Полицаите излизат на двудневен протест

Митингът тръгва от градинката пред МВР
Обновена: 23 сеп 2012 09:19 | 23 сеп 2012 09:16, Петя Славова
517
Полицаите излизат на двудневен протест
Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
В МВР има толкова синдикати,че ако питате самите синдикалисти и те не могат да назоват точно колко са и кой за какво се бори! Ръководствата им на местно-със сигурност,но предполагам и на централно ниво са,като по правило,най-мързеливите,некъдърни , но за сметка на това най-наглите ,нахални служители ! Членовете на синдиката,пък са техни колеги свикнали да с общата маса и да се носят по течението,абе овча работа ! Тези,които заслужават увеличение,обикновено не ходят по протести,а работят !
335
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ РАЗБИРАШ ЛИ *** НАРОДЕ! МОТОТО НА ТОВА ПРЕСТЪПНО ПРАЖИТЕЛСТВО Е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! ТЕ ИСКАТ ДА РАЗДЕЛЯТ НАРОДА ПО ПРОФЕСИИ, ПО БОГАТСТВО! НО МАИ ОСНОВНО НАПРАВИХА НАРОДА НИ ***! АМА АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО СМЕ *** КАТО НАРОД, ЩЕ СЕ УНИЩОЖИМ САМИ! КАКВОТО И ПРАВИМ! И ПАК ИЗБЕРЕТЕ ТЕЗИ *** И ПРОСТИ *** ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ! И ЧЕСТИТО!
334
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се обединим всички българи на протеста не трябва да се делим на различни всички живеем в това бонище ;съединението прави силата;народа трябва да бъде заедно-на протеста
333
1
 
11
 
! Отговори
Gi преди 11 години
Откакто Б.Б. е на власт полицията е станала 1% от населението. Сега да се оправя! Служеща на ***, които си позволяват даже да си ги бият от време на време
332
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО 10 000 ЕВРО НА КАЛПАК МЕСЕЧНО И БОНУС ЕДНО КРЪСТОВИЩЕ...
331
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшен ***
330
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние не искаме полицеиска държава. Веднага да се намали броя на полицаите на половина! Няма работа за толкова хора там, затова половината са престъпници.
329
0
 
2
 
! Отговори
whoever преди 11 години
Ало, Днес.бг, пред МВР НЯМА градинка!!!Пред МВР е Шесто у-ще, ул."6-ти септември" и ул."Стефан Караджа". Ако имате предвид градинката ОТСТРАНИ на МВР, то тя си има име, и то е "Св.Седмочисленици".Хайде да се уважаваме малко повече!
328
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицаите са служители, които изпълняват заповедите на своите началници, т.е. на тези с големите заплати. Полицаят няма право на лично мнение. Вярно е, че има много от тях, които са свързани с престъпния свят, но не можем да отречем че има и доста, които съвестно си вършат работата и разчитат само на заплатата си.
327
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние като протестираме, полицаите ни бият! Как Ви е сега, като не Ви подкрепяме, гадно нали?
326
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато жена ми бе нападната от банда *** престъпници в 1 во РПУ Варна взеха страната на престъпниците и заплашваха с арести мен и жена ми ако не мълчим за случая.
325
3
 
16
 
! Отговори
стачка преди 11 години
УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЕТСКИТЕ НА БЪЛГАРКИТЕ ЗА СМЕТКА НА полицията и 20 брутни заплатки да станат 2 !!! Всички полицай през 6 МЕСЕЦА на тест за ЛОЯЛНОСТ КЪМ ДЪРЖАВАТА!!!
324
5
 
20
 
! Отговори
dada преди 11 години
нито стотинка за тия мързеливци ! Най-големите длъжници на Българският народ
323
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички години не знам случай полицията да е помогнала с нещо на обикновен гражданин. Напротив, ***, сводници, убийци, криминални елементи, политици, всички са с полицейска протекция срещу народа.
322
2
 
15
 
! Отговори
време е преди 11 години
на държавните престъпници в униформи да се търси отговорност !!Съкращение на 30 годишните с търбуси като бременни *** дето пият кафенца с престъпниците и шанадджиите и чакащи откъде да изкярат някой лев или да откраднат нещо!!сега пък стачка ще вдигат търбусите...НА УЛИЦАТА !!!имат ли *** респект -ами да като и хвърлят две кила бой другарите от народната милиция после не припарват до ***
321
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Га бият, ученици, баби и студенти не риват! А за пари риват :))
320
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да питам протестиращите,като им увеличат заплатите , дали ще се повиши качеството и ефективността на работата им ? Ще намалеят ли престъпленията,ще станат ли по-доволни хората от тях ? Защото само да се наливат пари в една система,която сама не желае да се промени,няма смисъл ! Така , че като искат парички,синдикалистите , да кажат и да поемат ангажимент за промяна и резултат !
319
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тия излязат на протест, трябва да се пусне армията срещу тях! То бива наглост, но тяхното минава всички граници!
318
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, са требе други техни колеги да идат да им 'охраняват' митинга и да ги понабият, както си му е реда в БГ :D
317
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направо двойно да им ги увеличават. То какво е това 25%? Дето се вика, за пет ракии със салатка не стига! И да ги пенсионират на трийсе, че към четирийсетака са трупнали такива търбуси, че за нищо не стават.