Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
9
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
ГЕРБ се превърна в етническа партия на ***. *** ще са мнозинство след 10 години, както сочат демографските данни. И веч си имаме още една етническа партия, след Догановата. Поне за Кунева ще гласуват интелектуалците в бг, а не простолюдието и ***. РазБойко - новия *** цар
509
10
 
2
 
! Отговори
От какво ви е страх преди 11 години
От една жена ли? Спомнете си Маргарет Тачер, Ангела Меркел? Къде седи РазБойко по отношение на тях? Един *** пожарникар с доказано престъпно минало и ниско ниво на интелект. Бай *** с власт
508
2
 
11
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Кунева е замесена и е едно от главните лица в "Габонската афера",а това означава,че е измамница,хайде да видиме сега колко Бг балъка ще измами тази мошеничка,защото все пак някои ще гласуват за нея. Кунева се опита да измами цяла държава,защо да не измами една шепа простаци от село.
507
1
 
2
 
! Отговори
Църо преди 11 години
То ако с английски се ставаше политик и управленец, англичаните щеха сичките да са политици бре, Шаляпин! мухаха!Нека твойта англоговоряща да сподели първо английски ли ще ни преподава, или ще гради икономика, защото това ни требва, а за нея е сигурно, че идея си нема от това. Само човек с мисъл единствено за своята чиновническа кариера при господарите може да закрие четири работещи енергоблока, които носеха куп пари на опосканата ни държавица - много повече от еврофондовете!
506
0
 
5
 
! Отговори
Буфосинхронистката преди 11 години
Тая софийска стрина е дърта политическа буфосинхронистка (като баща си - артиста) и правоверна комунистка като свекър си - др. Иван Пръмов.....Мирише отвсякъде на политически мухъл.
505
2
 
0
 
! Отговори
Серенеберемед преди 11 години
Червения, много си се разпенявил нещо!Когато в бегето беха комунистите, не бехме най-бедните, а по най-официални статистики на ООН-то бехме на 24-то място, а сега сме по-бедни и от Сев. КореЯ, Виетнам и Куба, за Китай да не говориме!Когато оставиш нискоразвито стадо като българите в условията на капитализъм, се получава това, което е в момента! За нас само тояка и здрав хамут - дали ще са комунисти, или фашисти - се това! Ама като гледам и другите, уж по-читави от нас как го закъсаха...!
504
3
 
3
 
! Отговори
червен преди 11 години
Нещо някой да ми напише , кое Правителство от 89 год. бе е било ЧЕРВЕНО?Вие ли се пишете ДЕМОКРАТИ? Та преди 89 год. тази държава имаше Комунистическа партия в състав от 1 мил. членове и 3 мил. безпартийни КОМУНИСТИ. Да сте чули някой някога да се е вдигнал или да изрази протест срещу КОМУНИСТИТЕ.А затворете си човките и си трайте и не се чудете, защшо сте най бедните в Европа, Народът на 16 Съветска република.***.
503
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Кочо ,Тя за разлика от теб и министърките ви , поне е знаела английски. То разговор само с YES не е водил нито един човек в света. С изключение на Шаляпин , но това име , трудно е да го научиш.То изисква нещо повече от основното училище.
502
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ало протежето!Бойко ни го прати ГОСПОД ,а? Или Симеон. И на изпроводяк му осигури двама депутати на НДСВ, които влязоха в тройната коалиция.Що не си пиете редовно хапчетата,бре?
501
1
 
4
 
! Отговори
ДО СТРАХ.. преди 11 години
АНТИВОТЪТ НЕ Е РЕШЕНИЕ А ЖИВО ЗАКОПАВАНЕ - МИНАЛОТО НА ТАЗИ ЖЕНА НЕ МОЖЕ ДА Е АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ! А СТРАХЪТ Е ПРИОРИТЕТ НА СЛАБОУМНИТЕ БЕДНИ ДУШИЦИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА РАЗЛИЧАВАТ ИСТИНАТА ОТ ЛЪЖАТА И ДЕЙСТВАТ ПРИМИТИВНО ТЕГЛЕНИ ОТ ПЪРВИЧНИТЕ СИ ИНСТИНКТИ........
500
0
 
6
 
! Отговори
Кочо преди 11 години
Тая кака има вид на перфектният чиновник! Те затова и в Брюксел й викаха г-жа Йес Сър!Освен късмета да се отъркаш около някой еврокомисар, който също сам по себе си е един чиновник на заплата, за политик трябва и малко ХАРИЗМА, а харизмата на г-жа Кунева е гпре-долу колкото и на здравната министърка на ГЕРБ!Да не говорим, че най-важното за един нов политик е да има НОВИ ИДЕИ! Това, че искаш да смениш сегашните управляващи, защото мислиш, че си по-добър, НЕ СА ИДЕИ!
499
1
 
2
 
! Отговори
до Житан преди 11 години
хахаха... направо са се попикали от страх! След величеството и Боко май не останаха наивници, които да чакат оправия от нови муцуни...Май червените ще вземат реванш - крадяха, ама даваха по малко и на народеца - кога пенсия, кога заплата 13-та, пълнеха, а не празнеха резерва, една кинта външен дълг не взеха...Боко си изкара мандата да харчи резерва и да обяснява какво лошо наследство е получил, ама жална му майна на тоя след него... бррр!
498
1
 
5
 
! Отговори
Полит-гинеколог преди 11 години
И от нас се очаква да гласуваме за нея поне толкова, че да й осигурим приличен поминък до края на дните й! Нали знаете каква е схемата, която използват "професионалните" плитици. Веднъж докопал се до 4%, после следва държавна субсидия за парламентарно-представена партия, сграда за партийна централа, участие в комисии и пари срещу лобизъм... и животът е песен!Просто още една *** на клона, след Атака, РЗС, ДПС, СДС... все файтон-партии, но лидерите им екстра си битуват...!
497
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОТЕЖЕТО НА ЦАРЯ - АЙДЕ НЯМА НУЖДА.....! АКО СТЕ ТОЛКОВА КЪСОПАМЕТНИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТАЯ!
496
4
 
1
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Тая Кунева май ще обедини в общ съюз всички настоящи партийки,щото като гледам бая шубе ги тресе от тая жена.Представям си прегърнати един до друг Борисов,Станишев, Доган и Сидеров на плакат с надпис: Да дадем достоен мъжки отпор на тая с очилата!
495
2
 
10
 
! Отговори
марина преди 11 години
Пак ни занимават с Купева и нейната измислена партия
494
1
 
1
 
! Отговори
до 638 от невазмОтен преди 11 години
Ти си се вазмОщавай колко си искаш,ама аз се невазмОщавам !!!
493
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Основни приоритети - здравеопазване и образование. Ами доходите? Пак ли ще сме най-бедните? А бе ееей, политици смешни, не виждате ли ,че всичко идва от бедността?Ще гласувам за тази партия, за която основен приоритет ще е да не сме най-големите бедняци и мизерници в Европа.
492
0
 
4
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ВЪЗМОООТЕН преди 11 години
НАРОДЕ, КАКВО ПРАВИШ, ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ДА ОБИЖДАШ НЕЦЕНЗУРИРАНО ЧЕРВЕНАТА КУКУВИЧКА, БИВА ЛИ ТАКА??? НЕ СЛУШАТЕ ЛИ ЖАЛНИТЕ И ПИСУКАНИЯ, ПО РАЗНИ МЕДИИ. И КАКВО ТОЛКОВА ИСКА??? ДА СНЕСЕ ЕДНО СИНЬО ЯЙЦЕ ПО ЧЕРВЕНО ПОРЪЧЕНИЕ. ЧЕ ТОВА СИ Е НАПРАВО ЧУДО АКО ГО НАПРАВИ. ТО ЕДНО ВРЕМЕ ЦЯЛО БКП С ПОМОЩТА НА ДС СНЕСЕ СИНЬОТО ЯЙЦЕ - СДС И ТО ЗАПЪРТЪК ИЗЛЕЗЕ, ТА СЕГА ПРЪМОВИЦА ЛИ ЩЕ СНЕСЕ ЧИТАВО СИНЬО ЯЙЦЕ? НЕ СЕ ЯДОСВАЙ ИЗЛИШНО, НАРОДА - НА ВАС ТИ ГОВОРЯ.
491
5
 
2
 
! Отговори
Страх преди 11 години
Виждам, че лъха много страх и омраза от коментарите !!!! От какво ви е страх? От истинската демокрация ли? От една жена ли ви е страх? От какво ви е страх? Коунева не ми е симпатична, но аз ще гласувам за нея, точно срещу вас, които бълвате омраза от коментарите. Точно вие сте ми антипатични, със слабата си култура !!!