Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 12:06,
346
Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!
Снимка: БТА

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов. 

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

Още по темата

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и  въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът. 

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че  правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
10
 
2
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
И на мен ми дреме че другарите не харесват правителството защото друго работещо не съм виждал. До сега само престъпници ставаха премиери. Дойде премиер който определята като престъпник да ви свърши работата другари
190
1
 
15
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Българи дръжте се достойно като наследници на държава и държавност с над 1500 годишна традиция.Не се оставяйте на манипулатора Бойко Борисов да настройва един град срещу друг.Едно съсловие срещу друго.Врагът е мафията и олигархията.Готвят се за купуване на следващите избори.Най-доброто решение е да излезете и да гласувате масово и да неутрализирате купения и етнически вот.Национален Фронт за Спасение на България!
189
0
 
10
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Помогни си сам,за да ти помогне и Господ!!! Това към всички със заучените фрази- Господ да пози... Бог да ни е на помощ и т.н. Бяхте ли на стачките, подписахте ли за АЕЦ Белене??? То, под климатика с мишката и клавиатурата всеки е ербап!!!
188
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК СТЕ РАЯТА? МНОГО ВЕСЕЛО ТУКА НА ТАА ТЕРИТОРИА БЕ. СПУКААМЕ ОТ СМЕХ. ЕДНИТЕ КОМУНИСТЕ САКАТ ДА СВАЛАТ ОТ ВЛАСТ ДРУГИТЕ КОМУНИСТЕ. ХА ХА ХА. ТИА ЛУДИЛИ СА БЕ? КАК МОЕ ДА СМЕ СИ ЛИКА ПРИЛИКА И ОТ ЕДНО КОТИЛО И ТАКА ДЕ СЕ ПРАИМЕ НА ЛУДИ? АМА ЗА ПРЕД ЕЛЕКТОРАТО ТРЕБЕ ДА СЕ ПРАИМЕ ОТИ ИНАЧЕ НЕ СТАВА. У ЕДИН ЦИРК ИГРАЕМЕ И СИ ЗНАЕМЕ НОМЕРАТА. ТА НАЛИ СИТЕ БЕХМЕ КОМСОМОЛЦИ И ПАРТИЙНЕ СЕКРЕТАРЕ БЕ. ТО И ДРУГИ НЕМА НА ТАЯ ТЕРЕТОРИЯ БЕ. САМО ОРАТ РОДЕНИ СЛЕД 80 ГОДИНА НЕ СА БИЛЕ КОМСОМОЛЦИ.
187
0
 
10
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Едва ли има държава, освен тези от третия свят, в която управляващите да водят по техни думи "партизанска война"...Модерният лидер - вожд е бил преди прехода охранител на предишния вожд с партийна книжка към неговата партия, по време на криминалния преход - мутра, с жена - щерка на генерал отпреди Прехода, има образование на *** пожарникари излиза на партизанска война срещу епохата преди Прехода и срещу Прехода.Много на брой е простият народ в Бг и затова няма управия.
186
0
 
0
 
! Отговори
до Професора преди 11 години
Бойко много харесва столицата на НФСБ бе, професоре! Да не сте комбина?
185
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледамче всички престъпни елементи от политиците са срещу герб аз ще дам моя глас за герб.
184
0
 
5
 
! Отговори
Peter преди 11 години
Откъде изкочиха тези селски мутри? Ако това е най- качествената част от нселението какви ли са останалите?
183
2
 
6
 
! Отговори
самоковеца преди 11 години
и цецо и боко ги чакамммммммммммм!!!
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна ,а цяла Европа критикува него!!!!
181
0
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
до Професора "Затова се наложи да се учреди патриотична партия,която ще мисли за народа-НФСБ.И с диктатор може да се изправи България бързо но не с крадлив диктатор като Борисов "Тогава за чий ая правите тая партия!? Не може да се справи с Борисов!? Нов диктатор ли ще предлагате!?
180
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 11 години
господин Борисов, недейте да скромничите, не "ние плащаме", "аз плащам" трябваше да кажете!
179
0
 
10
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Не знам за какви данъци и политиканствания говориш.Единствения манипулатор се казва Бойко Борисов.А Герб в Бургас ще носят вина ако най-старата и голяма бургаска църква на над 100 години се срути,заради алчността им.
178
7
 
6
 
! Отговори
do adidasa 186 преди 11 години
Абе адидас глупав ! Варна има 20 плажа бе ! Не е като бургъс с един-градския ! Само ивицата на плажа в Аспарухово е колкото плажовете на бургъс и село сарафово взети заедно ! Да си чувал за кабакум , сл.ден ,св.константин и елена , зл.пясъци черноморец и паша дере ? Май не си излизал никога от бургадидас ?
177
6
 
1
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
Абе тио си голям ***! нормалните интелигентни хора не се занимават с плювалници като вас! пак ще ти кажа - каквато вие кабелната мрежа в Бургас, такива сте и вие! знам ви до болка какво представлявате, защото всеки ден ви оправям висящите кабели, накиовани с пирончета по стените!!!!!!!!!!!! Много еврпеосйка и набираща мощ партийка местна кабеларка, която иска да бъде медждуконтинетална ракета!
176
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая пръдла здравната министърка ко обикаля като панаирджийска мечка да ходи да оправя здравната реформа или да си дава оставката.
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За миналото не плаща ББ , а българите.Той сщо е част от това минало и не малка част е ролята му при Сакскобурготски ,който бе и част от тройната коалиция.Кжого вини тогава?С всяко изказване премиерът наслоява неприязън към опозицията,цели противопоставяне ,нагнетява напрежение.Но ...нали е премиер на България и нейния народ?Или само на "най-добрата" част от него? Оправдание за осъзната вече немощ и осъзнаване на залеза на една химера.Това е!Ще видим резултатите скоро.
174
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиера и правителството ги мразят само престъпниците щото милост няма като при другарите.
173
2
 
4
 
! Отговори
до №191 преди 11 години
ТИКВО,ВРЕМЕ Е ДА ДОЙДЕШ ПРИ МЕН!!!!!!А ТВОИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ КОГА ЩЕ ПЛАЩАШ??????????---------------Договорите подписани от Костов, НДСВ и тройната коалиция ще приключат през 2025 година, до тогава ще плащаме техните задължения, след това почваме на Бойко задълженията.
172
2
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Вие си се връщайте назад, ама нас не ни връщайте! Що не си плащаш сам тока, да те питам тогава за мнението ти за АЕЦ Белене, Тиква с тиква такава?