Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов

Искът на "Атомстройекспорт" няма как да бъде уважен от сериозен съд, убеден е Командира
17 сеп 2012 22:03, Красимир Ангелов
186
Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов
Според Костов Владимир Путин стои в основата на скандала с АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

"Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира иска на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Той определи ставащото като провокация и изрази съмнение, че искът ще бъде уважен от сериозен съд.

"В това отношение казаното от министрите Добрев и Дянков считам за отговарящо на истината", добави Костов.

Според него действията на руския президент са резултат на тежкото вътрешно положение, в което се намира, и силната му конфронтация с ЕС, европейските институции и ЕК, която започва процедура срещу "Газпром" за злоупотреба с господстващо положение.

"Всичко, което от 10-15 години ДСБ казва по енергийните въпроси, получава в момента потвърждение", категоричен бе тъмносиният лидер.

Още по темата

Костов допълни, че ако правителствата, управлявали България през този период, са следвали линията на десните, е нямало да се стигне до грешката с "Белене", както и с предоговаряне на договора за доставка на газ.

Тъмносините изразиха и съмнения, че държавата има необходимите средства, за да изпълни точно обещанията за повишаване на доходите.

От партията обаче уточниха, че ще дадат оценката си по бюджета за следващата година едва когато се запознаят с конкретните параметри, заложени в него.

Според Иван Костов българската икономика все още е в депресия и няма индикации за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уморен , Възрожденците ни , не са имали нужда от газ Сега сме друга епоха , От едни вземаш ГАЗ от други домати. Едното можеш да си го произведеш но го внасяш , другото не можеш да го произведеш -- но виеш да Те чуят . "А когато сняг забръска , що ще чиниш ти зимъска "
106
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
110 искаш да кажеш че ББ , накрая ще се сугласи ,?Това е за пред ония ? Па да е толкова умен ?
105
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
124, но преди това ще ти строша главата, и ще лежиш в корито ***..
104
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умерен, хващай мокавевият куфар и отивай да лъскаш *** на запад!!!!!
103
11
 
44
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
България продаде активи за 30 млрд. евро само за 3 милиарда!Kostoff
102
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, я гледай - Виновника За Всички Нещастия На България, включително за идиотизмите и кражбите от Луканово и Жанвиденово време. :)
101
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"а Жан Виденов е най-големия *** и крадец в българската история"За ***, не знам, но едва ли. Може би не е бил на нивото на Костов и Първанов, но на такива "гении" - мерси.Ама крадец? Какво е откраднал? Къде го е завлекъл?Ходи на работа, за да си изкарва хляба. Колко от бившите министри ходят на работа, като наемни работници? Все са или шефове по фондации или станаха големи бизнесмени след като престанаха да са министри.Е как, льольо смотан, реши че Виденов е най-големия крадец?
100
21
 
43
 
! Отговори
Виденов - крадец преди 11 години
Костов бе единствения политик, който си изпълни предизборните обещания, като дойде с основната цел да спре хиперинфлацията и да овладее курса на лева след като комунистическото правителство на най-големия *** и крадец в българската история Ж.Виденов почти унищожи България.
99
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 111През цялото управление на виденов имаше много висока инфлация, когато стана министър председател курса на долара беше под 60 лв. и за две години вкара целия народ в приключение и не ми обясняваи че е бил честен............Най-обикновен крадец, ама глупав крадец
98
17
 
44
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
97
8
 
32
 
! Отговори
Honey преди 11 години
videoclip.bg/watch/150505
96
20
 
43
 
! Отговори
До 107 преди 11 години
Виденов - крадец?! Ще ти се смеят и кокошките. Всичко друго да, но всеки осведомен знае, че толкова честен политик България не е имала след прехода. Глупав- в никакъв случай. Той е много умен, но безкрайната му честност го прави непригоден за мръсната работа, каквато е политиката. А Сорос щом може да събори английската лира, не се съмнявай в него. А безредиците? Те навсякъде по света правят инфлация, каквато нямаше през м. декември 96г., при оставката на Виденов.
95
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 108Да бе Путин е света вода ненапита :)))Лика прилика си е с нашата мутра, еднакви ПР акции, еднаква бабаитщина, еднакво минало, общи финансови интереси..........Мани го тоя цирк дето ти го разиграва ББ
94
18
 
43
 
! Отговори
Костовград преди 11 години
Костов, как е Доспат? Пъстървата кълве ли, или на тебе наловена ти я донасят?
93
20
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин не си продава интересите на държавара , те си печелят от газ , злато уран ..и затова колкото и да скачат другите , те са неподкупни.Не му трябват някакви смешни пари , но вие сте за измитане , че разпродадохте България.
92
14
 
58
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
Ако едно управление неможе да се справи с 40 млн долара спекулативен капитал, егати и управлението :)))Хипер инфалцията и девалвацията на лева беше предизивкана от покриване на бюджетния дефицит чрез печатене на пари, а Жан Виденов е най-големия *** и крадец в българската история и е цяло чудо че отърва публичния линч
91
13
 
46
 
! Отговори
до истината преди 11 години
Путин си гледа интересите на Русия за разлика от разни мутри ,*** и ****ерасти
90
21
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Костов е единствения политик, който си изпълни предизборните обещания, дойде с основната цел да спре хипер инфлацията и да овладее курса на лева и си свърши работата, за разлика от всички други политици"Па глупости - инфлацията намаля основно при Софиянски, както и заплатите са били вдигнати от 4-5 долара до около 50 пак при Софиянски.
89
28
 
49
 
! Отговори
До 97 преди 11 години
Самият Костов, СДС и Дж. Сорос предизвикаха изкуствена хиперинфлация. СДС с безредиците, които се сети да организира 1 месец, след като Виденов подаде оставка на 18 декември 1996г при курс 200 лв за 1 долар и Сорос, който наля 40 млн. долара в търговията с валута, за да вдигне изкуствено курса до 3000 лв.да долар, както го е правил в други държави, например е сринал английската лира и други валути, заради което е изгонен от много държави заради финансовите си спекулации. А Костов-заради приватиз
88
18
 
42
 
! Отговори
пояснение ! преди 11 години
костов нее политик , костов е ***