Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

"Те не приемат тя да е алтернатива на популисткото управление на Борисов"
Обновена: 19 май 2012 16:40 | 19 май 2012 14:58, Елка Василева
184
Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!
Иван Костов. Снимка: Архив, Булфото

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

„Има истинска политическа причина и тя се признава от тези, които гласуваха против. Истинската политическа причина е, че те не приемат СДС и ДСБ да формулират Синята коалиция като алтернативна на популисткото управление на Бойко Борисов. Още повече не приемат да се създаде междупартиен коалиционен съвет, който да води тази политика на алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това не може да бъде прието от хората в СДС, които са се обвързали тясно с ГЕРБ, т.е. причината е ГЕРБ”, обясни Костов.

„Отвътре очевидно има хора, които не споделят политическия курс, който е следван от Синята коалиция досега. Те са споделили и са станали проводник на влиянието на ГЕРБ върху СДС”, коментира още той. „Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува”, каза още Костов.

Още по темата

„Ние няма да сме балансьори в българската политика. Защото ние сме автентична десница. Ние не сме десница, за да балансираме между дясното и лявото. С нас е балансирано - с нашата тежест, която произтича от такива органични естествени, вътрешни, присъщи на обществото искания, тя не може да бъде нито балансьор, нито да бъде фактор за коалиране. Тя, ако влезе в управлението, ще му зададе цвят, устрем, решителност, защото тя не отива в управлението ето така само, за да участва. Примерно наредили се трима души, които режат една лента, и до тях още един от Синята коалиция, и той реже лента”, описа Костов.

„Тези, които сега спряха Синята коалиция, винаги са били нещо като топузи на краката ни, които са ни пречели да се движим напред. Така че облекчението е естествено”, изтъкна още Костов в разговора.

Лидерът на ДСБ обаче беше категоричен, че депутатите от групата му имат заявена воля да изпълнят мандата си. „Защото той е даден от избирателите, това е тяхното доверие, а не от орган на някоя от двете политически партии. Имаме от наша страна, доколкото виждам и от страна на депутатите на СДС, има същата воля”, заяви Иван Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Командирът ЗАБРАВИ да допълни ".......и заради хора от СДС ,свързани с БСП"
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 94 *** стига с този план , не ви ли писна , сигурно си ходил прав под масата 97 или 91 и понятие си нямаш си нямаш кой и как спаси държавата тогава.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 91 Иво за кой от създателите на СДС говориш, за тези които отдавна не са в него ли.
68
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
деен участник в " плана ран-ът "намерете го в чичо гугъл и четете , но да знаете не е забавно това е един от разсипниците на българия прочетете и ще разберете случаващото се днес ......плаче ми се от ***
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С бръснати глави, напомпани като балони мускули и гледащи лошо. Това вече не е само описанието на мутрите, ами на всеки млад средно-статистически мъж. Много блъскат във фитнеса, малко четат! И после защо жените харесвали повече чужденците. Ами защото там телесното не е над духовното, над характера. Тези напомпаните масово са ограничени и мислят само за фитнес и жени. Те други интереси нямат освен да си показват мускулите и да се хвалят колко вдигат от лежанка.
66
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе когато говореше Волен му викахте че е луд а на ви сега!!!
65
6
 
3
 
! Отговори
IVO преди 11 години
ABE *** VIJ CHE SAZDATELITE NA SDS SAMI SI PRIZNAXA CHE KOSTOV E PRICHINATA DA IZCHEZNE SINIATA IDEQ PREZ 2000 GODINA 70% PODKREPIAXA SDS DOIDE NASH KOSTOV OTKRADNA KOLKOTO CHERVENITE BOKLYCI CHE SI NAPRAVI I PARTIIKA ZA DA GO PAZI TOZI *** NE TRIABVA DA SE POKAZVA AMA IZOBSHTO SEGA PAK GERB MY VINOVNI TO NAGLOST NAGLOST AMA TOVA MINAVA VSIAKAKVI GRANICI
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагло парче е тоя !Все едно няма зам министерско кресло в екологията.Ей Ваньо самия ти си в коалиция с правителството ,дори лудия волен няма министерски пост.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ви се ще СДС да замине *** комуноиди , а най-много от всичко мразите Костов , но каквото и да искате България вече не е същата , програмата на СДС от 1990 година се изпълни , трудно ,мъчително с голяма забава , но това не беше програмата на БСП , те по скоро се интересуваха единствено от това да осребрят поличиеските си позции от преди прехода , тук именно може и да не успяхме , но лека полека живота се пренарежда и връщшане назад няма.
62
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Костов всички други му криви само той светата вода......Захапал е кокала и не пуска.Ей така се раждат диктаторите.Веднъж облажил се няма махане.
61
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинската причина си ти, Иване.Ти си троянският кон на БКП в СДС. заради теб спечели Мадридският крадец през 2002г. Ти съсипа СДС. Махай се с твоята партийна секретарка Елена.остави новите лица на СДС да вървят напред. Наи-доброто условие СДС да се изправи на крака е махането на мошеника Костов.
60
4
 
10
 
! Отговори
kef преди 11 години
Костов, чувал ли си за кланетата и пет вековното робство за което никой не ни се извини, а ти си тръгнал да внасяш декларации за геноцид ,като по онова време малцинсвата влизоха да учат с двойки а българи с много по-висок успех останаха отвън-отврат.Помниш ли какво направи с пенсиите на моите родители бог да ги прости.От 23 години ни управляватедни престъпници които ликвидираха всички социални придобивки за обикновенният човек, а си измислиха ред привилегии с които ограбват обикновенният.
59
1
 
7
 
! Отговори
Ме преди 11 години
Айдии, СДС-то...Досега Костов ви беше крив.. ай ся ви вида...Ако съберете 2000 гласа.. ще бъда безкрайно изненадан.2000.. това са ви роднините и някой друг не информиран отшелник слезнал от гората да гласува.
58
2
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
Евала ти Ваньо.Сега имате далеч по голям шанс..Видехме ги всите.. и Софиянски.. и хали и мали.. Давай напред без тях.. по леко ще е
57
3
 
11
 
! Отговори
тгж преди 11 години
Чао СДС сбогом.Крайно време беше да си заминете стига сте смукали и вие сиромашка кръв от народа.
56
2
 
3
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
хаха - ама как са си паснали един с/у друг костов и софка - вземи единия, че удари другия :))
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ разцепи задно Янка и Янкените плюнки, после го закова на Волен, който го подкрепеше безотказно, сега го надърви и на СДС. СДС вече не съществува!Подлогата Мартин, като ратайче Костово разби СДС а сега Бойко ги довърши.Жалко, но трябва да си сляп и глух, за да не признаеш този факт.
54
8
 
6
 
! Отговори
човек преди 11 години
На калпав х-й вълната му пречи.Всички се бършете с ГЕРБ.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е един от най-големите крадци на прехода. Много хитър човек е този! Принуждава собственици на вървежните предприятия да продадат заводите си за минимална цена. След това Костов ги изкупуваше чрез "книжки". Веднага след това продаваше 75% от дела си на неговите хора!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ви питам *** , този Марков с прическата а ла ББ ли е новото лице на СДС , ревете срещу КОстов и Димитров , но не виждате ли какво се случва.