братя Галеви"са излезли от страната,става още по-сериозен проблемът-процес срещу митничари,гранична полиция и министри!
146
2
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
до 174а работа ли е на министеро на мвр-то да слухти и да чете присъди от трибуната на народното събрание на лекарите от Г.Оряховица.А за приятелите и спонсорите престъпници-не му е работа?п.п.- от гърбавата централа обявиха ,че след 17 h за последно ще раздават премиите на драскачите си във форумите.
145
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО БОРИСОВ ДАВА МНЕНИЕ?НЕКА ГО ДАДЕ МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО.
144
3
 
21
 
! Отговори
6666 преди 12 години
Борисов,кой е виновен бе.пак ли Станишев.на теб все някой ти е крив,само ти си прав
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече има напредък за реформи в съда Една присъда цял град свободен А какво беше при Р Петков кафенце
142
2
 
6
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Иванееее,много НЕУДОБЕН въпрос бре!
141
3
 
15
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
въпрос до това,дето се казва премиер:-а когато си със 120 дупетати в народното "събиранье",дали можеш да промениш законите,така че да не се налага да се чудите кой да арестува престъпниците, още в залата на съда.но имате политическа воля за справяне с организираната престъпност.и ние имаме воля да ви вкарам вас в затвора,но нямаме тази възможност ,за съжаление.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дупница хората дишат свободно
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се очудвате??? При "независимите" и "некорумпирани" съд и прокуратура в България, никога няма да има ефективно осъден мафиот, убиец, измамник или престъпник.....За това са виновни и депутатите, които създадоха закони, които прозволяват обвиняеми за тежки престъпления да бъдат на свобода с парична гаранция или подписка.
138
0
 
14
 
! Отговори
Сила преди 12 години
Като не са ги задържали виновните за това съдии , прокурори и полицаи да лежат в затвора на мястото на Галеви. Не са ги задържали щото им е платено да ги пущат .