ЕК показа червен картон на ГЕРБ, скочи Станишев

По-убийствен доклад не е имало, разясни червеният лидер
Обновена: 17 юли 2012 20:35 | 17 юли 2012 18:27,
265
ЕК показа червен картон на ГЕРБ, скочи Станишев
Станишев видя червен картон за ГЕРБ. Снимка: архив Булфото

По-убийствена политическа оценка в доклад на ЕК за България никога не е имало, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той коментира мониторинговия доклад на Брюксел за страната ни, който предстои да бъде официално обявен утре, но черновата му се появи днес.

Още по темата

По думите на Станишев самият факт, че в документа се посочва, че мониторингът над страната ни ще бъде продължен, е червен картон за правителството на ГЕРБ. Наблюдението на напредъка на страната ни трябваше да продължи 5 години – до 2012 г., но Европейската комисия реши да го удължи.

Според лидера на червените ГЕРБ са претърпели пълен провал в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и в подобряването на работата на съдебната система.

"Вътрешният министър Цветан Цветанов много обича да го снимат, когато провежда операции със съмнителен съдебен резултат, но той трябва да отговори на много въпроси", посочи Станишев и попита МВР шефа кои са тези 12 организирани престъпни групи, които имат оборот от 1,8 млрд. лева на година и за които се говори в доклада от Брюксел и дали те са известни на вътрешния министър.

Председателят на БСП не пропусна да спомене, че в черновата се говори и за бягството на дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви.

Той запита защо при положение, че има близо 80% ръст на използването на СРС-та, не се следят хората, които трябва.

По думите на червения лидер основен виновник за критиките за независимостта на съдебната ни система отново е Цветанов. Според Станишев в доклада става дума за министър, който постоянно напада магистрати и това поражда съмнения за неуважение между институциите.

Червеният лидер защити още тезата, че случаят с дисциплинарното уволнение на съдия Мирослава Тодорова е поръчка на вътрешния министър. Според лидера на столетницата това също е повлияло изключително негативно на оценката за страната ни.

По думите му ЕС критикува и провеждането на обществени поръчки у нас заради съмнения за корупция.

По данни от доклада, оповестени от Станишев, в периода 2010-2011 година в Брюксел са постъпили 26 оплаквания за нагласени обществени поръчки спрямо 4 оплаквания за периода 2008-2009 година.

Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков също остро разкритикува Цветан Цветанов.

По неговите думи вътрешният министър провежда PR акции и представя "захаросана картинка" на случващото се в страната ни, която обаче не може да заблуди европейските ни партньори. Той определи управлението на ГЕРБ като "3 загубени години".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
21
 
12
 
! Отговори
нон преди 11 години
Много е нелепо, но в момента БСП и СДС са най-демократичните партии в България, и за съжаление (или не?) БСП стои доста по-добре на фона на СДС (особено с новия си лидер). Всички останали т. нар. "Граждански движения" (Герб, Кунева, Т. Дончева) и "Лидерски партии" (Герб, ДСБ, Ндсв, Дсп, Атака), създадени само за да обслужват определени интереси няма как да са в полза на мнозинството от народа ни.
149
9
 
23
 
! Отговори
teo преди 11 години
Цецо,Вие разбихте 660 банди, НО ИЗПУСНАХТЕ НАЙ-ГЛАВНАТА БАНДА С ГЛАВАТАРИТЕ Доган-сергей,сава,ангелов, Симеон Сакс-крадеца, СерГЕЙ-ибрика и Иван Костов-мушенника!!! ЗАТОВА ВИЕ ПОПАДАТЕ В ТЕХНИТЕ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ КАПАНИ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е В ТЕЗИ МАФИОТСКИ КАПАНИ!!! Оставихте ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СПОКОЙНО И БЕЗНАКАЗАНО ДА СИ ХАРЧАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ ОТ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ,ОК??? Поправете грешката!!! Българите чакат и вярват, че това ще стане!!!
148
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех, какъв устрем, от руска *** та френска подметка
147
6
 
18
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Съжалявам ,че не можах да прочета статията до края ...Но при възможност бих попитал Станишев кой ги назначава такива съдиии и ако сега братя Галеви бягат,то преди си пиеха кафета с един др. министър от правителството на ДПС/БСП.
146
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ЛИСУГЕР забрави ли докладите на ЕС по негово време, та те бяха плачевни, забравили батко и братко, забрави ли спрените европейски субсидии, неподписания договор за АЕЦ Белене, заменките на горите, гьола на площадката на АЕЦ Белене, подписания договор от неговия министър Овчаров с газпром, за което и до сега плащаме скъп гас. Този доклад се отнася за период от 5 години, нали ГЕРБ не е от 5 години на власт?
145
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ама няма спрени евро-фондове. А мнението на този (ПЛЪХЧО ,ХАМСТЕРЧО, СЪСЕЛЧО, ГЕЙЧО) ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ.
144
8
 
8
 
! Отговори
от вчера преди 11 години
Килърите: Борисов се срещаше често със Сретан Йосич в Боровец.Премиерът Бойко Борисов се е срещал доста често със мафиота от съседна Сърбия Сретан Йосич. Двамата са си правили явки в курорта Боровец, а това е ставало през периода 2001 2003, когато Борисов изпълняваше длъжността главен секретар на вътрешното министерство.Скандалното разкритие направи Янко Попов Туцо, който е един от подсъдимите по сагата на Килърите. Неговото изявление беше подкрепено от други двама обвиняеми, Петър Стоянов Пешо Сумиста и Васил Костов Васко Кеца.Лично съм ставал свидетел на срещите между Борисов и Йосич, в една вила на Боровец. Мога да посоча още свидетели, които да докажат твърденията ми заяни Янко Попов. Същите сведения даде и Васко Кеца който разкри, че по това време е бил един от гардовете на Бай Миле. Той дори стигна и по далеч като заяви, че хора на Борисов са го изпращали със специална мисия в Турция, където трябвало да контролира мостри на амфетамини, с цел бъдещата им продажба.Не можете да си представите колко информация, обстоятелства и факти имам, за търговия с участието на Борисов. Готов съм да споделя всички тези неща, както и много факти от криминалното минало, но само пред представители на Брюксел заяви пък соченият за тартор на Килърите Пешо Сумиста. Той уточни, че в момента вече подготвя писмо със сведения за Бойко Борисов, което възнамерява да изпрати до Европейския парламент.
143
5
 
8
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
ПУСКАЙТЕ СКАТ И 100-ВАТА ИСТИНА ЗА ГЕРБАВОТО УПРАВЛЕНИЕ,ДОКЛАДА НА ЕК И КРАЖБИТЕ НА ТАЗИ НАЙ- КРАДЛИВА ХУНТА В ИСТОРИЯТА НА ФАЛИРАЛАТА НИ ОТ 3 ГОДИНИ РОДИНА !
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази мазна мутра още ли диша чист въздух.Крайно време е да Му се отнеме тази възможност.
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да дойде краят на всички, които проиграха бъдещето на децата на България! Това са всички от управлението до сега, без значение на техния цвят! Управляват или ченгета или некадърници! Цяла България е така! Във всички Инстанции!
140
8
 
11
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
ЧЕ ИДВА КРАЯ НА НАЙ- КРАДЛИВАТА ХУНТА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ - МУТРОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ГРАБИТЕЛСКА КЛИКА ГРОБ Е ВЕЧЕ ЯСНО И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА ! НО ВСЕ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ СЕ ЧУВАТ ЧЕ СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ДА ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА КРАХА НА ДЪРЖАВАТА НИ И ЗА НЕЗАПОМНЕНАТА БЕДНОСТ ДО КОЯТО НИ ДОКАРАХА . И ОТ ПРОФЕСОРИ - ИКОНОМИСТИ,ПОЛИТИЦИ,ГРАЖДАНИ,ОТ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ. ОТ НАС ЗАВИСИ ДА СПРЕМ БОКО,ЦЕЦО- КРАДЕЦО,ФИДОСОВА И СИЕ ДА НЕ ИЗБЯГАТ ОТ СТРАНАТА !
139
4
 
10
 
! Отговори
Dakata преди 11 години
Стига сте плюли,остава и комунизма да върнеме,събудете се бе хора,толкова години са я крали тази държава,няма за ден два да се оправи! Само мрънкате като женички,СДС били виновни,но и Царя не ставал,сега и Герб били виновни. Затова не ни харесват в Европа, защото сме по бетер и от ***.
138
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Искам да видя всички *** вегетарианци... - и далеч от софрата!!!...
137
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малоумното комунистче изведнъж забрави,че мониторингът над България бе наложен при неговото управление (защо ли) и че този доклад включва и две години от управлението на тройната коалиция.Комунист срама няма.
136
4
 
7
 
! Отговори
ники преди 11 години
Не че нещо, ама 2007 не точно БСП бяха тези, благодарение на който влязохме в EU - просто те се паднаха на власт тогава...със същият успех можеше и да е всеки друг
135
1
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 11 години
...ама много си *** беееее... И къде е тая свобода?
134
9
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Не знам защо гербавите се опитват да си внушат,че по времето на Станишев докладите са били по-критични??!Сегашният доклад не е никаква критика-той ясно казва,че правителството на Гроб е пълен провалГербавите спомнихте ли си,че по времето на Станишв влезнахме в Европехския съюз?????А Тиквта от 4 години ни разправя,че ни останало само да измажем една стена на границата и влизаме в Шенген???!Или това сте го забрави ли??!
133
5
 
13
 
! Отговори
Ксеркс преди 11 години
Тоя съсел дето му бяха спрели еврофондовете с коя наглост се обажда?
132
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле колко много от тройната коалиция има на този форум. Бравоооо. Колко ви плащат ? Станишев ,Доганчо и сие? Е дано съберете малко за морето, като гледам ,бая ви са завряли главите.
131
2
 
8
 
! Отговори
дидо преди 11 години
показаха един червен................................................и Станишев се наниза