Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

Премиерът хвали Бургас и критикува управлението на Варна
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 12:06,
346
Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!
Снимка: БТА

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.

Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов. 

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

Още по темата

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и  въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът. 

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че  правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
3
 
! Отговори
до 242 преди 11 години
адидасе, когато видиш варненски коли в бургадиас тогава ще говорим, на десетки години сте от Варна !!!
210
2
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Тоя или е *** или невероятен лъжец. България е член на ЕС от 5 години и от тогава има СО квоти но нашите са толкова големи че ги продаваме а не ги купуваме, Всъшност с тези квоти прехвърлени на Австрия е платен целия Цанков камък за Бойко остана едни пикливи 20 милиона да намери за обходния път и орева орталъка. Мариците работят от години и се изкупува тока по фиксирана цена , е как стана така че през юни 2012 и квотите изчезнаха и тока от Мариците поскъпна. Просто се връщат парите за Белене
209
1
 
4
 
! Отговори
до 241 преди 11 години
Братле, видя се какви бяха изборите, какво друго очакваш ? Да не говорим че до балотаж стигна ... Марешки, който е пич в сравнение с киро лампичката, но пак не става ...
208
5
 
1
 
! Отговори
asd преди 11 години
ei gagauzcheta boli vi mnogo nali. cheta vi kompleksiranite komentari i vi se smeq. NE NQMAME DELFINARIUM V BURGAS , NO ZAPO4VAT DA STROQT , KAKTO I ZOOLOGI4ESKA GRADINA . I SAM SIGUREN CHE SHTE SA V PATI PO DOBRI OT VASHITE SOC RAZVALINI . LEK DEN I NE ZABRAVQITE DA SI E.BETE MAIKATA
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено се чудя на варненци, как можаха да изберат този клоун за кмет. Ама какво да се чудя? В София не е ли подобно недоразумение кмет?
206
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
КМЕТА НА ВАРНА НЕ РАБОТИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАДА !
205
1
 
5
 
! Отговори
Бряяяяя, дей оня ?? преди 11 години
По повод репликата: Къде е оня касапин! О Б Р Ъ Щ Е Н И ЕГ-н Борисов, бихте ли споделили с нас къде се изучихте на такива " ФИНИ " обноски!
204
1
 
4
 
! Отговори
до 231 преди 11 години
ама ***, как може да хвалиш този пикоч кмета на Варна ? От Владиславово ли си ?
203
2
 
10
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Остава и да ти повярваме... Цветелина Бориславова инвестира 1 млрд. лв. във ВЕИ, а ти ми говориш за предишните. Хайде няма нужда повече от твоите нагли лъжи.
202
3
 
8
 
! Отговори
?? преди 11 години
Абе не свършиха ли парите на ИПОН?Три години горкия Боко плаща, плаща, плаща...........
201
1
 
13
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
Оня, големиа касапин, дали цепи тикви?
200
4
 
5
 
! Отговори
do 231 преди 11 години
трябва да си много заблуден(а), за да кажеш : "варненци си го избраха защото през годините с цената на всичко той направи много неща за града"п.с. другия вариант е да не живееш във Варна !
199
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, батко Бойко! Защо в зората на демокрацията вместо да пазиш и масажираш бае Тошо, защо тогава не направи партия и с помощта а евроатлантическите ни партньори /те веднага щяха да те харесат/ да спреш престъпната приватизация и лошите договори на Костов.Не си бил малък - долу горе си колкото Жан и по дрът от Сергей.Става охранител, прави се на висш полицай и сега - Аууу, гледайте какви поразии ставали през туй време.
198
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Абе, кво се дърлите за тия зелени енергии, аецове, мецове? Нещата са прости и ясни! АЕЦ Белене има годишна ефективност около 7 950 часа, докато слънчевата енергетика има 1 350, вятърната 1 700, а водната 2 200. АЕЦ Белене е с реактори с най-високата възможна степен на безопасност /3+/ и най-дълъг проектен ресурс на блоковете от 60 години.АЕЦ Белене струва 6,3 млрд. евро, докато същата централа, която в момента се изгражда в САЩ, с 2 блока и пълна инфраструктура, ще струва 26 млрд.долара!
197
3
 
15
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Драскайте, драскайте по форумите. Ние папкаме, вие слушкате. Всеки да си знае мястото. Веждичка, сипи по едно, че голяма жега.
196
2
 
12
 
! Отговори
до 186 преди 11 години
Да бе ! Във Варна водата *** уж, пък Бойко и президента са във Варна на плаж ? Ами да си почива Бойко на централния плаж в Бургас, като е толкова чисто ? Тъкмо придворния му шут -бареков е там ! Но не ? Но защо ?
195
0
 
6
 
! Отговори
Бургазлия -курназлия преди 11 години
Е няма как Бургазъ да е на първо място. Нали " онзи якия касапин" е от Бургас. Абе братчед ти да не си на някоя махленска седянка?Верно добра фигура има нашето бете , ама нещо фира дава с главния.
194
2
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Професореее, професоре! Ти ме накара да се замисля, дали пък не беше прав Бойко зо БАН!?
193
3
 
5
 
! Отговори
Ася преди 11 години
Владиславово, където живея е по-хубаво от Меден рудник
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Плащача" много мазно и безумно гледка бе!