Явор Гечев: ГЕРБ са просто неспасяеми!

Отговорът на БСП за отправената до медии позиция на партията на Борисов
Обновена: 6 окт 2012 21:10 | 6 окт 2012 20:08, Петя Славова
671
Явор Гечев: ГЕРБ са просто неспасяеми!
Явор Гечев. Снимка: Facebook

Явор Гечев смята, че позицията на Сергей Станишев като лидер на ПЕС е непостижим резултат за Бойко Борисов. Това каза председателят на младежката организация в БСП по повод позицията на партия ГЕРБ, което бе отправено до медиите. Становището на Гечев беше разпространено от пресцентъра на БСП и така се стигна до словесна битка между двете партии.

Дори в опозиция лидерът на БСП допринесе толкова много за авторитета на България, колкото Борисов не успя да направи докато е на власт, пише Гечев. Като президент на ПЕС Сергей Станишев обединява политиката на социалистите в цяла Европа, предаде БТА.

Неговата дума днес засяга съдбата на повече от 137 милиона европейци, които живеят в страни, управлявани с участието на левицата, заявява Гечев. Това е непостижим резултат за Бойко Борисов, коментира председателят на МО в БСП.

"Не ме учудва поведението на ГЕРБ. То е типично за всеки, който е изпаднал в паника и предусеща загубата. ГЕРБ са просто неспасяеми", отбеляза Гечев. Той изтъква, че управляващите губят доверието както на българските граждани, така и на Европа. За този трагичен резултат трябва да се сърдят най- напред на себе си, смятат в БСП. "Бойко Борисов така се е омотал в лентички за рязане, че остава сляп за мизерията, в която лично той потопи хората.

Още по темата

Българите обедняха, останаха масово без работа. Страната ни е на път да загуби минимум 150 милиона - европейски средствав областта на земеделието - заради некомпетентното управление.Това е реалността днес и ГЕРБ няма как да я скрият", добавя председателят на младите социалисти.

Той подчертава, че гражданите искат референдум и БСП ще направи всичко възможно гласът им да бъде чут. "Очевидно е, че Бойко Борисов се страхува от българите. Това може да предизвиква у нас единствено съжаление", коментира още Гечев.

 


671
Още от
Напиши коментар Коментари
511
0
 
0
 
! Отговори
ВЕНКОВ преди 5 години
До Червена овцЪ ! ТОЧНО ПЪК , КОСТОВ ЛИКВИДАТОРА ТРЯБВАШЕ ДА НИ ИЗБЕСИ ! ПОНЕ НЕГО НЕ ЗАМЕСВАЙТЕ ,ЗАЩОТО НЕ МУ СЕ Е РАЗМИНАЛО ! С ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ,КОИТО СДС УМИШЛЕНО И СЪС ЗАКОНИ СЪЗДАДЕ /ЛИКВИДАЦИОННИ И НЕ ЗНАМ КАКВИ СИ РАЗБОЙНИЧЕСКИ ИНСТИТУЦИИ / , ДАВНОСТ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ! ПРЕДСТОЯТ ИНТЕРЕСНИ ГОДИНИ ЗАНАПРЕД .
510
0
 
2
 
! Отговори
Червена овцЪ ! преди 5 години
Ти нали спаси кожата през 1997 г.! Гиди червена икономическа овца! Пък и иимаш наглостта нда говориш! Костов трябваше да ви избеси - теб и проф.Ангелов на пл."Народно събрание"!
509
1
 
7
 
! Отговори
666 преди 5 години
Да беше чул истината за твоето БСП и твоя Станишев казана тази вечер от един бивш водач и премиер на тази партия.
Каква лява партия сте вие бе червени феодали, превърнали роби цял един народ?
Жан ви го каза в прав текст, че сте дясна партия. Като факт посочи и 10% подоходно облагане.

ВАШАТА ПАРТИЯ НЕ ТЪРПИ ЧЕСТНИ ХОРА КАТО ЖАН
ВАШИТЕ УЯЛИ СЕ ГЕНЕРАЛИ С ТЕХНИТЕ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ ЗА КОИТО ГОВОРИ ЖАН БЯХА ГАДОВЕТЕ КОИТО НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ БАЧКАЩИ ЗА 200 ЕВРО

ЗАВЪРШЕНИ ГАДОВЕ СТЕ
508
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от владивосток до ванкувър червените прасета са мръсни червени свини....
507
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това казва всичко за червената партия!!!
Жан Виденов: Станишев пример за демагог, Андрей Луканов за безотговорност
автор(и): Труд онлайн, прочитания: 1052, коментари: 6 Бившият премиер Жан Виденов проговори в предаването "Всяка неделя". Пред тв. водещия Кеворк Кеворкян той разкри своята истина за слабостите в БСП, за лидера Сергей Станишев, за избора на Георги Първанов, довел до края на политическите надежди, както и версията си за убийството на Андрей Луканов.
За демагогията и дебелоочието на "Позитано"

През онези години имаше много заблуди, крайности и агресия, но сега демагогията и дебелоочието са повече, обяви ексминистър-председателят Жан Виденов. Демагогията е в претендирането за лидерство на левицата. Пример: да въведеш плоския данък и да се кандидатираш за лидер, а дебелоочието да провалиш преговорите с руснаците и да обвиняваш за това следващите.

Симпатизантите на БСП са обезверени, тласка ги инерцията, отговори Виденов на въпроса на Кеворк Кеворкян защо червеният електорат пъпли след рокера Станишев. Нестабилността тръгна от моята бивша партия, те нямаха право да ми откажат навремето подкрепа, смята още бившият премиер.

Имаше готов сценарий да остана председател на БСП, а някой послушник да е премиер. Сценаристите може би си правеха сметка втори път да стана изкупителна жертва, която щеше да ми дойде много, признава Виденов. Иван Костов доста рискува, коментира наследника си на премиерския пост Виденов. Според него от "Позитано" 20 са поискали от Костов да не ги пипа и той се съгласил. Нямаше обаче за какво, декларира най-неуспелият български държавник.

"Позитано" измени на идеите си и на начина, по който хората ги разбират, измени на защитата на малкия човек в полза на големия, страдащ от чувство за безнаказаност. Така е и при европейската левица, затова тя е в упадък. В България не само БСП е политически инструмент, и други бяха създадени и резултатът е същият, коментира още Виденов, който не успял да се пригоди към системата.

Партийната аристокрация е една от най-уродливите черти на българското общество, продължи той.

За Жан Виденовата зима, станала символ на кризата

Един милиард долара трябваха на България, за да се справи с кризата през 1996 г., но никой не й ги даде, обяви провалът си като държавник Виденов. България имаше огромен финансов ресурс в чужбина, след 1989 г. тези пари останаха без контрол. Ако това наричате "червени куфарчета" - да, те отидоха в нечии ръце, признава Жан Виденов. Грешните макроиномически решения от началото на 90-те години е водоразделът на забогатяването. Всички важни решения за България се взеха през пролетта на 90-те години - за мораториума върху външния дълг, плаващия курс на лева и пр. Оттам дойде опустошение и липса на растеж. Многобройните банки и кредитната експанзия са плод на онези решения, коментира Виденов. Тодор Вълчев бил послушна маша на икономистите около Луканов, анализира бившият държавник. С малко подкрепа и външнополитическа стабилност можеха да се избегнат проблемите.

За червените куфарчета с долари и убийството на Андрей Луканов

Андрей Луканов не беше алчен за пари, но беше много алчен за власт, каза по повод убийството на бившия червен премиер Виденов. Беше смел, но много безотговорен, първо взимаше решения, после мислеше как ще ги мотивира, каза още бившият премиер за Луканов. Въпреки, че бяхме противници в партията обаче се разбирахме по свой си начин.Бяхме противници, но нямахме тайни. Аз съм от същия професионален кръг. Той имаше склонност да участва в големи, рисковани игри, някоя от тях го е убила, каза Виденов. Луканов бил смел, но много безотговорен, взимал решения и чак тогава мислел как да ги аргументира. Възпитаник съм на руската външнополитическа школа, но не мога да разбера търговското поведение на някои хора, каза Виденов. България имаше сериозен ресурс зад граница, контролиран чрез заплахи от репресии, ако се злоупотреБи с народната пара. Ако това наричате куфарчета, те отидоха където трябва, каза Виденов. Луканов обаче вече нямал власт над тях, но и те не били особено успешни. Какво са създали зад граница, попита бившият премиер.

2000 година и краят на политическите надежди

Политически надежди загубих през 2000 г., когато се съюзихме с най-олигархичната партия ДПС, спечелихме изборите с неподходящ президент и обявихме това за успех. "Сърцето на Георги Първанов никога не е било на "Позитано". Когато симпатизантите ни и нацията повярваха в изборната победа, аз вдигнах ръце, разказа Виденов за оттеглянето си от политиката. На въпрос простил ли е на Николай Добрев Виденов отговори: Не! Той се уплаши и след това предаде. Имало готов сценарий някой послушник да е премиер, но сам той не се съгласил втори път да стане изкупителна жертва. Имаше договорка тогава, Костов доста рискува, защото резултатите от икономическата криза бяха неясни, той доста рискува, но моите хора от "Позитано" искаха от него гаранции, че няма да ги пипне. Получиха ги, разкри Виденов и увери, че по негово време договорки не били правени.

За Тодор Живков

С Тодор Живков се видях два дни преди да влезе в болницата, където и почина. Но не си спомням да ми е казал нещо важно. През цялото време мислех, че е пътник за оня свят и в такива ситуации спомените се размиват, обясни Виденов
506
6
 
5
 
! Отговори
х преди 5 години
Днес пътувах до Свиленград.Видях стотина турски тира и 2-3 български.За каква икономика говори тая Тиква????
505
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това червено отроче завършило аграрния,крупен земеделец много му се иска да влезе в политиката,но хората помнят колко беше умен баща му като министър.Станишев става за смях от такива анализатори като това агрономче.Едно си баба знае едно си баба бае.
504
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички статии имат негативно отношение. Подържат ниско самочустиве на българите. Този сайт е антибългарски. Никога не е казал добра дума за България. Разбира се, че хората са нихилисти и комплексари. Това с помоща на писаниците в днес.бг. Антибългарска медия, която допуска нарушения на собствените си правила. Във форума се псува и обижда. Няма как да не остане незабелязано.
503
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господа от БСП, осъзнавате ли каква отговорност пада върху вас? Само вие на този етап сте в сътоянието да прекратите невъобразимото безумие ГЕРБ
502
7
 
5
 
! Отговори
червени бандити преди 5 години
Червените бандити ограбиха и опропастиха България, обрулиха народа си, като го превърнаха в най-евтино платения роб в цялата история. От три години се строят магистрали, детски градини, ремонтират се пътища и болници и всички го виждаме.
501
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... по-принцип, постижението на станишев в ПЕС не би могло да се отдаде на никой, който не принадлежи на партия-членка на ПЕС. Тоест е толкова непостижимо за Бойко да стане председател или президент на Партията на Европейските Социалисти, колкото и на Станишев да стъпи на Марс.
Прави ми впечатление, че от БСП нещо много се тревожат за спасяемостта на ГЕРБ, все еднобъдещето им зависи от това. То аслъ, според лидера единствената цел в момента им е да се борят с ГЕРБ, сакън, ако изчезнат, нема цел.
500
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички от БСП са неспасяеми. Неспасяеми в това, че продължават да експлоатират старите идеи за противопоставяне, конфронтация, диктатура на пролетариата, борба срещу империализма и т.н. Погледнете кои са най-богатите сега, от коя партия? И младежите им са най-големите"фирмаджии" сега. Всъщност, Антон Кутев им го каза. Но хората продължават носталгично да си спомнят младежките си години и новите "капиталисти" съвсем удобно използват това.
499
4
 
5
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Явор Гечев е живото доказателство, че цоциалистическата идея се предава по полов път - син е на не беизвестния бивш Виденов министър Гумен Речев/Румен Гечев. Който връщайки се от САЩ по време на хиперинфлацията лъжеше без да му мигне окото:...."след мене идват 400 милиона долара американски пари".....
498
3
 
10
 
! Отговори
до 606 преди 5 години
Рапоните като теб са герберски рапони!
497
5
 
15
 
! Отговори
НН преди 5 години
На изборите ще спасим ГЕРБ като ги освободим завинаги от властта.
496
0
 
1
 
! Отговори
22 преди 5 години
Пиша думите нормално, но някой иска да ме изкара неграмотен.-
БЕЗ КОМЕНТАР!
495
0
 
1
 
! Отговори
22 преди 5 години
noments
494
8
 
8
 
! Отговори
22 преди 5 години
Ама този *** сина на Румен Гечев ли е?! Ясно.

NOMENTS
493
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бай Миле не го хареса за лична охрана (бил турлуп) и го беше назначил за охрана на паркинга пред хотел "Славия"
----------------
Бай Миле е човека, който разбира от охрана, да-да...
492
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бай Тошо беше по-прост, но беше хитър и находчив. С него не могат да се сравняват никои от политиците и управляващи след него.
-------------------------
Затова ли държавата фалира, него го смъкнаха от поста като последния *** и после го съдиха 10 години?
Поне го вижте как гледа на пленума като отровен ...