Тройната коалиция и ГЕРБ били виновни за цената на тока

ДСБ се възмутиха на корупционния модел във ВЕИ сектора
23 авг 2012 21:15,
135
Тройната коалиция и ГЕРБ били виновни за цената на тока
ДСБ обвини правителството в защита на монополите. Снимка: ДСБ

Тройната коалиция е завещала  корупционен и непазарен модел за развитие на енергия от възобновяемите енергийни източници, заявиха от ДСБ.

Според тъмносините предишните управляващи са заложили повишение на цените на електроенергията и неоправдано високи печалби за привилегировани инвеститори.

От партията на Иван Костов обаче не подминаха в критиките си по въпроса за Закона за  енергията от възобновяеми източници и сегашното правителство на ГЕРБ. Според ДСБ кабинетът е осигурил привилегировано присъединяване на огромни мощности при изключително висока цена на близки до властта предприемачи.

Основни производители на енергия от ВЕИ са Валентин Златев, Цветелина Бориславова, наследниците на империята Мултигруп, обясниха тъмносините.

Според тях ГЕРБ насърчават олигарсите, но са започнали същинска война срещу дребните предприемачи в енергийния сектор, който могат да гарантират конкуренция и по-ниски цени на енергията от ВЕИ.

С един удар днешното правителство убива семейния бизнес в сектора и гарантира високи цени на монополистите за сметка на бюджета на всяко българско семейство, заявиха от партията.

След последното поскъпване на тока на първи юли стана ясно, че част от причините,  довели до покачване на цената, е изкупуването на енергия от ВЕИ-тата. Голяма част от опозицията обвини правителството, че дава път на монополи в сектора, което оскъпява електроенергията.

Тъмносините са готови да  предложат промени в Закона за енергията от възобновяеми източници за възстановяване на конкуренцията в сектора.

По този начин те целят да гарантират разумни цени на зелената енергия. Измененията ще предвиждат присъединяване към мрежата на конкурентен принцип, в зависимост от цената и срока на преференциално изкупуване, заяви зам.-председателят на партията Димитър Бъчваров.

Тъмносините искат още гарантиране на равни права за малките и големите предприемачи, както и нови правила за определяне на цената на действащи ВЕИ, свързани с разходите за производство и намаляващите цени на технологичното оборудване.

ДСБ отново подновиха предложението, направено преди време от техни общински съветници, за поставяне на фотоволтаични панели върху плоските покриви на панелните блокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че не са ли точно те виновни?Те са си елегантно преливане на едно в друго.
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ЕДНАКВИ. ПАРТИИТЕ В БГ СЕ СУБСИДИРАТ ОТ МАФИЯ И МОНОПОЛИ,ПРИМЕРА СЪС МИШО БИРАТА.ПРОБЛЕМА Е В ТОВА ЧЕ НЯМА ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА,ДОРИ И ДА СЕ ПОЯВИ НЯКОЯ ПАРТИЙКА ТЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ТЕХЕН ПРОДУКТ..
19
6
 
11
 
! Отговори
До социалиста преди 11 години
Абе .социалисте, ти вярваш ли си, че тия карикатура, могат да направят преврат? Луканов си го направи, тези са тоалетната хартия, с която си обърса г***
18
21
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Пак ще си гласувам за СДС,както съм гласувал през целия преход,а онези които чакат пак някой да доиде на бял кон и да ги избави от сиромашията,да си чакат новите лъжци,видях ме го и 800-те дни,и оня с гоце и съсела с фес на главата,и сега и гербавите,просто и ясно Костов си остава номер 1 икономист и министър на РБ...
17
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Аз не вярвам на казаното. Тази партия има само един член, който има право да говори. Какви са тия шмекери. Аз слушам само Бат Ваньо Привитизатора. Той е светлината на пазарната икономика и ужасът на всяка държавна собственост.
16
5
 
9
 
! Отговори
до НИКИ преди 11 години
На мен ми омръзна от известни, и като се замисля, това което кават е точно така. Българина толкова се е обезверил, след като известните муцуни 23 години се въртяха като на детска въртелешка в управлението, че накрая ще избере неизвестното. То има ли друго? Ех да имаше ..
15
10
 
13
 
! Отговори
Драгалевски Циганин преди 11 години
Политическите трупове нямат право на мнение
14
10
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
9 ГОГО: До преди три години да не си живял като принц или си плащал ток по 6 ст.Некадърници са били всички управници до 2009 г които ни оставиха с мизерни заплати и пенсии докато в целия свят управниците мислеха за доходите на населението си.В България се занимаваха с кражби,оставиха престъпността да се шири народа да се страхува и да не мрънка.Камък върху камък не сложиха - само си строиха палати,грабиха и сега ние се вайкаме.Влака замина ГОГО.
13
12
 
16
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Боже точно тези направиха преврата заради който сме на това дередже!
12
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Koгато БСП/бкп.дс беше на власт :Въведен беше 10% плосък данък. Миньорските стачки бяха потушавани с кръв. Пред парламента полицията биеше пенсионери. За четири месеца БСП облагодетелства олигарси и банки със заменки, ощетявайки държавата с около 6 млрд. лв. Беше отменено семейното по-доходно облагане. Заради злоупотреби с фонд "Пътна инфраструктура" бяха спрени еврофондовете и като данъкоплатци се превърнахме в донори на ЕС. ДАНС задкулисно се ръководеше от подсъдимия Ал.Петров.?! Не беше реализирана нито една разработка по купуването на гласове, но пък се подслушваха журналисти, а неудобните се пребиваха с чукове.
11
11
 
18
 
! Отговори
Драгалевски Циганин преди 11 години
кви бяха тези ДСБ.Като се съберенм входа сме повече.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е нали Бойко "управлява", втори са Станишевци, идва Слави Бинев, идва Кунева (ПРЪМОВА) кво се пенявите, хахахахххх. ДИВ ОЛИГАРХО КОМУНО - КАПИТАЛИЗЪМ!
9
4
 
20
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Хахаххааххаха! Всички сте виновни до един! Всички управлявали БГ последните 23-и години са виновни за дереджето ни сега . А пък относно ДСБ точно Костаки пое ангажимента за затваряне блоковете на АЕЦ Козлудуй такаче вината му е не по малка!
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управлението на тройната коалиция беше трагично,но управлението на герберите,освен пълна трагедия,е характерно и сьс забогатяването на своите,сивия сектор,корупция,геноцид за дребния и среден бизнес,лакейничене,лицемерие и демагогия.Много неща излязаха наяве:и за Мишо бирата,и Вал.Златев,и нашата Цветелинка и кой ли още не.МАФИЯТА,ОЛИГАРХИЯТА,КОРУПЦИЯТА ПРОЦЪФТЯВАТ.
7
8
 
21
 
! Отговори
калугер преди 11 години
Ами БГА "Балкан", кой го продаде за жълти стотинки и още хиляди производствени предприятия? А министър 10%,а Бъдеще за България? Вие не сте демократи ,а крадократи! Никой не ви е забравил далаверите,затова излежавате последен мандат в парламента! Вие започнахте разграбването,на се задавихте от лакомия! Амин!
6
4
 
25
 
! Отговори
ГОГО преди 11 години
ЦЕНАТА НА ТОКА Е НЕПОСИЛНА, ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪДРОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ ЦЕНАТА НА ВСИЧКО РАСТЕ И РАСТЕ.
5
8
 
15
 
! Отговори
НИКИ преди 11 години
КАТО ГЛЕДАМ ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА РАЗБИРАМ, ЧЕ БИХА ИЗКАРАЛИ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО КОЙТО И ДА Е, САМО И САМО ДА СИ НАПРАВЯТ ПИАР НА ГЪРБА НА ДРУГ, ЗАЩОТО СА ТОТАЛНО НЕИЗВЕСТНИ И МНОГО МНОГО ЖАЛКИ.
4
3
 
17
 
! Отговори
абв преди 11 години
За тези 22г няма невиновни политици!Всички дето участваха в разграждането на държавата носят отговорност за унищожения живот на поколения напред са за затвор и съд!
3
1
 
22
 
! Отговори
С какво да платя преди 11 години
Кой крив, кой прав не зная, но цената на тока е непосилна.
2
11
 
24
 
! Отговори
Добре е ДСБ преди 11 години
да се изкават от време на време та да знаем, че са живи. Ама да не прекаляват, че са си за затвора