Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник

Твърденията на съветници от ГЕРБ са манипулативни, заяви Янакиева
29 юли 2012 16:35,
94
Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник
Росица Янакиева отговори на нападките. Снимка: Булфото

Твърденията на общинските съветници от ГЕРБ в Перник за злоупотреби със средства, предвидени за ремонти след земетресението от 22 май, са абсолютно неоснователни и целят манипулиране на общественото мнение.

Това заяви в официална позиция кметът на Община Перник Росица Янакиева.

Всички данни, цитирани от общинските съветници за нерационално и безконтролно изразходване на средствата, отпуснати от държавата на Перник са опит за политизиране на обстановката в града, смята тя.

Община Перник е таксувала абсолютно всичко на цени, които са валидни за цяла България. Всеки разход е свързан с определена технология и законът не позволява монопол и типизация в строителната дейност. Съгласно него обаче- има разлика в това дали една дейност е извършвана в делничен, почивен или празничен ден. При формирането на сметките ясно трябва да бъде отчетено например- дали полаганият латекс в обектите е бял или цветен, защото цената не е еднаква и идва още от доставчика, се казва в официалното изявление.

Още по темата
В многократно споменавания обект – Основното училище в село Драгичево, обвиненията за преместването на 15 чина срещу сумата от 1200 лв. са откровена лъжа. Тук става дума за 15 човекодни и работа по преместване на мебели, чинове и техника и връщането им обратно - работа в празнични дни, с оглед на нормалното протичане на предстоящата тогава матура, категорична е Янакиева.

Твърденията, че сградата на Основното училище  в село Кладница има 5 комина, а са изписани пари за 8 категорично не отговаря на истината. В училището има 6 комина и 4 капандури, от които пострадали и след това възстановени са 5  комина и 3 капандури.

Трудът за направата и материалите на комините и капандурите, съгласно заменителна таблица, приложена към акта, е един и същ. Мълниезащитната инсталация, поставена на същата сграда е с радиус на действие 60 метра. Тя осигурява защита на двора и сградите на училището.  Съгласно законодотелството мълниезащита се поставя на всички сгради ново строителство, както и на тези, чиито покриви се ремонтират, гласи още отчета на кмета на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ДРЪЖ СЕ ЯНАКИЕВА, ГЕРБ МНОГО ИСКАТ ДА ТЕ СМАЖАТ, НО НЕ СА ПОЗНАЛИ. НАТРИЙ ИМ НОСОВЕТЕ НА ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ
69
2
 
2
 
! Отговори
поля преди 11 години
Каквито и доводи, кирливи ризи и заигравки да правят, правителството трябваше да осигури средства на хората в Перник. Става въпрос за няколко разрушени къщи..Ами какво ще стане при наистина голамо бедствие..
68
4
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
няма пари защото МВР е получило от комисията допълнителен ресурс от 1 млн. лв. от началото на годината. В едно единствено решение е посочено конкретно къде ще отидат средствата, в останалите конкретика няма. На 6 март са отпуснати 68 773 лв. за "възстановяване на допълнителни разходи на структури на МВР по извънредни ситуации, възникнали през януари", и други 59 865 лв. - за овладяване на сложна зимна обстановка в периода декември-януари. Допълнително в периода октомври - март са изхарчени 1 млн
67
4
 
4
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Така е защото държавата е дала пари на МВР "за предотвратяване и овладяване на последиците от бедствия", които са използвани за финансиране на дейности със съмнителна спешност и целесъобразност. Вътрешното министерство е получило от бюджета за "превенция" толкова, колкото всички общини. 1.9 млн. от парите са отишли за запълване на кризисни запаси от йодни таблетки, които се използват като защитно средство при радиация. Незнайно защо пожарната е решила да обяви поръчка за 7 330 700 броя!?! Браво!
66
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е НАЙ-КРАДЛИВАТА КМЕТИЦА ОТ БКП / БСП СЛЕД МАСЛАРКАТА ... ПРИ ТАРИФА 2 ЛВ. НА КВ.М. ЗА БОЯ , ТАЯ ПЛАТИЛА 9.2 ЛВ. НА КОЙ ??? , ЕСТЕСТВЕНО НА СВОЙ ЧОВЕК... КЪДЕ ГИ НАМИРАТ ВСЕ ТАКИВА УРУНГЕЛИ ???
65
0
 
0
 
! Отговори
Сините камъни преди 11 години
Аре бе, кво стана?
64
6
 
10
 
! Отговори
хък преди 11 години
Като прочетох каквото трябва за Бойко според здравите кадри на позитанци ПО ЗАРЪКА НА кУТЕВизпитвам още по-голям кеф ,че такъв оправен човек ви е бил шута и сега се гърчите само със старите *** от бузлуджа под кьоравия поглед на серГЕЯ
63
13
 
7
 
! Отговори
Началника преди 11 години
***, ***, нагъл и нахален! 4 в 1! Иначе казано - ГЕРБераст!!!Безумни решения, прах в очите на мат'ряла, а той вярва ли вярва и иска още!
62
10
 
7
 
! Отговори
до №74 преди 11 години
ama kak ste ni ubediat 4e Gerb sa kradci kogato ot 8 miliarda sa ostanal nai-malko 2. men me intresuva ne kade otidoha 6-te miliarda a deka sha idat poslednite dva. ----------------За стари задължения натрупани от НДСВ и тройната коалиция! Знаеш ли, че Цанков Камък не са го плащали тройната коалиция, знаеш ли, че водното огледало също не е било платено, знаеш ли за заема на Кунева от 500 милиона евро, а за 1 милиард лева от НДСВ? Ако ГЕРБ ги бяха изхарчили за нищо, БСП щеше да направи скандал!
61
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
На една жена колкото и пари да и дадеш ще ги профука за отрицателно време.
60
7
 
10
 
! Отговори
болшевик преди 11 години
Тая е измъчва запек! Физиономията говори много!!!
59
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите са отишли за крбапчета и транспорт на бузлуджа. Комунистите пак изцакаха хората в нужда.
58
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стар крадлив партиен кадър!!!
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още като си я избраха знаех че перник ще има проблеми и че пред винкело не всички ще са равни.
56
7
 
12
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Няма такъв комунист който да не е злоупотребявал. Където има комунист кмет винаги има проблеми.
55
3
 
6
 
! Отговори
Синтактис преди 11 години
Грешката е вярна. Глаголът 'злоупотребявала' е в минало несвършено време. Редно е да се използва сегашно време. Или да се използва ерзацът 'усвоявам'.
54
5
 
18
 
! Отговори
Меринос преди 11 години
Овцете вярват ли още? Река от пари към Перник и на лице - нищо свършено. Повечето общини в България с хиляда лъти по-малък бюджет са светлинни години пред перник - градини, паркове, детски площадки, чешмички, спортни площадки, чистота - да ти е кеф да живееш в тях.В Перник има само *** (не от земетресението), мухи, кучета, бълхи, разкопани улици, разкопани тротоари, разровени и изсечени градинки, уродлив парк, скрап-спортни съоръжения, детски площадки от Балканската война, ТЕЦ в центъра...
53
8
 
17
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Щом има комунист с власт винаги има злоупотреби. Това е правило, в което изключения не съществуват.
52
5
 
2
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Тя не е ,но с ня много мои *** злоупотребиха,ама държи ,а е свикнала на червено.
51
26
 
20
 
! Отговори
СС преди 11 години
ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПРЕДАВАНЕТО С КМЕТИЦАТА ,ГЕРБАЖИИ И ПЕРНИЧАНИ - ПОЗДРАВЯВАМ ПЕРНИЧАНИ ЗА ИЗБОРА ИМ ЗА ТАЗИ КМЕТИЦА МНОГО Е КОМПЕТЕНТНА И ОПРАВНА НО...СЪЖАЛЯВАМ ГЕРБАДЖИИТЕ БЯХА ЖАЛКИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА УПРАВЛАВАТ ТЕ ПЕРНИК ....