Уорлик не знае кога ще каже "Bye" на Борисов и България

Нямам притеснения за демокрацията у вас, отсече посланикът
Обновена: 11 юли 2012 14:57 | 11 юли 2012 09:44,
151
Уорлик не знае кога ще каже "Bye" на Борисов и България
Скоро ще се сбогуват. Снимка: Impact Press Group

"Нямам официална дата за моето отпътуване", обяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик, който в края на май научи, че няма да изкара пълния си мандат на дипломат у нас, след като Белият дом обяви, че на неговото място сяда Марси Райс.

И до ден-днешен официален Вашингтон, а и самият посланик, не е коментирал мотивите за скоропостижното му отзоваване от България.

Пред bTV днес Уорлик отново запази мълчание по темата, но пък сподели мнението си по ред въпроси, засягащи пряко страната ни като процесите в региона и работата на българските институции.

Още по темата

"Притеснени сме от случващото се в Румъния. Районът, в който се намира България, е труден – кризата в Гърция, опитите на сърбите да сформират правителство. Важно е да разграничим процесите в тези страни", заяви Уорлик.

"Всяка една от тези страни е различна. Добрата новина е, че България е една от най-стабилните страни. Тук имате много стабилна фискална политика", каза Уорлик и похвали сделката с еврооблигациите на финансовия министър Симеон Дянков.

Американският дипломат каза също, че няма притеснения за демокрацията в България и заяви, че страната ни е истински символ на фискална стабилност в региона.

"Решението да бъдете фискално отговорни се отразява на всички", каза Уорлик.

Посланикът коментира и промените в правораздаването и съдебната система.

"Не става въпрос само за арести, искаме да има едни ефективни съдилища", каза той и отбеляза, че в тази сфера предстоят важни решения като изборът на новия Висш съдебен съвет.

"Надявам се процесът да бъде прозрачен. Важно е да се знае какъв е профилът на кандидатите, тяхната предистория", посочи Уорлик. По думите му предстоят и други важни назначения – "за главния прокурор, за Комисията по отнемане на имуществото".

"Когато такива процеси се случват при закрити врата, това води до загуба на доверие в тези лица. Самите те трябва да настояват за прозрачност", смята ръководителят на американската дипломатическа мисия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топ теми от новия брой на "България днес" 1. Секс скандал с Бойко Тенисистката Сесил Каратанчева: Бях на 14, когато Борисов ме поиска в хотелската си стая!Той: Гадно е! Не ми го побира умът!
119
0
 
1
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,Намирам, че поведението на английския и американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува какво правят на четири очи тези двамата Но не искам да ми налагат НАСИЛА сексуалната си ариентация... - В наше село *** НАМА!!! Но *** имат право да са *** и колкото си искат да се яздят, защото е модерно, изглежда някак си по американски и днес никой не им пречи но...!!! - Кой зачита моите права на нормален мъж, на баща, син и дядо...?С демонстрациите си на педалщина накърняват моите Конституционни права да бъда нормален...Българска конституция гласи...:Чл. 57. (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.- Моят интерес на мъж - да бъда нормален, е накърнен от *** публични и агресивни прояви... Имам конституционно право на защита...!!!АЛО, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДЕЦАТА НИ СА ПО УЛИЦИТЕНак. Кодекс Чл. 155б. Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст, да участва ИЛИ ДА НАБЛЮДАВА действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.Чл. 158а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който по какъвто и да е начин набира или принуждава отделни непълнолетни лица или групи от такива лица да извършват полово сношение, блудствени действия, содомия, мастурбация, сексуален садизъм, мазохизъм или похотливо показване на човешки полови органи, се наказва с лишаване от свобода до шест години.(2) Ако от деянието по ал. 1 е получена имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до десет хиляди лева.Къде са хуманистите, от , не знам какви организации бяха за защита правата на човека
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме си премиер престъпник /даже накрая сам си призна/ и надрусан USA посланик педофил. Е, за каква демокрация и за какви ред и законност би могло да става дума в подобна държава?
117
0
 
4
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Белия дом не е коментирал отзоваването на Уорлик.Че как да коментира че е назначил мафиот за посланник ,та макар и в такава малка държавица? Такива грешки се поправят тихомълком
116
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Какво прави този Уорлик почти всеки ден на екрана на БТВ?! Всеки ден се появява и ни поучава! Явно не се притеснява какво ще си помислим за него и за държавата му САЩ ...
115
6
 
0
 
! Отговори
БАИ ХАСАН преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ И УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ МНОГО ДЪЛГО БОИКО БОРИСОВ И ДА УПРАВЛЯВАТ САМОСТОЯТЕЛНО.УСПЕХ.
114
1
 
9
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
ВЗИМАЙ СИ БАГАЖА И ДИМ ДА ТЕ НЯМА
113
0
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Уорлик, оти не ми пишеш името правилно бе, душо.Оди ми викай Вуе у село у ПоДУЕне, бее! Ке ти ровнем такъв тумурук, че ке ти свети цел ден!!
112
0
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Ква Демокрация, кви 5 лева, бе Уорлих
111
1
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
"САЩ = свободна и демократична държава"ХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ Е ТВА Е МНОГО ГРУБ МАЙТАП ХАХАХАХАХХАХА!
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде го Яне,той е по референдумите,да изясни имат ли право гражданите на ЕБ да си избират чуждите посланици и да им връчват агремани ли се казваше по конституция,ей на пример едно време запорожките казаци например написали писмо,че с този дето са им го пратили няма да се разберат и няма нищо да получат от тях,ей така са го казали и показали.И това е демократично,да си идват с одобрени програми,да има конкурентност и конвертеруемост при решенията,ако може така да се каже,не само на фикса.
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четейки се убеждавам че болшинството коментиращи милят за САЩ и искате нашата дружба и сътрудничество с тях да се развива от векове за векове.
108
0
 
13
 
! Отговори
Men преди 11 години
До Мила ЖивковаСпоред теб консумирането на ГМО и хомосексуализма те правят съвременен чове? По- скоро ще престанеш да бъдеш човек следствие на горепосочените.
107
16
 
0
 
! Отговори
сс преди 11 години
ще го напиша за червените павета Русия = империя на злотоСАЩ = свободна и демократична държава
106
11
 
0
 
! Отговори
вв преди 11 години
много злостни могат да бъдат комунистите, това личи от изказванията им,курса на борба с доброто и свободата още е в сила, никога няма да се отървемот тях
105
0
 
10
 
! Отговори
Марси Райс преди 11 години
Джейми, момчето ми - събирай си по-бързо партакешите и... дим да те няма! Не разбра ли, че нищо не свърши в тази държава и затова те отзовават предсрочно! Оставяш ми тежко наследство и силната омраза на болшинството от българите! С непремерените си изказвания предизвика само и единствено омраза към САЩ! Ти си национален предател и това няма да ти бъде простено! Години ще ми бъдат нужни за да поправя нанесените от теб щети по имиджа на САЩ!
104
3
 
20
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
ВРЕМЕ Е ТОЗИ ПОСЛАНИК С ХОМОСЕКСУАЛНИ НАКЛОННОСТИ ДА УРЕДИ 800 000 ЗЕЛЕНИ КАРТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПРИНАДЛЕЖАщИ КЪМ РОМСКАТА ЕТНИчЕСКА ОБщНОСТ ,И ЗАЕДНО С ТЛЪСТА ФИДОСВОА,СИМЕОН ЛАЙНЯНКОВ И Б.Б. ДА СЕ ИЗНАСЯТ КЪМ САщ!
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познайте кой от двамата е махмурлия :)
102
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик с нищо не е навредил на Б-я, нито изказванията му са в вреда, нито са против българските интереси. А тези които го мразят биха мразели който и да е посланик на САЩ.
101
1
 
8
 
! Отговори
Кой е тоя.... преди 11 години
Кой е тоя Уорлик....едно петно по имиджа на САЩ...такъв посланник не е имало и няма и да има.....по бързо да си ходи че самото му присъствие тук буди насмешка и съжаление и към държавата която го е изпратила и към тази която го е приела.....Не че премиера ни е по стока ...нито президента....нито парламента...но те са от България.....и за тях не са ни виновни щатите