Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Комитет, оглавен от рокпевицата Милена Славова, иска референдум
28 май 2012 21:25,
103
Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн
Милена ще ни агитира да гласуваме през интернет. Снимка: БТА

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата.

Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

В рамките на следващите три месеца Славова и съмишленици ще трябва да си осигурят подкрепата на 500 000 души, за да може искането да бъде внесено в Народното събрание.

Рокаджийката подкрепи инициативата да се гласува онлайн, като заяви, че това е един от начините да не бъдем управлявани от хора, които влизат във власта срещу няколко килограма кайма под формата на кебапчета.

Пред българските посолства и консулства в деня на изборите се образуват огромни опашки. Много от българите в чужбина дори и да искат не могат да упражнят правото си на вот, защото трябва да пътуват на огромни разстояния. Сегашната система отказва интелигентни и образовани хора да гласуват, подчерта още тя.

От инициативния комитет посочиха, че в момента българинът пазарува, плаща данъците си, записва децата си за градина през интернет, само не може да упражни конституционното си право - да гласува на избори.

На политическата класа не е изгодно да се гласува през Интернет. Тя е избрана от сегашното статукво и държи на него, каза друг от членовете на комитета Димитър Ганчев.

Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 72--PRODALJENIENQMA DA GLASUVAM I ZA SADII.KOITO OSTAVATBEZNAKAZANA MASLAROVA S BEZO4LIVITE SI KRAJBI...G%CE...I DRUGI IDRUGI.NQMA DA IZBROQVAMDA NE PROPUSNA NQKOI,DA SE "ZASEGNE"TA NIMA ZA UGLAVEN PROKUROR,6TQH DA DAMGLASA SI ZA FOTOKOPIETO NA SATRAP OTSBORI6TETO NA GLAVNITE BANDIUGI?NE!PO WAPROSA ZA IZBORITE SAM UBEDEN W EDNONESME IZBIRALI,NQMA I DA IZBIRAME.SAMOQLOVO NI6TO NEZNA4E6TO GLASUVANE ZADA PALNIM GU6ITE S NA6I PARI NA...ZNAINI I TAINI...
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 72S PRIZNANIETO ILI UGOVORKATA,4EOB6TESTVENOIKONOMI4ESKIA,POLITI4ESKIQ I...WAOB6TECELIQ NI JIVOT E PORAZEN,OT METASTAZITE NA 4ERVENATA 4UMA.WSQKA PARTIQ I DVIJENIE SA PRODUKT NA 120 GODI6NATA-//-//-//-W MEN NQMA OMRAZA KAM TQH,NO IMA NQKAKVO HIMERNO JELANIEDA SE NAPRAVQT NQKAKVI PO--SPRAVEDLIVI PRAVILA I TE,KATOPO--NEKADARNI INDIVIDI,UVREDENI OT BANDITSKOPARTIZANSKATASI PRODAJNA I BEZOGLEDNO AL4NA PSEVDOIDEOLOGIQ 6TE OTPADNAT.ZA SADII,KOITO PODKREPQT NARKOBARONITE I OT REMS
71
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въобще не искам нашенците в чужбина да гласуват, защото те тотално си нямат и на идея какво става тука! Ба, той не живял 10 г. тука ама убеден, че Бойко се бори с комунизма, а друг *** ми фали Костов или Серго..
70
2
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
идеята е добра, но няма как да бъде осъществена. Съвсем различни неща са нужни.
69
0
 
22
 
! Отговори
Флоки преди 11 години
Най-малката сигурна полза, е че поне българите в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. Това дори хич не е малко, като се замисля колко на брой са, а технически е възможно да се избегнат фалшификациите, ако всичко е изпипано добре. За това обаче, трябва гражданско общество с будно съзнание, а не продажни душици
68
5
 
7
 
! Отговори
минЧо преди 11 години
Примера с онлайн преброяването не е точен! Защо аз "преброих" 5 члена на моето смеейство, но НЕ МОГА да гласува с 5 гласа, вместо тях! И не е проблема начина на гласуване, а избора, за кого да гласуваме! Ако примерно, последните избори бяха с онлайн гласуване, какеа бе, алтернативата на ГЕРБ - Гоце и Руснака, или Яне и Турчина ? и онлайн да бях гласувал, пак бих избрал Българско ***, вместо вносно!
67
2
 
8
 
! Отговори
до браво пак преди 11 години
А това за съдиите и прокурорите лично избрани от народа как ще стане също? Ако ей сега ти предложа да избереш между двама съдии, ти точно за кой ще гласуваш? Магистратите са си почти анонимни. Колко имена на съдии можеш да цитираш по памет? Те не могат да водят предизборни кампании. А дори да можеха - същият народ избира хора като Доган, Цецка Цачева, Цецо Цветанов, Станишев, Гоце, Румен Петков, Волен... Каква е гаранцията, че няма да избере и точно толкова "качествен" съдия и прокурор?
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милото ми пухкаво Миленче! Че ако се гласува по електронен път 120% гласоподаватели ще има и победи с по 101%!!! То сега какви фокуси стават, а пък с техниката съвсем няма да можеш да му хванеш края...Ако не беше така, вече да са го въвели масово и в Европа и в света.
65
0
 
6
 
! Отговори
до Браво преди 11 години
Това с онлайн референдумите за всичко няма как да стане. Нали се сещаш, че в тези онлайн референдуми участват едни и също 10-20 хил души (дори 100 хиляди да са, макар да не съм видял толкова голяма онлайн подписка до момента), които така или иначе си гласуват за едни малки партии, която я влезат, я не в парламента. Харесва ли ни или не, останалите 6-7 милиона плебеи са незаинтересовани граждани, но си имат своите права. Сред тях е правото да си избират *** корумпирани селяни за водачи
64
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 47--MINUVA4A KAK 6TE OTBROQT GLASA NA ZZZZTEFAN DANDANILOV LITERATORKITE !?...GLAVEN ARTIST NA WSEKI 4/TI KILOMETARPARTIEN SEKRETAR NA N.T. IVAN WAZOVPROFESORMINISTAR NA "KULTURATA"A,A.MODEREN LQV NA PREZIDET.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали не вярвате, че ще измислят начин да се гласува, дето да е напълно демократичен?Никоя от големите в момента партии няма полза от това. Хората, които гласуват за ГЕРБ, БСП или ДПС (от които са 80% от настоящите депутати) не са точно цвета на интелигенцията и образованите потреебители на интернет. Подобно решение би вдигнало гласовете за малките партии, като СДС, ДСБ, НДСВ, Кунева. Затова няма шанс да го приемат - все едно да гласуват против себе си. Промяната може да стане само с революция.
62
2
 
10
 
! Отговори
... преди 11 години
Добре си го казал, "Браво", но още Костов имаше тези така екзотични за българският народ идеи, а именно броят на депутатите да стане 120 и да се създаде 2-ра камара, която да контролира ***...но уви Царят дойде на бял кон и куп хубави идеи не видяха бял свят!
61
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Не съм пропускал концерт с Милена навремето. Най-якия БГ рок. Музиката в тази държава може и да я оправиш, но не и простотията. Не сме дорасли още за това.
60
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 63A NA TEB,O6TE PO--BRAVO!W PARLAMENTA 99 TRQBVATAZ VE4E GLASUVAH ZA TEB.P O Z D R A V I
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трабва да се купят скенери за урните, това е. Цената 1-2 млн, лева, смешна цена за осигуряване на ДЕМОКРАЦИЯ!! 90 млн. бяха само боонусите...
58
6
 
18
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Стадото трябва да се поведе от някой,неполитик.Милена,подкрепям те.Има начин,крайно време е народа да вземе управлението на страната си,в свой ръце.Онлайн референдуми за всичко.Само така можем да държим юздите на крадците в парламента.Нова конституция, малък мандат за прокурорите и съдиите лично избирани от народа,пълен контрол над цялата държава.!100 депутата в парламента.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по този начин много по-лесно се манипулират изборите-с едно копи-пейст и глсовете за една партия се оказват в друга,няма как да провериш твоят глас всъщност къде е отишъл...
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като се появи някой хакер дали аджеба няма да гласува от мое име тая година от ЕС да организират изборите или спирам да плащам всякви данъци ако пак ГРОБ спечелят пък квото ще да става искам да се развиват всички сектори не само асфалт
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм обаче тая да купи по един комп на всички.
54
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 11 години
Тая жена така и не разбра с какво иска да се занимава...пффф...