Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
4
 
28
 
! Отговори
Шокиращо преди 11 години
В мрежатаот 10 минутиТийнейджъри биха пенсионер, снимаха се за спомен.Има видео във фейсбук.Ти бре ***, дет се пишеш премиер, това ли ви е политиката?Да избивате хората.
473
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми той Капитан Планета я има цялата ни държава за бащиния, нали трябва да се изпъчи и да се поперчи пред "тиргите" сибулгар, булгаааар ! ( и следва мощно думкане с двата юмрука по гърдите)
472
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
плачете ***, авиоотряда сега ще вози наште момчетаще си правим квото си искаме щото ние сме на властнародът да го д..ха
471
2
 
37
 
! Отговори
Чърчил преди 11 години
Невероятна наглост е това. Да използваш правителствения самолет да превозиш два аматьорски отбора и това струва 20 000 лева?!?!?! Това нормално ли ви се вижда?
470
0
 
9
 
! Отговори
kireza преди 11 години
"Може ли..." Заглавието ми звучи като въпроса на руснак към радио Ереван през 1990 г.:"Може ли човек да си хапва "Педигрипал"?Отговора е:"Може но само с бира"...Наемане означава и плащане!Само е под въпрос какъв трябва да е правителственният самолет?За нашата бандитска държава,където народът мре,достатъчен е и АН-2"кукурузника".Това е най сигурният самолет,каца и без двигател,така че няма нужда и от "дюнерджии" за да оцелеят президента и премиера.Е малко ще ги подрусва,но така храносмилането
469
0
 
31
 
! Отговори
$ преди 11 години
"България" АД ! Управляващите използват държавата като акционерно дружество , с капитала на което се разпореждат като еднолични собственици. Ама не е луд този , който яде зелника , а този който му го дава. Единствено и само народа е виновен , че търпи , търпи, и пак търпи.
468
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В отговор на въпроса:не,не можеш!Тази привилегия е само за избрани и предпочетени от ББ.В него е и хляба и ножа.Каквото той каже,това става.Утре може да реши да ни направи съветска,пардон,руска република.И вие пак ще си мълчите и ще го величаете.Така ви се пада ,като сте безгръбначни и много ограничени.Затова не се оплаквайте.Сами сте си го избрали и от вас зависи дали да продължавате да му ядете попарата.
467
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси тъпите парчета, писна ми от елементарници, не е истина 2012 год сме, 23 год. след 89-та, неам думи
466
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От вчера върви поредното активно мероприятие на комунистите, опитни не само в диверсията, а и в манипулацията на общественото мнение те ежедневно пускат миризливите си чак вонящи партенки с цел оплюване на Бойко. Тяхната демагогия няма край, но ако си мислят, че с евтините си лъжи ще успеят да навредят на Борисов, много се лъжат. ГЕРБ на следващите избори ще спечелят пълно мнозинство напук на всички опити на БСП да ги дискредитират, защото на лъжата краката са къси, нямат шанс ***!
465
2
 
39
 
! Отговори
долу ГЕРБ! преди 11 години
От къде на къде петокласна сбирщина от ритнитопковци имат пари да наемат самолет, като многобройните отбори от първенството се задъхват и фалират, че даже се налага мутри да ги спонсорират, а стадионите тънат в мизерия?
464
26
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 11 години
Комунистите чак пяна пуснаха, оказа се обаче, че още 20 отбора са пътували с тоя самолет, всички са си платили масрафа, за разлика от предишните управници, които се возеха без да плащат. Някои даже като Гоце пътуваха на хиляди километри да убият някой и друг архар, така за тръпката, а народа плащаше за разлика от сега-огромна разлика. Така, че комунистите да си затварят устата, а не да търсят под вола теле, щото ще намерят нещо друго, сещате се какво, нали?
463
3
 
37
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Възмутен съм, че още има хора, които оправдават такава чисто мутренска постъпка. "Платили" си били/20 000 лв./ - да, разходите на машината, но отряда, който е в "бойна" готовност, също е бил ангажиран и еднодневната му издръжка е над 100 000 лв. - предвид годишния му бюджет от нас 4 млн лева. А какво щеше да се случи, ако в този момент трябваше да се евакуира някое българско посолство от арабския свят и/или спасяват хора при бедствие. Дайте да си наемаме пожарните да ни поливат райграса тогава!?
462
1
 
31
 
! Отговори
arhar преди 11 години
МУТРИНСКА НАГЛОСТ! Борисов и депутанта му Емо Ротманса играли карти на вързано. Ротманса спечелил и поискал от Началника на държавата да бъдат докарани с правителствения самолет във Варна футболистите от отборите на Тигрите от Бистрица и Чавдар от Етрополе. И речено -сторено, а Бойко Борисов играл през целия мач.После Николай Младенов се порязъл на ръждясало желязо в морето и хоп правителствения самолет го закарал в София Там установили, че се касае за обикновена порезна рана, били му инжекция против тетанос и го пратили да си лежи в къщи.Ей, ало, правителственият самолет да не е такси или линейка.И ще попита ли някой Бойко той Началник на държавата ли е или действа като бос на СИК?!А може би човека си мисли, че е двете неща заедно. Затова народът е казъл: НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ, КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА, А ТОЗИ, КОЙТО МУ ГО ДАВА! Но това важи и за самия народ, е написал на стената си във ФейсбукАтанас Атанасов
461
1
 
22
 
! Отговори
до 513 преди 11 години
До до ИВО ИНДЖОВможе и да е законно ама не е морално.... нали щеше да го спира самолета и щеше да пътува с градския самолет.....МОРАЛ и ДЕМАГОГИЯ с ПОПУЛИЗЪМ
460
4
 
15
 
! Отговори
за крастите тиквени преди 11 години
Да се начешат тиквените красти.... и може да е законно, ама не е морално....Ама кво толкова е станало. Требе да се начеше футболната краста на Тиквата.Дали тоя самолет ще закара едната Тиква до Горубляне или ще му докарат ритнитиквениците в почивната станция е все тая. Гольо ша плати за крастите тиквени.А иначе по време на криза икономия прави човека .......
459
1
 
22
 
! Отговори
А.Доган преди 11 години
хавал да ви е българино избрахте си лъжец и хленчок за премиер
458
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министъра на транспорта да си ходи.......
457
3
 
28
 
! Отговори
varg преди 11 години
Никога вече герб
456
2
 
2
 
! Отговори
ДО 524--ГЕОГРАФ преди 11 години
ТИ ГО УДАВИ ЕТРОПОЛЕ В МОРЕТО БЕ ЧОВЕК.НЕ ТАКА,ЩЕ СЕ УДАВИ И ОТБОРА В ПРОСЛАВАНА БАНДИТОПАРТИЗАНИТЕ ОТ БАНДА ЧАВДАР !...
455
7
 
2
 
! Отговори
ИВО,ИВОО... преди 11 години
Я НЕЗАДАВАЙ ОТГОВОРИ,АМИ КАЖИ,ТИ ПОНЕ НЕ СИ ПЪРВА МЛАДОСТ И ЗНАЕШКАК ЗА ВЪТРЕШНИТЕ АВИОЛИНИИ,ХОРАТА ВИСЯХА,КАТО САБРАВЕНИ ПОКРИВКИВ ЛЕТЕН РЕСТОРАНТ СА НЯКОЙ ВЪЗДУШЕН БЕЛОРУС ДА ГИ ОТКАРА,ТРЕСЕЙКИ СЕ ПУШЕЙКИ В ПУТНИЧЕСКИЯ САЛОН,А ЮНАЦИТЕ НА БАНДИТОПАРТИЗАНИТЕФЪРКАХА НАКЪДЕТО И ВИДЯТ ОЧИТЕ.НЕСТИГАШЕ ОТРЯДА ТОГАВА.ЕДНО ОТКОМУНОИЗЧАДИЯТА,ТАКЪВ ШАМАР ИЗВЪРТЯ НА ГЛАВНИЯ ДИСПЕЧЕР,ЧЕ...НАПУСНА ЧОВЕКА,ТЕГЛИ И СЕКТИРА (Е,НЕ НАГЛАС) И НАПУСНА.ВСЕ КАЗВАШЕКАК МУ СЕ Е ИЗКАЛО ДА Е БИЛО НАСАМЕ...