Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
3
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
За изпроводяк да му платим пътните с авиоотряда, не 28 ами и 288 ако има, пак съм съгласен... и т.н.
433
3
 
60
 
! Отговори
1234 преди 11 години
На въпроса: Защо в Българя простаците са на власт си има на пръв поглед съвсем естествен отговор : Защото ги избират простаци.А простаците, както и глупаците, невежите, слабограмотните, лековерните, неосведомените, плиткоумните, некадърните и нахалните, както се знае, в България са мнозинство. Те всъщност са мнозинство не само в България. Но в България са управляващо мнозинство.Съдбата ни ще зависи от неграмотни хора до тогава до когато си ги избираме. Неграмотните компенсират този си недостатък с хитрост, демагогия, лъжа, купуване на гласове, кръчмарско народняшки речник и поведение, и добре го правят. Не им трябва на тях компетентност и интелект защото не им пука за нищо друго освен да се плакнат във власт, самолюбие и облаги. И представете си това се харесва на много българи! Абсурдно е, но е факт.
432
32
 
3
 
! Отговори
иво преди 11 години
Този който пита може ли и той да наеме самолета е *** като ***.Вярвах, че е свестен но той излезна пълно ***.
431
6
 
29
 
! Отговори
TekezeseRASTIN преди 11 години
Борисов призна: "ТиKBите" летели с правителствения самолет за контрола
430
3
 
18
 
! Отговори
до ай кюто преди 11 години
не ти знам ай кюто но в това, което си написал има огромно противоречие- българинът мрази комунистите, а обича бойко- че нали той е един от тях, вярно, малко ги надскочи ,ама все пак си е техен.
429
2
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Трябва ни нов 30 януари 1933 г
428
1
 
12
 
! Отговори
ДО 487 преди 11 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ:И ЗАТОВА МНОГО ХОРА С УМИЛЕНИЕ СИ СПОМНЯТ ВРЕМЕТО, КОГАТО ИМАХА ВСИЧКО, ХОДЕХА НА ПОЧИВКИ НО ИМАШЕ ЕДИН ГОСПОДАР, ЗА КОГОТО С ГОЛЯМ КЕФ НА ЧАШКА РАЗКАЗВАХА ВИЦОВЕ И СЕ САМОНАРИЧАХА ДИСИДЕНТИ
427
1
 
20
 
! Отговори
ДО 487 преди 11 години
И ТОВА СИ ИМА ОБЯСНЕНИЕ- ТОЗИ НАРОД В 1300 СИ ГОДИШНА ИСТОРИЯ САМО 200 Е ЖИВЯЛ НА СВОБОДА. ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ Е ИМАЛ ГОСПОДАР- ТОЗИ КОМПЛЕКС- ДА СИ ТЪРСИМ ГОСПОДАРЯ, КОГОТО ХЕМ ДА ПЛЮЕМ, ХЕМ ДА НИ Е ВИНОВЕН ЗА ХАЛА, ХЕМ ВЪТРЕШНО ДА МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ КОМПЛЕКСАРСКИ Е ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ФЕНОМЕН- ТОЗИ ФЕНОМЕН ДОВЕДЕ ЦАРЯ КАТО ПРЕМИЕР, МУТРАТА-НИМА НЯКОЙ СЕ Е СЪМНЯВАЛ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЧЕ Е МУТРА?
426
0
 
20
 
! Отговори
Лазаров преди 11 години
Толкова просС на толкова високо никогиш не сме имале ..... ама простите си избират себеподобен.....
425
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТО ИМАШЕ ЕДИН ДЕТО РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ, СЕГА ПЪК ТОЗИ- ПОЛЕТИТЕ- СЪДБАТА И НА ДВАМАТА Е ЕДНА И СЪЩА
424
0
 
21
 
! Отговори
arhar преди 11 години
До АнонименНа въпроса: Защо в Българя простаците са на власт си има напръв поглед съвсем естествен отговор : Защото ги избират простаци. А простаците, както и глупаците, невежите, слабограмотните, лековерните, неосведомените, плиткоумните, некадърните и нахалните, както се знае, в България са мнозинство. Те всъщност са мнозинство не само в България. Но в България са управляващо мнозинство.Съдбата ни ще зависи от неграмотни хора до тогава до когато си ги избираме. Неграмотните компенсират този си недостатък с хитрост, демагогия, лъжа, купуване на гласове, кръчмарско народняшки речник и поведение, и добре го правят. Не им трябва на тях компетентност и интелект защото не им пука за нищо друго освен да се плакнат във власт, самолюбие и облаги. И представете си това се харесва на много българи! Абсурдно е, но е факт.
423
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе преди време нямаше ли един министър дето беше возил дъщеря си на абитюрентския бал със сложебното БМВ. Даже май розово го беше пребоядисал. Та доколкот си спомням този министър го разследва прокуратурата за този случай. А сега тиквата цял самолет пратил да му докарат футболисти, че да не скучае.
422
1
 
21
 
! Отговори
тикво,проста тикво преди 11 години
Ако така се управлява държавата,вече е ясно защо сме на тоя хал от мутрата-премиер.Те,управляващите от герб и мутрата премиер,не просто лъжат,те лъжат спокойно, в националния ефир,лъжат ни хладнокръвно и нагло и в очите.И ако на простьо не му ясно каква е разликата между ЦСКА, Левски и тигрите на Аркан,пардон Бойко и да му обясняваш,мозъкът му има три гънки и няма как да го разбере.Сега разбирам,защо управляващата мутра разсипва спорта футбола.Ами всички водещи отбори да са равни на "тигрите"
421
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ПАК НЕ РАЗБРАХ- ТОВА ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ ЛИ Е ИЛИ БОЯНСКАТА КАТАФАЛКА, ЧЕ КОЙ КАКТО ИСКА ДА СИ ГО НАЕМА. А БОЙКО ДА НЕ И ДИСПЕЧЕР ПОЛЕТИ ВЕЧЕ- ЧЕ ТОЙ ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА, НО ЗА ТОВА НЕ ЗНАЕХ
420
0
 
18
 
! Отговори
супер анонимен преди 11 години
Според устройствения правилник на Авиотряд 28, който регламентира дейността му, той е "авиационен оператор за изпълнение на полети със специално предназначение и полети за нуждите на министерства и ведомства". Според закона за гражданското въздухоплаване пък полети със специално предназначение са тези за превоз и обслужване на: президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, вицепрезидента , чуждестранни и държавни ръководители и лица, включени в състава на делегацията, придружаващите ги екипи, охрана и техните багажи.Та така стоят нещата, а в заключение ще кажа: Хвала на бат' ви Бойко как обръща всичко на бащиния!
419
0
 
12
 
! Отговори
до 481 - Въпросчета преди 11 години
Колко ли се плаща за мълчанието на един журналист?А на медия?
418
2
 
3
 
! Отговори
до 479 - Смешко преди 11 години
"...за да подържат формата си и в това няма нищо нередно..."?????
417
5
 
23
 
! Отговори
до 473 преди 11 години
Допълвам: Ако беше Станишев и тройната коалиция на мястото на мутрогона, до сега медиите щяха да го свалят от власт!Спомнете си, как медиите тръбяха и то с основание за ловните страсти на Първанов, които са детска невинност пред разпищовилият се самозван футболист ББ.Сега мълчат като пАтки.
416
0
 
6
 
! Отговори
Марсианец преди 11 години
Искам самолет до Марс.
415
8
 
3
 
! Отговори
прагматик преди 11 години
Практика е Авиоотряд 28 да изпълнява чартърни и редовни полети . В това няма нищо престъпно или наказуемо.Авиоотряда има достатъчно летци и стю'ардеси , които освен правителаствени полети могат да изпълняват и други , за да подържат формата си и в това няма нищо нередно. В последна сметка , наелата ги Авиокомпания им плаща всички разходи и командировки. Тук , според мен нещата не са ясни, кой ги е наел и кой е платил всики разходи.П Пенчев -шеф на Авиоотряда е солиден ръководител и летец.