Уорлик не знае кога ще каже "Bye" на Борисов и България

Нямам притеснения за демокрацията у вас, отсече посланикът
Обновена: 11 юли 2012 14:57 | 11 юли 2012 09:44,
151
Уорлик не знае кога ще каже "Bye" на Борисов и България
Скоро ще се сбогуват. Снимка: Impact Press Group

"Нямам официална дата за моето отпътуване", обяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик, който в края на май научи, че няма да изкара пълния си мандат на дипломат у нас, след като Белият дом обяви, че на неговото място сяда Марси Райс.

И до ден-днешен официален Вашингтон, а и самият посланик, не е коментирал мотивите за скоропостижното му отзоваване от България.

Пред bTV днес Уорлик отново запази мълчание по темата, но пък сподели мнението си по ред въпроси, засягащи пряко страната ни като процесите в региона и работата на българските институции.

Още по темата

"Притеснени сме от случващото се в Румъния. Районът, в който се намира България, е труден – кризата в Гърция, опитите на сърбите да сформират правителство. Важно е да разграничим процесите в тези страни", заяви Уорлик.

"Всяка една от тези страни е различна. Добрата новина е, че България е една от най-стабилните страни. Тук имате много стабилна фискална политика", каза Уорлик и похвали сделката с еврооблигациите на финансовия министър Симеон Дянков.

Американският дипломат каза също, че няма притеснения за демокрацията в България и заяви, че страната ни е истински символ на фискална стабилност в региона.

"Решението да бъдете фискално отговорни се отразява на всички", каза Уорлик.

Посланикът коментира и промените в правораздаването и съдебната система.

"Не става въпрос само за арести, искаме да има едни ефективни съдилища", каза той и отбеляза, че в тази сфера предстоят важни решения като изборът на новия Висш съдебен съвет.

"Надявам се процесът да бъде прозрачен. Важно е да се знае какъв е профилът на кандидатите, тяхната предистория", посочи Уорлик. По думите му предстоят и други важни назначения – "за главния прокурор, за Комисията по отнемане на имуществото".

"Когато такива процеси се случват при закрити врата, това води до загуба на доверие в тези лица. Самите те трябва да настояват за прозрачност", смята ръководителят на американската дипломатическа мисия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде "Батальона се строява за последен път" го пяхме вече. И кебапчета за из път му дадохме. Двамата с "Конгретюлейшъна" да хващат пътя!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано го пратят посланик в Сибир навремето Хитлер трябвало да се съюзи с руснаците сега планетата наречена земя, щеше да е едно по-добро място за живеене.
58
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ревете и плюйте, скъпи цоциалисти и не забравяйте да пиете повече вода за да не се обезводните.
57
0
 
11
 
! Отговори
1234 преди 11 години
АМА ПЪК ВИЖТЕ ГИ КАКВИ УБАВЦИ СА,БЕ.....МАЛИИИИЙ.
56
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик често заемаше позиции, но обяснение за омразата ви към него е единствено че сте . Позициите му са в интерес на целият български народ - и аз искам подобряване на правораздаването.
55
2
 
21
 
! Отговори
само питам преди 11 години
Аз пък имам притеснения че САЩ не са никакви демократи, а са едни диктатори над останалия свят от Виетнам насам САЩ имат 16 войни е ква е тая демокрация ??
54
3
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
"......искаме да има едни ефективни съдилища", ....ИСКАМЕ???!!! КОИ СТЕ ВИЕ,ЧЕ ДА ИСКАТЕ КАКВОТО И ДА Е!!! Ние да искаме ,а и го искаме -да, но ВИЕ???!!! С какво право искате каквото и да е в България?????? Алоооо Външно, защо мълчиш?
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А след него каква трътка ще ни изпратят ... Пушештият трева ще ни се види цвете!
52
3
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
да си проамериканец значи да си античовек бих добавил колега!
51
2
 
13
 
! Отговори
777 преди 11 години
Tоя що все си ходи и не си тръгва?
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрия американснски посланик беше Джон Байерли. Не случайно след това го пратиха в Москва. Интересно накъде се е запътил Уорлик. Прав му път! Да вземе със себе си и другото лице на снимката.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 години път към америка, 20 години падение в бездънна пропаст. Да си проамериканец значи да си прициганин и прогей и да си антибългарин. Рязък курс на изток ни трябва за да спрем да потъваме.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме гостоприемни, но този много се застоя !
47
5
 
20
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Вън, марш от България куче, куче долно и мръсно. Никога повече не помисляй дори за тази Райска страна защото ти си недостоен дори на почивка да дойдеш тук. ***....Долу САЩ, България мрази САЩ....
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя да не е правитество в сянка откога сме колониа на американците ?
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента, в който разбойниците вземат властта в Сирия, Уорлик си отива и започват да ни готвят за война.
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си ходи по-скоро, па да си вземе бодигарда и финансиста, та да му осигурят спокойствие и финансова стабилност! А, и Цв Цв, за да научи по-добре български! С радост ще кажем "сбогом"!
43
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ЯНКИ ГО ХОУМ!!!!!!!!ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!СВОБОДА ,НЕЗАВИСИМОСТ ,СУВЕРЕНИТЕТ!
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В социалната мрежа Фейсбук се разпространява призив за граждански протест против увеличението на цените на тока и парното. Той ще се проведе днес от 18,30 часа пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на ул. "Славянска" 8. В протеста са оформени няколко искатия, които ще бъдат връчени на министър Делян Добрев. Някои от тях са: Държавата да притежава над 51% от ЕРП; Държавата да прекрати концесиите с водоразпределителните дружества, като поеме управлението им; Електроенергията, произвеждана от АЕЦ, да се използва с приоритет за задоволяване нуждите на вътрешния пазар; Разтрогване на договорите, заради които беше повишена цената на тока и търсене на наказателна и финансова отговорност към тези, които са ги сключили от страна на дъжавата и др.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕД ГЕЙ ПАРАДА В СОФИЯ БОЙКО И УОРЛИК СА РАЗКРИТИ-ТЕ СА ТРАВЕСТИТИ