Прогнозата на БСП - гладни хора на протести през есента

Левицата за пореден път води задочен спор за АЕЦ "Белене"
7 авг 2012 18:00,
854
Прогнозата на БСП - гладни хора на протести през есента
Манолова чака протести. Снимка: архив Булфото

Спонтанни протести на гладни хора през есента и зимата прогнозира депутатът от “Коалиция за България“ Мая Манолова.

По нейни думи, след като изтече тримесечният мораториум върху цените на храните, който договори земеделският министър Мирослав Найденов с три търговски вериги, ще има скок нагоре.

Според Манолова повишението на цените на храните, заедно с покачването на тока и водата, “ще ударят“ българите. Тя призова правителството да помисли за увеличаване на доходите още от октомври.

С прогнози за нов вот на недоверие през есента обаче от левицата не се ангажираха. Червеният депутат Антон Кутев заяви, че не бива само БСП да инициира такива гласувания, но не пропусна да каже, че все пак основания има достатъчно.

Левицата влезе в задочен спор с регионалния министър Лиляна Павлова, която обясни, че ще са нужни три месеца на ГРАО, за да провери дали има 500 000 реални подписа в подписката за провеждането на референдум за бъдещето на АЕЦ “Белене“.

Според Кутев проверката може да отнеме максимум един месец. Депутатът обясни, че толкова време е отнело на БСП да се срещне с всички хора и да събере подписите им. Народният представител изрази съмнение, че това е опит да се отложи решението за референдума.

Според изчисленията на Мая Манолова пък дори преброяването на подписите да отнеме три месеца, референдумът трябва да се проведе най-късно до края на април.

Депутатът обясни, че срокът, в който трябва по закон да се проведе общонационалното допитване, е шест месеца от внасянето на подписката, но в този срок не се включва времето за проверка.

Левицата настоя и за отделна кампания за провеждането на референдума. По този начин от БСП отхвърлиха лансираното напоследък предложение на ГЕРБ да си проведе вот две в едно – парламентарни избори и референдум.

“Демокрацията на някои хора явно им изглежда скъпа“, коментира Антон Кутев твърденията, че допитванвето ще струва 40 млн. лева. Той изчисли, че с парите от контрабанда, които достигат над 1 млрд. лева, могат да се провеждат по 250 референдума годишно.

По думите на Кутев, ако се окаже, че не може да има референдум, това ще означава край на демокрацията у нас.

Според народния представител в момента ГЕРБ разиграват сцената с доброто и лошото ченге. В ролята на доброто влиза премиерът Бойко Борисов, а в ролята на лошото – депутатите.

Кутев определи като “невъобразими лъжи“ изявлението на премиера Борисов, че АЕЦ “Белене“ ще струва 22 млрд. лева.

Според червения депутат  единственият документ, който е подписан до момента, казва, че АЕЦ „Белене” ще струва малко под 4 млрд. евро.

По сметките на Кутев така атомната централа ще струва на всеки българин 1000 лева – 8 млн. лева разделени на 8 млн. души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


854
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
15
 
! Отговори
лъжи кой ти верва преди 11 години
Докарала си не само визията на тризначките от БигБрадър,но и приказките ти такива умни,впечатляващи,запомнящи се : - Четем модни списания. Много обичаме приказките за принцеси, царици, събрани в големи книги, дебели. Само за деветте негърчета сме чели и Вечната Амбър. И в тайната стая прочетох една книга, която много ми хареса, но не мога да се сетя как й беше заглавиетоПредпочитам 10 бойкови зими пред 1 като ЛУКАНОВАТА И ВИДЕНОВА ЗИМА.
23
3
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 18 - аз ти казвам, че червените не са добре с математиката :) 250 референдума; 8 млн. делено на 8 млн = 1000; накрая сигурно ще се окаже, че подписите не са 770 000, а 7700 :P
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По сметките на Кутев така атомната централа ще струва на всеки българин 1000 лева 8 млн. лева разделени на 8 млн. души. -----------Да речем, че не са 8 милиона, а 8 милиарда, но БСП... от къде ги взехте тези 8 милиона човека?2 милиона пенсионери - те няма да плащат, 2 милиона под 18 години - и те няма да плащат, 1 милион са в чужбина - и те няма да плащат, около 2 милиона са работещите - те ще плащат, и отделно около 250 000 неработещи има ..... явно наистина ще има големи комисионни за БСП
21
15
 
20
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
МАСОВИ ПРОТЕСТИ ВЕДНАГА
20
20
 
19
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Тази вещица е най-гладна за ама за пари и за кражби !
19
11
 
11
 
! Отговори
БСП преди 11 години
Спуснато е нареждане на всички назначени червени фашисти капиталисти да тормозят народа до като не избере БСП ...........блянуваната социална револючия у плесемясалите червени тикви и довеждане проекта Борисов до своя край.
18
15
 
20
 
! Отговори
ГЕPБ- ВЪН !!! преди 11 години
ГЕРБ и Игнатов- ВЪН !!! Игнатов ти си знаменосец на неграмотността !!! Лидери сте на простащината, неграмотността и злоупотребите- вие от ГЕРБ ! Твоето миниСТЕРСТВО трябва да бъде закрито веднага за гавра с образованието в България !!! Как сътворихте НАЙ- ВИСОКИЯ МИНИМАЛЕН БАЛ за учениците след 7- ми кл. на НВО за последните 22 г., при положение, че ИМАШЕ 50 % ДВОЙКИ ПО ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА ТАЗИ ГОДИНА ? Така уредихте тъпите си " герберчета " в ел. у-ща. ГЕРБ- ВИЕ СТЕ МОШЕНИЦИ ! ГЕРБ- ВЪН !!!
17
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да очакваме спонтанни протести на обеднели червени олигарси :-)
16
7
 
10
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Антон Кухев изчисли, че с парите от контрабанда, които достигат над 1 млрд. лева, могат да се провеждат по 250 референдума годишно.!!!!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
LEVICATA IMA SVOQTA VINA PO EDNA OSNOVNA PRI4INA, AL4NOSTTA I RAZPREDELQNETO NA BANICATA.TAKA I NE SE SETIHA, 4E IMA HORA KOITO ISKAT PO-NORMALEN JIVOT.NO TOVA KOETO DOIDE NAPRAVO NI RAZBI, TUPOTA, NEGRAMOTNOST, KRADENE NA VSI4KO I OT VSI4KI, NAGLOST I PR. PONE PRI GEQ INMAHME NORMALNI CENI, A PRI MOZUKA OT BANKQ CENITE SA PO-VISOKI OT TEZI V USA. KRADENETO NA GERB E POSLOVI4NO, NAI-VE4E OT MAGISTRALITE.TAM NEMA HVA6TANE. A BAT BOIKO NAPRAVO NI UBI S TUPOTATA SI.KOI DA IZBOIRAME SE PITA SEGA??
14
6
 
8
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Какъв вот на недоверие - до Нова година ще ни гонят с колци и ритници. Защо слушахме Уорлик - сега как ще излезем от тази каша с Белене - имаме само един изход - ЛЕТАЛЕН.
13
9
 
4
 
! Отговори
Chosich преди 11 години
Тая Мая, къде се бташ у "А" групата. Да си вземаш парцалите и обратно в Кюстендил..... Баси сливат@.... Ало... , кой ти е казал, че разбираш от всичко... Референдум за Белене... А не искате ли в белене, остров Персиян ? Тия от провинциата, като дойдад в София се забравят....
12
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ПРОКАЗАТА НА БСП--ГАДНИ ХОРА И ТОВА Е...
11
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако БКП/БСП управлява- кво? Всички ще са нахранени, работа ще има, а с ***, квО?Пак ние ли ще им плащаме золумите и кефа???Говорите безумия- 45 години видяхме, след това пак- голям гювеч- за вас... като си спомня куфарчета, ембарго, големи шлемове.. и пак ви се иска... давай на нас, давай на вас- российский газ...Но не. Търпението се изчерпа. Поумняхме.Никога вече БКП/БСП.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 11 изхарчени киловата в апартамент в София сметката ми е 7.50 ст.Тоест 70 стотинки на киловат.0.30 евроцента.И непрекъснато ми разправят,че в Европа било по-скъпо.Колко по-скъпо?Според данни от интернет почти няма страна която да иска 30 цента за киловат..Или аз бъркам нещо?
9
3
 
8
 
! Отговори
Манолова.. преди 11 години
.....чака *** за нос. Буратино по принцип лъже.:-))))))
8
6
 
4
 
! Отговори
tap4o преди 11 години
bsp znae s sigurnost-pri tqh be6e gladna zima,sega e vreme na gladna esen...pri sds gladna prolet,pri simeon4o gladno lqto,abe izob6to v bulgaria samo gladno.dano bat boiko napravi i jadna esen 4e nai posle da se vdignem ,ama edva li.6te papkame gerber4eta kato salatka
7
31
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гладни комунисти = успех за демокрацията!Браво Бойко, мачкай!
6
19
 
33
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ЗАТВОР ЗА МАФИЯТА ГЕРБ
5
6
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
8 млн. лева разделени на 8 млн. души са по 1 лев на човек другари :)