Томислав Дончев командирован в Перник за 2 месеца

Министърът ще решава проблемите с щетите от земетресението
22 авг 2012 15:30,
42
Томислав Дончев командирован в Перник за 2 месеца
Дончев ще прекара известно време в Перник. Снимка: архив Булфото

Министърът по еврофондовете Томислав Дончев ще бъде командирован за 2 месеца в Перник, за да следи как се решават проблемите с щетите от земетресението от 22 май.

Това съобщиха представители от инициативния комитет на жителите на града след среща с премиера Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, социалния министър Тотю Младенов и Дончев.

“Дончев ще бъде всеки ден в Перник следващите два месеца, за да започне да се случва нещо“, заявиха от комитета.

Още по темата

Според тях има подадени над 8500 молби за обезщетения, 3600 от тях са подадени към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, разгледани са 288, а само по 63 са отпуснати реално средства.

Перничани се оплакаха и от състоянието на училищата, читалищата и други обществени сгради в града. По техни думи има 5 училища, в които изобщо не е ясно дали учениците ще могат да влязат на 15 септември.

Комитетът е основан, за да служи като “арбитър“ между властите, стана ясно след срещата. Подобен арбитър най-вероятно е необходим след споровете между кметицата на града Росица Янакиева и представителите на ГЕРБ в Общинския съвет на града.

Общинарката Милена Миланова  обвини Янакиева в злоупотреби с парите, отпуснати за помощи. От своя страна кметицата обяви, че държавната администрация не е отпуснала обещаните средства за обезщетения на пострадалите хора. Преди това Янакиева влезе в спор и с финансовия министър Симеон Дянков.

От инициативния комитет днес обвиниха властите в лоша координация и заявиха, че не искат нищо друго освен адекватни действия по случая.

Днес те имат среща и с представители на местната власт, на която ще присъства и Томислав Дончев.

Вицепремиерът Цветан Цветанов също е обещал да посети града като председател на междуведомствената комисия. Вътрешният министър е обещал на перничани да донесе точна справка за отпуснатите средства за Перник.

Министър Дончев е избран да отиде в “командировка“ в Перник, защото най-добре може да прецени по какви европрограми може да се отпуснат средства за града. Като бивш градоначалник на Габрово той има и поглед върху работата на местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
тошев и сие преди 11 години
Френски сенатори: България и Румъния пропуснаха възможността да използват еврофондоветеБългария и Румъния имат най-ниските равнища на усвояване на европарите сред 27-те страни членки на ЕС
39
0
 
7
 
! Отговори
Kris Chuhov преди 11 години
Егаси министъра дето го "командироват" за 2 месеца на... 20 минути от София. Ако толкова си няма работа в министерството, за какво е? И не може ли да пътува да наглежда ситуацията вместо и командировъчни да плащаме???
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА ПРАВЯТ ТЕ- ПАРИ САМО ЗА ТЯХ ИМА
37
0
 
7
 
! Отговори
За кое по-напред преди 11 години
По случай откриването на втори метродиаметър в София дават 60 000 лева на Фандъкова за ... концерт. За пострадалите от земетресението - т. нар. министър по Евроромовете.
36
1
 
2
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Що бе! Кметицата там нали се справи блестящо с фондовете и парите. Вароса всички комини, даже и резервни сложи.
35
0
 
7
 
! Отговори
ДО 34 преди 11 години
ТЕЗИ УКРАСИТЕЛНИ РЕФОРМИ СА ПО ПРОГРАМИ- ОТ 10 ГОДИНИ ВЪРВИ КРАСИВА БЪЛГАРИЯ, СЕГА И ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ- НЯМА ВРЪЗКА СЪС ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО. ЩОМ МОГАТ ДА СЕ ДАВАТ ПО 26 МИЛИОНА ЗА БЕЗСМИСЛЕНО МЕСТЕНЕ НА МИНИСТЕРСТВА, КОЕТО ЩЕ ЗАТРУДНИ ЖИВОТА НИ НЕИМОВЕРНО- ЩЕ ОБИКАЛЯМ АЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , АКО ИМАМ РАБОТА В ДВЕ МИНИСТЕРСТВА, НАПРИМЕР, ДА НЯМА ПАРИ ЗА БЕДСТВАЩИ- ИМА ФОНД ЗА ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ- КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТТТАМ?
34
0
 
3
 
! Отговори
МиГ-23 преди 11 години
Какво е това летище на снимката.
33
0
 
6
 
! Отговори
Пирот преди 11 години
КАТО ПЕРНИЧАНИН ВИ ПИША : ТОЗИ ДА НЕ СТЪПВА ТАМ. НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ НИТО ХОРАТА КОИТО ПРОСТО СЕДЯТ И ЧАКАТ ПАРИ НА РЪКА И ОТДЕЛНО НЯКОЙ ДА ИМ ПОСТРОИ И ПО ЕДНО ЖИЛИЩЕ , ОТ ДРУГА СТРАНА КРАДЛИВАТА КМЕТИЦА И ИЗГЛАДНЕЛИТЕ И ПРИЯТЕЛЧЕТА. ТОВА Е ОБЩИНАТА С НАЙ-ГОЛЯМО ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪДЕТО И ДА Е , НО СМЕНЯВА БОРДЮРЧЕТА НА БЕЗУМНИ ЦЕНИ , САНИРА МРАМОРНИТЕ СТЕНИ НА ОБЩИНАТА , ОПРАВЯ КАБИНЕТИТЕ НА ХОРАТА ... С ПАРИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЪСА И СЕГА РЕВАТ ЧЕ НЯМАЛО И НЕ ДАВАЛИ.
32
1
 
9
 
! Отговори
горко им на перничан преди 11 години
***-то Томислав Дончев командирован в Перник за 2 месеца - горко им на перничани!
31
0
 
4
 
! Отговори
Министри - бол преди 11 години
... ама пари няма. Пострадалите хора в Перник имат неотложна нужда от средства за да не зимуват на улицата. Прашат им този на еврофондовете. Хората нямат нужда от *** за зеле, а от материали за да могат да спят спокойно.
30
2
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
важното е че БСП стои плътно зад Янакиева и прибира парички. Нале наближава купуването на гласовете. Спряха им дрогата и търсят варианти
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 12, прав си! Преди време писах,че ние имаме най-скъпо платените инспектори в лицата на нашите обичани министри.. И тогава писах и сега пак пиша - има структура, инспекторите - инспектират дали се спазват постановления и процесури, а министрите управляват ресорите си от експерти и инспектори...
28
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Как ги подбра Бойко само , всички гледат с поглед "Аз съм неустоим/а,просто по-добър от мен няма"...Боже, Боже...
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хубава работа, ама ГЕРБава"!
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя безмислен министър, с голата кратуна, за *** на каца не става!
25
4
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
Баси честно,тоя пич толкоз ли да няма работа,че да му измислят такава:)))))
24
2
 
6
 
! Отговори
RED преди 11 години
края на март, 2012 на сайта на МИЕТ беше публикуван доклада на HSBC за АЕЦ Белене Референция [1]. Този доклад е недовършен и не дава изричен отговор на въпроса за икономическата ефективност на проекта АЕЦ Белене. По тази причина някои анализатори допускат грешки при тълкуването на доклада на HSBC за АЕЦ Белене и оттам правят неправилни изводи. Дадените данни в доклада обаче дават възможност с елементарни пресмятания да се изчислят параметри, които да дадат отговор на въпроса за ефективността на проекта АЕЦ Белене. След сваляне на данните от графиките в доклада на HSBC и изчисление на икономическите параметри бяха формулирани три основни извода:1. Според данните на HSBC дори и най-песимистичният вариант е положителен за АЕЦ Белене. Това гарантира че при всички положения централата е печеливша и конкурентноспособна. 2. Производствената цена на тока на АЕЦ Белене ще бъде два пъти по-ниска от пазарната цена през целия срок на експлоатация, което прави АЕЦ Белене равностойна на АЕЦ Козлодуй. 3. Има сериозни съмнения, че върху HSBC е оказан натиск за прикриване на изключително положителните резултати за АЕЦ Белене. Забелязани са тенденциозна подмяна и манипулиране на данните за анализа. Въпреки манипулациите обаче докладът е положителен и за най-неблагоприятния вариант.Забелязва се, че водещи политици допускат нелепи грешки при тълкуването на доклада на HSBC за АЕЦ Белене:
23
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 години
и този ще го играе тежка артилерия. Хайде, няма нужда, филмът вече го гледахме в МЗ.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те като гледам и Днес.бг са написали същата глупост, че бил министър на еврофондовете. Но това само показва, колко струват като журналисти.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tuk 6te se krade dosta!!!!!!!