Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
0
 
3
 
! Отговори
До 634 преди 11 години
Не е верно. Бардака си е бил и си остава винаги стария. Бардака се казва бг мафия. А ку...вите са все нови - НДСВ, ГЕРБ, сега някви си сдружения, дето обслужват мафията с пълна програма. Само една стара ку...ва има - БСП, и се държи здраво като Лили Иванова. Стара ама не се дава, ха ха, стара ама опитна, секс на екс
489
2
 
1
 
! Отговори
Ема преди 11 години
Мисля,че е време да спрем да чакаме този кадърния,няма да дойде!
488
4
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ не искат преди 11 години
ГЕРБ не искат властта, то е ясно. Трябва им някой кадърен, пак да напълни резерва, за да може те след това пак да го изхарчат, ха ха.. Свършиха парите сега сме на заеми, а утре на още по големи заеми, докато дойде некой кадърен
487
2
 
6
 
! Отговори
ВЪЗМОТЕН Е НАРОДЪТ преди 11 години
ВЪПРЕКИ ИЗТРИТИТЕ МУ КОМЕНТАРИ, НЕУГОВОРЕНИ ОТ ДНЕС.БГ С ЧЕРВЕНАТА КУКУВИЧКА, ИЗПЪКВА СИЛНАТА МУ "ЛЮБОВ" КЪМ ПИСКАЩАТА КУКЛА, КОЯТО В ТАЗИ ЗАДЪЛБОЧЕНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ГО ЗАНИМАВА СЪС БЕЗЛИЧНАТА СИ ОСОБА И БЕЗЛИЧНАТА СИ ЗАКЪСНЯЛА СКЪПО ПЛАТЕНА ПО МЕДИИТЕ "ДЯСНА" ПОЛИТИКА. МАДАМ "YES", КОЯТО ВИНАГИ СЕ Е СТРЕМИЛА И ПАРАДИРАЛА С ЛЯВАТА СИ ОРИЕНТАЦИЯ ПРЕД ОРГАНИТЕ НА ДС, ИЗВЕДНАЖ СТАВА ПРОПОВЕДНИК НА ДЯСНАТА ИДЕЯ И ПЛЕЩИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ, НАПЪЛНО НЕПОСТИЖИМА РОЛЯ ЗА Н
486
3
 
5
 
! Отговори
До 635 преди 11 години
А Разбойко какъв е - изкуфял дърт бухал, *** на червените кардинали. Що не вземат другаря Разбойко с друкарката Кратунева, ще са си лика прилика. Кога ще е сватбата?
485
0
 
2
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
България щом е на българите, дали ще уважи и подкрепи, другарката Кунева, нагласите на българите за референдум относно АЕЦ "Белене"?
484
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изкуфяла дърта кукумявка *** на червените кардинали ти ще си на принципа изгори за да светиш кукло ,теб червените цял живот са те Чу..ли и сега пак го правят пръмовице отивай да се изкъпеш в румънската АЕЦ Матна вода МОЖЕ ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА дано има някой ден и за теб справедливост и дано да е по скоро.
483
0
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Нов бардак със стари к****... Не мерси!
482
0
 
12
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ха ха попитах само след Габонската афера тази Кунева какво ще "сготви" с Бг горите,а комуните от Днес.Бг ме изтриха. Яко е навлезнал комунизмът на Путин и тук,явно остават само коментариите на червената ***,затова мисля,че без война Б-я няма да я бъде,докато мърдат омразните комуните,животът в дътжавата няма да мърда.
481
0
 
13
 
! Отговори
До 1234 преди 11 години
Няма злоба,а огромно разочарование!Аз не и вярвам и не съм забравил безличното и отношение към българите в миналото.А сега иска да ме накара да и вярвам,да ама не!
480
1
 
13
 
! Отговори
77 преди 11 години
ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ. ПАРТИИТЕ В БГ СЕ СУБСИДИРАТ ОТ МАФИЯ И МОНОПОЛИ,ПРИМЕРА СЪС МИШО БИРАТА.КОЛКОТО ДО КУНЕВА,ТЯ ПРЕДИ ВРЕМЕ СИ ГО КАЗА ЧЕ НЕЙНАТА ПАРТИЯ НЯМА ДА РАЗЧИТА НА ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ, А НА ЧАСТНИ ТАКИВА. ИЛИ ПРОСТО КАЗАНО СТАРА ПРИКАЗКА С НОВА ПЕСЕН.
479
1
 
11
 
! Отговори
EEEEE преди 11 години
Нов бардак със стари ку...и .Честито.
478
2
 
7
 
! Отговори
ето ги новите преди 11 години
- Сред учредителите има хора от различни политически партии - СДС, ДСБ, НДСВ. Какво ги доведе при г-жа Кунева ?- Те търсят нов политически дом. Предполагам, че всеки от тях е стигнал до едно вътрешно решение, че се нуждае от нов политически проект, чрез който да реализира своите цели по-успешно. Очевидно другите политически формации, в които са били, вече не дават тази перспектива.
477
12
 
4
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Еййй, много злоба бе. Българите винаги са мразели образованите и успелите. За неграмотниците от Герб и БСП не се изненадвам. Учудва ме позицията на костовистите с промити мозъци - много от техните хора отидоха в тази партия. Очевидно в ДСБ са останали предимно ***, жалко. Братоубийствената война винаги е била приоритет на комуниста Костов.
476
2
 
7
 
! Отговори
топала преди 11 години
ляво или дясно всеки има право да избира
475
3
 
7
 
! Отговори
Румъния - наляво преди 11 години
Очаквайте ку---чката горе, да смени стрелката. И бат Бойко няма да остане назад. Ама неговата няма да стане! Лапнал е здраво -ура на американците. Мдаааааа.
474
2
 
12
 
! Отговори
levskarcheto77 преди 11 години
Кунева ще се провали, защото е лабилна и защото сами с парите на олигарсите - няма да стигне потенциал да влезе в парламента! Плюс това фамилията Пръмова лекично напомня БКТ - какво дясно е тръгнала да прави?
473
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румънците подкрепиха убедително новото ляво правителство на премиера Виктор Понта в местните избори, като изпратиха ясно послание, че им е дошло до гуша от мерки за икономии, коментира Ройтерс.
472
4
 
11
 
! Отговори
Диди преди 11 години
Провал с гръм и трясък...Кунева не заслужава нищо друго!
471
1
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Поредния спасителен продукт с макра КОмунистичеки ***... дано електората да епоумнял малко поне и да не се вързва... кокови спаси Костоффф от Виденов, Крадлиивя дедо от Косотоффф, Сергея от Дедо, Мутрата от Тройната ламя.... толкова и тая нафталинов лелка-милион(ард?)ерка....