Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн

Комитет, оглавен от рокпевицата Милена Славова, иска референдум
28 май 2012 21:25,
103
Вместо бюлетини с кебапчета, на избори онлайн
Милена ще ни агитира да гласуваме през интернет. Снимка: БТА

Рок ветеранката Милена Славова ще комбинира музикалната сцена с политическата.

Тя е съпредседател на инициативен комитет, който започна подписка за национален референдум за гласуване на изборите през следващата година през интернет.

В рамките на следващите три месеца Славова и съмишленици ще трябва да си осигурят подкрепата на 500 000 души, за да може искането да бъде внесено в Народното събрание.

Рокаджийката подкрепи инициативата да се гласува онлайн, като заяви, че това е един от начините да не бъдем управлявани от хора, които влизат във власта срещу няколко килограма кайма под формата на кебапчета.

Пред българските посолства и консулства в деня на изборите се образуват огромни опашки. Много от българите в чужбина дори и да искат не могат да упражнят правото си на вот, защото трябва да пътуват на огромни разстояния. Сегашната система отказва интелигентни и образовани хора да гласуват, подчерта още тя.

От инициативния комитет посочиха, че в момента българинът пазарува, плаща данъците си, записва децата си за градина през интернет, само не може да упражни конституционното си право - да гласува на избори.

На политическата класа не е изгодно да се гласува през Интернет. Тя е избрана от сегашното статукво и държи на него, каза друг от членовете на комитета Димитър Ганчев.

Според него не са изключени измами, но даде пример, че ако един човек е дал повече от един глас, може да се зачете само последния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Онлайн...гласуването в Кривунделово ще го...извършвам аз.Всички останали ще пуснат пликв...кутия,която ще е на...моята врата.
52
0
 
7
 
! Отговори
40900 преди 11 години
Дайте да правим целият театър онлайн, че много по лесно се организира покупко-продажбата така.
51
8
 
7
 
! Отговори
ПростоЛют преди 11 години
Другари...безнадеждност е мои любими...Осъзнавате ли, че точно другарката Славова се поборва за правата на "интелигентни и образовани хора" ?!Същата другарка с едно интервю от зората на здрача... и едни "народни" песни записани "без" нейно знание по- късно......защо в тази наша държава людете не се занимават с това, за което са учили?!И аз искам да бъда директор на водопад.... ...а това е машина за месо другари!Машина за месо...
50
4
 
8
 
! Отговори
Неъм нерви.... преди 11 години
Гласуването онлайн ще става не срещу няколко килограма кайма във вид на кебапчета , а срещу няколко десетки килограма мръвки , във вид на електронен подпис . И това е един много добър бизнес . Референдумът е за преброяване на глупаците .
49
4
 
19
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
В държави с примитивно население, избори и клиенти се печелят с банани и кебапчета. Ако не ставаше с банани и кебапчета, нямаше да откриват така магазините. Българина е толкова ***, че за банани и кебапчета е способен да се сбие със сънародниците си. Има съвсем пресни примери. Докато се държите като маймуни, ще ви управляват като маймуни.
48
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 години
щом успяхме да се преброим он лайн, защо да не гласваме така. не ни подценявайте. ще се справим. май ще трябва обаче нещо като електронен подпис
47
1
 
2
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Всички партийни активисти тук вече си показаха членските книжки, ...но явно страха да не си ги загубят е по-силен от личното им мнение!...
46
3
 
2
 
! Отговори
До Рамбо преди 11 години
На гей парада в какво облекло ще си ти?
45
1
 
22
 
! Отговори
циРк преди 11 години
НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАК ГЛАСУВА,ВАЖНО Е КОЙ ЩЕ БРОИ !
44
0
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Всъщност идеята не е толкова лоша:Всеки гласува в Интернет и написва по едно-две изречения.Гласовете ще се броят от преподавателки по Български език.
43
5
 
3
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Тук, които взимат отношение по идеята,нека знаят, че тя не е невъзможна,защото в има страни и то доста богати и мощни,където е нещо нормално да гласуваш в нета по време на избори.А ако не знаят има милиони начини да разберат пак от този интернет как и къде става това
42
6
 
2
 
! Отговори
VIKO преди 11 години
POCHTI 8000000 SME NA VAN OT VAS KAKAV E PROBLEMA S CHETENOTONA LIU GO CHETETE
41
1
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Ще се гласува само на кирилица... Da znai6!
40
1
 
4
 
! Отговори
Партиец преди 11 години
До РеалистМанипулирай и ти бе, никой не те спира.
39
3
 
3
 
! Отговори
Един преди 11 години
Не, не е добра новина защото възможноста да се измами става все по-голяма, когато е електронно преброяването:) Едно копче разстояние.Извинението - по лесно е няма да се разхождате.Реалноста - ще измамим по-лесно, без да разберете.
38
1
 
4
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
до ЖитанНе е грешка, а най- обикновена неграмотност. Грешката е, че са те пуснали да завършиш училище, че даже и диплома са ти дали.
37
4
 
5
 
! Отговори
viko преди 11 години
Mnogo dobra ideiaaz pisha na LATINICA ZA SHTOTONA ZAPAD KOMPUTRITE NIAMAT LATINICA kakvi gluposti pishete hora po saitovete DA SE PISHE NA KIRILICA aide pishi AMA TI V BULGARIA A AZ NA LATINICA AKO SI GRAMOTEN SHTE CHE TESH ZA VAS NEGRAMOTNITE GO DUHAI TE
36
2
 
7
 
! Отговори
Цигански барон преди 11 години
Каквото и да е гласуването, пак *** ще решаваме изборите щото българите ви мързи да гласувате.
35
0
 
3
 
! Отговори
Житан до 37 преди 11 години
означава грешка приятел...правописна грешка!
34
1
 
6
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
до ЖитанБрат'чед, какво означава "партиЙ"?