Джеймс Уорлик все пак си заминава

Обама е номинирал за посланик у нас Марси Райс
25 май 2012 14:15,
299
Джеймс Уорлик все пак си заминава
Уорлик ще бъде сменен с Марси Райс. Снимка: архив, Булфото

Президентът на САЩ Барак Обама номинира Марси Райс за посланик на страната в България, се казва в съобщение на Държавния департамент.

Това означава, че сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде сменен преди да е изтекъл 3-годишният му мандат, който започна в края на 2010 г.

Мотиви за смяната не са посочени в съобщението, публикувано на сайта на Белия Дом.

Слуховете за отзоваването на Джеймс Уорлик тръгнаха през април, но американският посланик категорично ги отричаше. В телевизионно интервю той дори цитира Марк Твен, че „слуховете за неговата смърт са твърде преувеличени”.

Още по темата
 По време на мандата си у нас Джеймс Уорлик влезе в остър конфликт с бившия вътрешен министър Румен Петков и с лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той си позволи да определи, че у нас имало правораздаване за бедни и богати. Отстояваше енергийната независимост на страната ни от Русия, но не успя да убеди обществото ни за безопасността при добиването на шистов газ.

Марси Райс е дипломат от кариерата. Сега е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. От 2008 до 2009 г. е била главен помощник-заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси.

Работила е в американското посолство в Багдад (2007-2008), била е посланик на САЩ в Албания (2004-2007), ръководител на мисията в Бюрото на САЩ в Прищина, Косово (2003-2004), заемала е и други постове в Лондон, Турция, Доминиканската република.

Предложенията на президента на САЩ за посланици трябва да бъдат утвърдени от Сената на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА МУ МИСЛЯТ ГЕРБ ДЕТО ГО ПОСЛУШАХА ДА СЕ СПРЕ ДОИЗГРАЖДАНЕТО НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!ИВАН КОСТОВ СЪЩО!
240
1
 
0
 
! Отговори
Час по български преди 11 години
Уважаеми ученици, Днес ще вземем думичките "възобновяеми източници"!Повтаряйте след мен "В-Ъ-З-О-Б-Н-О-В-Я-Е-М-И И-З-Т-О-Ч-Н-И-Ц-И"Джейми - ти на първия ред, научи ли си две от десетте думички за днес?Толкова си интелигентен! Като пораснеш току виж си станал дипломат!
239
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
UORLIK SI ZAMINA--OTARVA SE,NIE DA MU MISLIM S TEZI LILIPUTKILICEMERNI KOJODERI...
238
0
 
3
 
! Отговори
До t.n.t. преди 11 години
Ромчето - леко се динамито, че посланнико изгърме!
237
2
 
2
 
! Отговори
t.n.t. преди 11 години
287 italianka--demek romka,za da si doidat ne6tata po mesta.*** i ciganistite--liliputki si obi4at kremalionskitegeneralgubernatori.
236
1
 
4
 
! Отговори
Стефан Станев преди 11 години
И аз прочетох за отеглянето на посланика на САЩ, негово превъсходителство г-н Джеймс Уорлик. Спомням си че престигна от Сърбия. Също за г-н Джеимс Пардю и г-жа Нанси Макълдауни. Още не мога да науча името на новата посланичка на САЩ за България. Тук не може да се гласува с радиобутони, после трябва да тичам из града. Намаме пари и да пазаруваме постоянно в Пловдив.
235
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УОРЛИК Е ПИЧ ... ОСТАНАЛИТЕ ДА ГО ...ВЕНТИЛИРАТ ...
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
калканджийката загуби един добър клент
233
5
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
UORLIK E 6TASTLIV.DA JIVEE6 W REZERVAT NA PE6TERNIQKOMUNIZAM,PRI KREMALONIONITE I DA NESI IZQDEN E CQLO 6TASTIE...BON 6ANS!!!...
232
0
 
3
 
! Отговори
Италианка преди 11 години
На сухо, друг път! Незаменими клиенти НЯМА!
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой май ще остане на сухо, а?
230
3
 
9
 
! Отговори
Италианка преди 11 години
Ама моля Ви, какво е това отношение към г-н посланника? Та той е посланник на Съединените Американски Щати! От къде на къде си позволявате да говорите такива неща за него? Вместо да целувате земята по която ходи... Вместо да му се надупите, вие му се подигравате... Не разбирам отношението Ви! И какви са тези песни? С Контрол ще ми го поздравявате! Не Ви е срам, неблагодарници!
229
0
 
7
 
! Отговори
Контрол преди 11 години
..............................Но, ще дойде най-щастливия ден,когато ти ще си далече от менНо, ще дойде най-щастливия ден,когато ти ще си далече,далече от менКогато,не си със мен,обхваща ме тревога...От всичко се стряскам,защото си мисля,че идваш в моя домНай-щастливия миг на раздялата,когато си тръгваш.И аз със сълзи на очи,се моля на Бога,дано....Не се върнеш !Ах, ля-ля-а-а(11)И, ето идва най-щастливия ден,когато ти ще си далече от мен
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ни пробутва той гмо-тата яж те си ги вие бе тапи американци !!!!Ако бяхя толкова полезни защо във Великобритания и АМерика хората дават луди пари да ядат organic food?
227
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Depart Bulgaria and nevere back you dirty bastard
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много коментари за някакъв посланик, какво значение има кой ще е посланик на САЩ, по-важното е кои са нашите посланици по света
225
0
 
5
 
! Отговори
Kostadin преди 11 години
Чудно ми е на какво се радвата ?Новият посланик е къде къде по перфиден в действията си
224
1
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Сега разбра ли м-ър Джймс...- ЩЕ ПРЕЧИШ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ-БЕЛЕНЕ..., С ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД... ЩЕ ПРЕЧИШ НА "ЮЖЕН ПОТОК", А...!- АЙДЕ СЕГА СЛАГАЙ ПРОТИВОГАЗА... И ПО 2 ЧАСА СТРОЕВА ПОДГОТОВКА ДНЕВНО...ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ПЕНСИОНИРАН АМЕРИКАНСКИ СЕРЖАНТ...!!!
223
2
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
AMERIKA,KREMAL,WSI4KI RABOTQT ZA INTERESITE SI.N O R M A L N O ZA6TO BEKAPE I PROIZVODNI RABOTQT ZA KREMALSKITE INTERESI?N O R M A L N O ZA 6EPA KRADCI I BANDITI,NATRESENI NA 09.09.'44 OT OKUPACIONITE KREMALSKI ORDI,DA I SLUJAT BEZPREKOSLOVNO.I GO PRAVQT,4E INA4E...S T A M B U L O V--TE SI ZNAQT I OT TAM I E JIVOTINSKIQ STRAHNARE4EN PARTIINA DISCIPLINA...
222
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
...A ZA ONEZI,KOITO PITAT ZA IMETO NAKREMALSKQ POSLANIK W ZADUNAIKATABEKAPE I NEINITE EKSTREMENTI.