Новият Висш съдебен съвет встъпва в длъжност

Министърът на правосъдието Диана Ковачева ще ръководи церемонията
3 окт 2012 07:38, Петя Славова
19
Новият Висш съдебен съвет  встъпва  в длъжност
Министър Диана Ковачева ще е водеща на церемонията. Снимка: БТА

Новият състав на Висшия съдебен съвет встъпва днес в длъжност. Избраните 22-ма членове на съвета ще поемат новия мандат от стария състав на ВСС.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева, която е председателстващ Висшия съдебен съвет, ще ръководи тържествената церемония.

За първи път през тази година и съдебната, и парламентарната квота бяха избрани по нова, публична процедура, припомня БТА. Всеки кандидат беше изслушван публично, което наложи изборите да продължат по цяло денонощие.

Най-дълго беше събранието на съдиите, на което делегатите изслушваха, гласуваха и броиха бюлетини 24 часа. Те избраха шестима представители. Прокурорите от страната имат четирима, а следователите - един представител. Цял ден продължи изслушването на 17-те кандидати от парламентарната квота. От тях бяха избрани 11 души.

На церемонията по предаването на мандата на ВСС ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министър-председателят Бойко Борисов, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус у нас.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Б. Велчев беше съветник на Гоце , а името му беше споменато цели 4 пъти в негативния доклад на ЕК в частта за съдебната власт ...Б. Велчев и реформи в съдебната система ? Гоце и вегетарианство ?А Плевнелиев ще назначава ли Б. Велчев като съдия в КС от президентската квота ?
14
0
 
0
 
! Отговори
питаща преди 11 години
кога най после ще научим кои са имената на хората от новия ВВС , мерси
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките до един в този ВСС сте едни политически к***и, които играят основна роля в това, да няма справедливост в тази т.нар. "държава"! Случили сте на народ, който явно обича мазохизъм, беднотия, престъпления и други... Каква "церемония" бе? С какво заслужавате? С "условните присъди"? С години влачени дела? За приоритет номер 1 - корупция? ЕВАЛА НА ИСПАНЦИТЕ И ТЕХНИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ!!!! Хората излизат при първия опит на правителството за гавра с народа. А тук .... БЕЗ КОМЕНТАР!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСС е един напълно безсмислен орган, в който синекури и партийни храненици защитават със зъби и нокти интересите на своите душеприказчици. Истински аватари на корпоративни и политически мутри. Иначе ВСС нито може сериозно да реформира съдебната система /защото няма такива реални правомощия/, нито може да създаде високи стандарти /защото от *** морал не може и не трябва да се учи/
11
0
 
8
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Нов бардак със стари к*рви:(( Няма да стане работата, истинско правосъдие в България скоро няма да има...
10
6
 
4
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Хората на краси черния и бсп си отиват завинаги. Най после в България правосъдието може и да заработи.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като няма съдебна система за чий ни е съдебен съвет?
8
0
 
8
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Според Плевнелиев ЗАБАВЯНЕТО НА ДЕЛАТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ И НЕ Е ВЪПРОС САМО НА ДЕЙСТВИЯТА НА ЕДИН МАГИСТРАТ .Ако казаното от Плевнелиев не е размиване на отговорност , тогава какво е ? Размиването на отговорност не е ли бягство от отговорност , т.е. виновните за бездействията си и умишлено провалящите съдебни дела, да останат ненаказани ?Плевнелиев все още не е отговорил на въпроса дали има намерения да назначава Б. Велчев като съдия в КС от президентската квота ?Б. Велчев освен, че е бивш съветник на Гоце , беше критикуван в докладите на ЕК в частта за съдебната система, като името му беше споменато цели 4 пъти, а това на Л. Груев 2 пъти.Ако Плевнелиев има намерения да назначи Б. Велчев като съдия в КС от президентската квота , това само ще докаже, че той по един или друг начин е зависим от Гоце ?!При това положение възниква въпросът дали може вече да се вярва на Плевнелиев ?
7
1
 
8
 
! Отговори
копнато преди 11 години
Простата истина,че страната ни се управлява от незнаещи и неможещи хора.Идиокрация като държавно управление, бе потвърдена от научни среди...Деканът на историческия факултет на Софийския университет доц. Пламен Митев в официалната си реч пред студенти и преподаватели във факултета на откриването на новата 2012/2013 академична година:Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа Какво друго прочее може да се очаква от страна, чийто премиер води класацията за най-добър футболист, а шумно представяна за ВИП персона дама твърди, че столицата на ЕС е Англия?Заниманията с отминали епохи, със стари и по-нови цивилизации са ни научили да бъдем критични и обективни, затова няма да Ви заблуждаваме, че след 4 години, с дипломата ни в ръка, успехът и материалното благополучие ще Ви споходят бързо Трудът на знаещия и на можещия не се цени, а разни недообразовани особи се представят за елит на нациятаНе се задоволявайте с посредствеността и с голите обещания! Не робувайте на авторитетите! Вярвайте в силите и възможностите си! Не се предавайте пред трудностите и не се отчайвайте от първите си неуспехи! Не си създавайте кумири измежду самообявилите се за съвременни строители на демократична България, защото те все още не са ни дали нужните доказателства, че са заслужили подобна чест!
6
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Пич, ти да не се обърка? Става дума за Висшия съдебен съвет, не за Висшия адвокатски съвет.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нов бардак със стари к.....
4
0
 
13
 
! Отговори
аватар преди 11 години
НОВИТЕ КЛАНОВЕ НА СЪДИЙСКАТА МАФИЯ ЗАПОЧВАТ РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА ТЕРИТОРИИ !! ДА НИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО СЪДИЙСКО РОБСТВО !!!!!!!!!!! ХРАНЕНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOI ZNAE KOLKO KALINKI IMA V VSS
2
5
 
3
 
! Отговори
смях преди 11 години
смешно е че в този съвет няма адвокати, преди девети септември 44 г. е имало, адвокатитетрябва да имат в него представители, да бъдат по равно съдии, прокурори, адвокати и следо-ватели, т.е да има пет адвоката.да не се забравя че най-квалифицирани юристи са адвокатите.
1
3
 
10
 
! Отговори
Бой. Бор. преди 11 години
Така не може да се работи. Във ВСС има хора с кариеси, даже има един с "-0" кръвна група!Всичко това е наследство от Тройната коалиция и по-специално от СТАНИШЕВ!!!