Слагате чадър над далаверите в Столична община, ревна БСП

Депутатите отхвърлиха предложението за одит на Центъра за градска мобилност
Обновена: 5 сеп 2012 17:27 | 5 сеп 2012 17:27,
44
Слагате чадър над далаверите в Столична община, ревна БСП
Курумбашев се ядоса на отхвърленото предложение. Снимка: архив Булфото

Парламентът отхвърли предложението на левицата Сметната палата да извърши одит на "Център за градска мобилност" ЕООД в София.

Според парламентарната комисия по бюджет и финанси средствата, с които оперира дружеството, не са в голям обем и със значително обществено значение, затова по-добре би било тази проверка да се извърши от звеното за вътрешен одит в Столична община.

Щом отказвате тази проверка, значи има нещо скрито покрито, обърна се депутатът от БСП Петър Курумбашев към ГЕРБ, след като предложението беше отхвърлено.

По негови думи “Центърът за градска мобилност винаги е бил касичка на управляващите. Според народния представител, когато фирмата се е казвала “Паркинги и гаражи“, парите са отивали в СДС, а в последните 7 години на субсидия там е ГЕРБ.

Той беше категоричен, че нито една корупционна практика в Столична община не е било прекратена. Червеният депутат настоя да се даде отчет на избирателите какво се случва със средствата на "Център за градска мобилност".

Курумбашев настоя да се обяснят причините за вдигането на цената за паркиране в “Синя зона“.

“Кой успя да изчисли тази цена – 150 лева за първа кола и 450 лева за втора“, попита депутатът.

Думите на Курумбашев бяха подкрепени от колегата му Михаил Миков. Според червения народен представител обществото ще приеме много по-лесно вдигането на таксите за паркиране в центъра на София, ако знае какво се случва с тези пари.

Според Миков през последните години се извършвало скрито субсидиране на други фирми от Столична община. Депутатът допълни, че трябва да стане ясно защо през последните години  Център за градска мобилност не е отделял средства за нови паркинги.

Той определи като “необосновано“ вдигането на цените за платено паркиране. Според Миков управляващите слагат чадър върху Столична община. По негови думи ГЕРБ се опитват да прикрият кражбите в СО.

Днес управляващите отказаха Сметната палата да извърши одит на тази общинска далавера, възмути се депутатът. По негови думи мнозинството демонстрира, че не желае обществото да види къде отиват средствата на тази общинска фирма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
CHE преди 11 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИИТЕ ДО ТУК "БЕЗПРИСТРАСТНИ" ГОСПОДА - ДРУГАРИ ???
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дами и господа,то от това упревление не сме доволни.от предишното също,,но знаете ли ?Можем да гледаме ЦИРК, как ще попитаме? Ако свалим това крадливо правителство и гледаме как едни си отмъщават на други,,ще има вътрешна война повярвайте ми..ще се изтрепят до един..сега крадеца вика дръжте крадеца,,но ако дойдат други представяте ли си какъв цирк ще е?
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТОЯ ***,БАЩА МУ ДЪРВОДЕЛЕЦ ЛИ Е...АБНА МУ Е БИЛА ТЕСЛАТА...МААЛ Е ГЬОТУРЕ...Я КАКЪВ ТАПИР Е ОФОРМИЛ...УЖАС,ГНУС...
38
2
 
6
 
! Отговори
ДО 38 преди 11 години
ТОВА ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО *** БЕШЕ КУКУДИСИДЕНТ...А ПОСЛЕ ПИТАТ:АХ НЕДЕЙ,КАКЪВ КОМУНИЗЪМ!?...СМРАД КРАДЛИВА КОМУНИСТИЧЕСКА !!!...
37
0
 
6
 
! Отговори
DO 38 преди 11 години
ВСИЧКИ,КОИТО НЕ СА ДОСТАТЪЧНО КОМУНИСТИ ДИ ИЗЯЩЕ СУРОВИ.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAK DA PROVERQVAT GRADSKATA MOBILNOST, KATOVSEKI VLEZNAL V OB6TINATA POLZVA BLAGINITE NA PARITE.NEMA ZNA4ENIE KOI OT KOQ PPARTIQ E. REKORDA UDARIHA OT GERB.NE ISKAT DA ZAKOLQT "ZLATNATA KOKO6KA" - CENTURA ZA GRADSKA MOBILNOST. VSI4KI V TAZI OB6TINA SA KRADCI I LUJCI. NA TQH NE IM DREME ZA HORATA A KAK DA SI NAPULNQT GU6ITE.NA4ELO A KARTOFENATA PRINCESA - FANDUKOVA, MILI4KA, TUPA I KRADLIIVA. EDNA IBRIK4IIKA NA MOZUKO OT BANKQ. KUDE SA PARKINGITE V CENTURA? NITO DUMA.SAMO ZABRANI I VISOKI TAXI.
35
4
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Защо за парното и тока не стачкуват така както за 1 синя зона където не е задължителна !!!
34
9
 
5
 
! Отговори
fifi преди 11 години
егати майтапа-дебелата стара мома валентина богданова от бсп говори за далавери в столична община-тая мошеничка заедно с брат си любомир богданов и фирмата им "кремена 22" по времето на станишката източиха еврофондовете в Нови Искър-ама така ошушкаха всичко за уж саниране и енергийна ефективност, че пари за друго нямаше.Е разбира се че кмета беше червения хардлайнер Валентин Котов, сега него го няма, тази фирма на брата крадец е закрита и хоп-точно се зарадвахме и тя отново напомни за себе си
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A така кажи им го за ДС и компания. Вълкът козината си мени, но нрава никога.Ха сега... само с гръм и трясък трябва да се изметът... както ЕТА прави. Заложи капаните и глейдаи фойеверките. Как го чакам този момент. Лично ще посъветвам как гърмят тротилите с насочен взрив.
32
4
 
8
 
! Отговори
CHE преди 11 години
А БЕ БЪЛГАРИНО *** НАЛИ ТИ ОБЯСНИХ, ЧЕ ОТДЕЛИТЕ НА ДС СИ СЛОЖИХА ПО ЕДНО НОВО ЗАГЛАВИЕ - БСП,СДС,ДПС,НДСВ, ........... И НИ ЯХНАХА ОТНОВО В "ДЕМОКРАЦИЯТА" ТАКА, ЧЕ КОИТО И ДА Е НА ВЛАСТ ВСЕ СЪЩИТЕ *** НИ УПРАВЛЯВАТ . КУКЛОВОДИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ!!! НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ - НЯМА СПАСЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДОКАТО НЕ ИГРАЕ КАЛЪЧА!!!
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като има избори кого ще изберете бе рая еничерска??? Червените гадове от които едва се отьрвахте или сините мутреси дето ви онодиха?!!! Кого бе зелтаци?! Какво се успокоявате с изборите? Досега избори ли нямаше че дотука сигнахте?! Чии хрен не помните че пак си го тьрсите?! Досега някои нещо да ви е дал??? Само тоя от който нема кво да се вземе може да ходи да гласува останалите трябва да се бунтуват !!! Айде почвайте да се пените на червено :-)
30
1
 
25
 
! Отговори
ето истината преди 11 години
Човек отива да си купи баничка и подава 1 лв. Продавачът:- От днес вече струва 2 лв.- Защо? Вчера беше 1 лв.?- Днес вече е 2 лв. - 1 лв. за баничката и 1 лв. за Бойко Борисов.На следващия ден човекът пак отива за закуска, подава 2 лв., но получава 1 лв. ресто.- Защо, нали беше 2 лв.?- Да, но днес няма банички - отвръща продавачът.
29
1
 
19
 
! Отговори
роси преди 11 години
Тези от ГЕРБ дали си мислят, че им вярвам, че не правят далавери? Правят далавери и то безсрамно много. Справка - техен депутат! Постоянно ни залъгват колко се честни, но не разбират, че не сме деца, а мислещи хора.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тези измислени зони софиянци ще гласуват за Герб, ама друг път.
27
1
 
21
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Защо гие страх от проверка нали управляват прозрачно
26
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУКУ *** ...
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе това софийскити герберски *** са голяма работа!Хем им го вкарват три ката,хем защитават ГРОБ!Такъв парадокс могат да създадат тези ***!Корумбашев им бил виновен?!?!
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи ли че като ОНЕЗИ крадоха то ТЕЗИ трябва да крадат 100 пъти ПОВЕЧЕ???
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
22Не е важно кой го казва а КАКВО казва ТЪПАНАРО!
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУКУРУМБАШЕФФ....