Борисов – режисьорът на сериала "Белене"

Румен Овчаров: БСП спечели референдума, преди да е проведен
28 сеп 2012 15:15,
248
Борисов – режисьорът на сериала "Белене"
Румен Овчаров Снимка: БСП

БСП и левицата са основните печеливши от всички хаотични движения на правителството за АЕЦ "Белене", защото спечелихме референдума, преди да сме го провели, заяви червеният депутат Румен Овчаров в парламента.

Той посочи, че с появата на инвеститор за втората атомна централа са се спукали всички балони на управляващите, че проектът е икономически неизгоден, няма пазар за електроенергията и не може да се структурира проектното финансиране.

„Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ“, отсече пред депутатите Овчаров.

„Свидетели сме на поредния епизод от политическия сериал с главен режисьор Бойко Борисов и ГЕРБ. Този сериал се разиграва вече 4 години. Можем да го наречем „Тука има, тука няма” или „Крачка напред, две назад”. Епизодът този път е АЕЦ „Белене”, който можем да кръстим „Бойко Борисов отвръща на удара”, добави той.

По думите му всичко това, което се случи през последните дни, е панически кризисен пиар на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Още по темата
„Те очевидно разбраха, че след внесените близо 800 хиляди подписа, темата "Белене" и енергетика става решаваща за предстоящите парламентарни избори", коментира Овчаров.

Умилен съм от изненаданите действия на Бойко Борисов, който вчера разбрал за новия инвеститор, при положение че самият той преди месеци се е срещал с тях и не само им е дал разрешение, но ги е насърчил да работят, а вчера разпоредил на службите да ги проверят, каза Румен Овчаров.

Той изрази опасения, че начинът, по който бяха представени инвеститорите, може да ги компрометира, ако са наистина сериозни.

БСП няма да подкрепи проекторешението на ГЕРБ за АЕЦ "Белене", а е внесла свое предложение за отмяна на предишното решение на парламента за спиране на проекта. Левицата продължава да настоява да има и референдум по темата, защото нито Бойко Борисов, нито правителството били в  състояние да провеждат енергийна политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
крупие преди 11 години
Както се разбра, Борисов е загубил на белот от Е.Димитров и затова му е предоставил правителствения самолет да си повози футболистите...Последните сведения от сигурен източник гласят,че Тиквата е проиграл АЕЦ Белене на сантасе от Дж.Уорлик, преди да си замине, затуй изгони руснаците и я подари на американците.. Ама както е известно апетита идва с яденето - бил вече уговорен покер с новата посланичка, на който Тиквун е заложил "ва банк" - цяла България заедно с крепостното население...
216
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ДОКЛАДА НЕ ОБИЧАМ КОМУНИСТИТЕ, НО В СЛУЧАЯ СА ПРАВИ ЗА ДОКЛАДА НА HSBCmi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.htmlЕТО КАКВО УСТАНОВИХ ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО ПРОЧИТАНЕ- СЪДЪРЖА САМО 15 СТРАНИЦИ 2 СТР. ТЕКСТ, 6 ЗАГЛАВНИ СТРАНИЦИ И 7 СТР. ГРАФИКИ??? И ЗА ТОВА СА БРОЕНИ 2 000 000 ЕВРО?!?!?! (А ЧУХМЕ ЗА 200 СТРАНИЦИ)- ДОКЛАДА Е МЕНТЕ!!!Изходните данни са дадени от НЕК (хора на ГЕРБ)!?!?!- (Първа графика) - Още първата цифра(стълбче) е невярна. Посочени са разходи до 2012г от 1.65 милиарда евро (вместо реалните 1.39), но в таблицата за финансиране сочат 2.017 милиарда (ПОСЛЕДНО КОЛКО???).- Комулативната максимална цена ВКЛЮЧВА И РАЗХОДИТЕ ЗА ИЗВЕЖДАНЕ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ и в доклада е 7.7 милиарда евро (само без първото надписване 7.4 милиарда евро) EPC договора е подписан с базова цена 3,995 милиарда, но в доклада фигурира цифрата 6.131 милиарда и 8.149 в таблицата за изчислявани цената на киловат. Но по данни на НЕК, а те откъде знаят цените без договор??? Така могат да я изкарат и 15 милиарда- И ВЪПРЕКИ ЯВНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДАННИ, АНГЛИЧАНИТЕ ДАВАТ СЕБЕСТОЙНОСТ 1.21 ЕВРОЦЕНТА И ПРОДАЖНА ЦЕНА ОТ 7,49 ЕВРОЦЕНТА (СРЕДНО ЗА 60 ГОДИНИ ЕКСПЛАТАЦИЯ ПРИ ЗАЕМ С УБИЙСТВЕНА ЛИХВА 8.5%... - А ЗАЩО НЕ 16 ИЛИ 26%...?!?!?)- Но в следващата графика авторите твърдят, че тази цена трябва да се коригира (самите автори не вярват в нея)- Общ размер на ПЕЧАЛБАТА ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА Е 405,45 МИЛИОНА ЕВРО, а за 60 години, с инфлацията - 97,2 МИЛИАРДА ЕВРО!!! - АХА-А-АААА, ЕТО КАКВО БИЛО ПОЧТИ 100 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБА!!!- Има изрична уговорка, че данните на НЕК изискват счетоводна проверка (съмнително високи са)Накрая се прави убийствена за поръчителите забележка:- Информацията, използвана при подготовката на настоящия доклад е от материал и информация от вас (АЗ ЧЕТА ПРАВИТЕЛСТВОТО), WorleyParsons, НЕК, и АЕЦ "Козлодуй" и не е независима проверка от HSBC.И СЛЕД КАТО НЕ Е НЕЗАВИСИМА ПРОВЕРКА ОТ HSBC ИЗЛИЗА, ЧЕ публикацията Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ИЗМАМА!!!НЕ АНАЛИЗ, А ГАВРА С ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА КОФТИ МАТРЯЛА
215
0
 
1
 
! Отговори
ЗА БЕЛЕНЕ преди 11 години
АЕЦ Козлодуй се изплати още по татово време. Това, че печалбата и е малка се дължи на факта, че изкуствено и държат цените ниски, за да компенсира скъпия ток от солари, вятър и американските ТЕЦ Марици. Освен това отива за износ като познай къде отива разликата. Верно каза вчера Б. Манчев държавата е виновна. Неговия ток от соларите се изкупува от държавата за 700 лв/квч, пък той си купува от НЕК като потребител за 120лв/квч
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Развитието на сагата руска БелЯне Аец продължава. Премиера говори за американски инвеститори, наши дългове към Русия - само не и за български интерес. Не става въпрос за интереса на Р. Овч, Владо Манчев и тези от шайката на поцелуйковците около д-р Борисов, а за тези на електаротора му и останалата част от надореца. Чудя се, пък и никой не казва - каква ще е ползата за хората извън кръга на д-р Борисов от тази руска БелЯне Аец дето ще се строи уж от некакви американци и, които никой не ги знае кой са и какво са?
213
4
 
9
 
! Отговори
ПРЕВОД НА преди 11 години
-РУМЕНИ *** КРАТУНИ - ЧЕРВЕНИ БЕТОНН ГЛАВИ - ТОВА Е ТОЧЕН ПРЕВОД. Е КАК ЦЕНАТА НА ГАЗТА ДА НЕ Е 600$ НА ТОН! КОЙ ГО ДОГОВОРИ? КОЙ ВЗЕ РУШВЕТА? ТОВА СА РИТОРИЧНИ ВЪПРОСИ ЗА ВАС ЧБГ!
212
2
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
гледах предаването "референдум" по БНТ. В опонирането си с Цветанов , Овчаров остана безмълвен на 2 въпроса , ЗАЩО ?! Не съм симпатизант на ГЕРБ но не и на БСП, враг съм на Костов - ПРОСТО СЪМ БЪЛГАРИН И СЪМ ПРОТИВ АЕЦ " БЕЛЕНЕ "
211
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nikakav referendym triabva da se stroi AEC BELENE i do aeca da se napravi zatvor za gerp i sds
210
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от кога комунистите - бсп имат Бог ???
209
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възхитен съм от Румен Овчаров ,един изключително кадърен човек който милее за България.ЬЕЦ белене ще я има и ще бъде построена за благото на страната.Всички които са против да го духат.
208
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** на снимката би трябвало да търка наровете.
207
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЕЦ Белене НЯМА ДА ИМА !, а ТОЗИ трябва да е първият, който трябва да влезе в затвора за разхищението на огромни национални средства и за сключване на заробващи и непосилни договори застрашаващи суверенитета на страната ! Амин !
206
13
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Купувахте ли си САМО руски коли с чакане ? купувахте..си : Имахте ли си ЕДИН генерален за 35 години ? имахте , сега обаче- ще са БОГАТО политбюро :)..и пак ще си имате ) Имахте ли си два-три червени вестника ? имахте си .. Имахте ли си лагери- за певци, интелигенция, свещеници, демократи ? имахте си ..ПАК ще си имате .. Имахте ли си славославеща БКП - телевизия ? имахте си ..Пак ще си имате .. Имахте ли си свинари начело "? имахте си ..Пак ще си имате ..Руски..) Имахте ли си ВЕЧЕН строеж на НЕЩО _ което е на загуба и фалираха ?? имахте си ..ПАК ще си имате .. Имахте ли си съветски "дейци" - начело на България ?? имахте си..Пак ще имате .. Имахте ли си КПСС и БКП- вечна дружба ? имахте си ..Пак ще си имате ..
205
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКО руско начинание в България - трябва да се посреща приятелски!!Ако искате да я има България де...
204
8
 
2
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Купувате ли си САМО бензин от ЛУК ? купувате .. Купувате ли си САМО руски газ ? купувате .. ЩЕ СИ КУПУВАТЕ ли САМО руски ТОК ???..Ще си купувате .. Ще ходите ли на море САМО ИЗВЪН руските градчета, колонии и лагери ?? Ще ходите.. Ще ви управляват ли САМО руски агенти - гоцета и сие ?? ще ви управляват.. Ще слушате ли САМО ОЛИГАРСИТЕ - руски наместници тук ?? ще ги слушате .. Ще си стоят ли вечно съветските и шумкарските паметници ? ще си стоят .. Ще си трае ли БОКО и дума да НЕ казва СРЕЩУ Гоце ??..ще си трае .. Ще позволявате ли САМО НЯКОЛКО СВИНСКИ МУТРИ- олигарси - да ви управляват?? ще позволявате ... Ще ви "обясняват ли по "путински" - КОЛКО и КОИ са вашите ГРАЖДАНСКИ права ??..ще , ще ... Това е положението за сега .
203
3
 
7
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Костов пак е прекалено мек ..Става дума за независимостта на България , член на ЕС -от руската държавна мафия ..Путин и без пари ще иска да ни построи АЕЦ-а - за да ВЛЕЗЕ в ЕС с 'удобрена " атомна електороцентрала ..За да ни СТОВАРИ тук - цялата ядрена мръсотия- а токът да се ИЗНАСЯ- на печалба или загуба - НЯМА значение за Империята ..На император - никой не може да му търси сметка, който и да е той ..За Имерията е важно да има някакво ВЛИЯНИЕ на Балканите !! Да има икономически лостове за изнудване ..Да откачи България - на първо време икономически , а после и ПОЛИТИЧЕСКИ - от ЕС ..Това е крайната цел : отново да сме 16- тата съветска "република"..Разчита се на старите КГБ- агенти , на подкупи , на прости фуражки , на кримита , на златевци , на дс- пенсионирани мутри , на "експерти"-които да будалкат крепостните и т.н..Империята на ЗЛОТО - още не се е отказала от България!1 Водят си ни за тяхна колония!! Навлизат в България по всички линии..Ботоксовият кагебист иска пак да разширява империята..Олигарничният "модел' се прилага и за България !!Генералните сектретари - са новите олигарси !!ВСЯКО руско начинание в България - трябва да се посреща на нож!!Ако искате да я има , България ,...де...BIG AL
202
2
 
3
 
! Отговори
orce преди 11 години
B.Borisov se zalete vo slucajot BELENE kako slon vo staklen kafez.Tesko ce se izvlece ova mu bese loso izigrana igra.Go namestija negovite .
201
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този как не го понасям. Прословутият Р.Овч. - корумпиран от корените си. Не гласувайте за Белене, защото щом той участва, значи народа ще пати.
200
7
 
10
 
! Отговори
Спин и Дрисня преди 11 години
Ако БСП е спин от който отърване няма, ГЕРБ са *** - днеска ги има утре ги няма, обаче кой инвеститор би дошъл при такава смрад. Вие с кого предпочитате да работите със спинозен или с ***????????????
199
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бог да пази БГ от енергийната политика на ГЕРБ .., казал Р.Овч. , сина на Червения еничарин Коста Овч., на НКВД -ДС престъпника и *** ! ... Червените безбожници и към Бог се обръщат !За кой бог става въпрос др. Р.Овч, нали вие и вашата партия не вярвате в Бог ? !Може би Ленин , но то стояло там в Кремъл , умряло , а и без мозък , щото много миришел та му го махнали !Виж за АЕЦата Беленска си прав др. Р.Овч. , трябва да се строят АЕЦи и не само в Белене , а във всекиБългарски град и село , дори по няколко ! Абе що не вземете да направите на всяко *** по едно атомно кюмбе , руско , по списъка , по подписката дето я събра СтанишеФ , да се топлят всички от коалицията БСП -ДпС - ЕвроРома , а Българите нека мръзнат , .... без "братската помощ" на СС *** !Така де !
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОДПИСКА ----- ДА , не е достатъчно !ДА , за поне 51% БЪЛГАРСКА АЕЦ .