Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на червените не може да се угоди.Ако не направиш нещо защо го направи, ако го направиш защо го направи.Опозицията в България никога не подкрепя управляващите независимо хубаво или лошо им е предложението.
78
5
 
1
 
! Отговори
До 106 преди 11 години
Я пак провери в сейфа си. Вече май се е изпразнил, а?
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кабинетът Борисов - с едната ръка дава, с другата си го прибира!" - ако може с ткретата да ти бие една шпинга по голия *** картоф..... лаком съсел, повече светлина по сметките на олигарсите....
76
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде гербери, пишете, пишете каквото и да е. Давайте, давайте, че от другия месец ще слагат данък "коментар", защото противниците на Герб станахме твърде многоПишете сега, че така и така няма да ви платят после в суматохата докато се омитат ...
75
10
 
9
 
! Отговори
fasdaf преди 11 години
ама тук има големи "*** и късо-паметни": какво толкова ново очаквате от БСП и/ли тройната коалиция? не помните ли каква я дробиха до преди няколко години...
74
4
 
5
 
! Отговори
Милионер преди 11 години
Знаех си, че Сергей ще подкрепи мен и другарите ми в тия трудни времена!
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу ГРОБ, отивам да си изтегля двестата бона от банката и ще ми седят в сейфа, докато БСП не се върнат на власт.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Да бе да, точно малкия човек има десетки и стотици хиляди в банката... защитават червените олигарси. "Този данък се заобикаля лесно, просто обръщаш спестяванията си в облигации или акции ако си по-хазартен, така че тези с многото пари ще направят точно това. Накрая , както обикновено ще пострадат вложителите с 1000 лева. Не виждате ли, че няма пари за обещанията на Герб, затова прибягват до панически ходове, като облагане на пенсии и спестявания. Остава да обложат и детските надбавки.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов и него червеното знаме роди го, а капиталист стана чак, когато Парията му каза.
70
5
 
8
 
! Отговори
do 97 преди 11 години
Да бе да, точно малкия човек има десетки и стотици хиляди в банката... защитават червените олигарси.
69
4
 
6
 
! Отговори
fadf преди 11 години
тоя мишок да не се обажда
68
3
 
16
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Паричките миииииииииии, Бокоо гад такава, знаеш ли на 20-30 милиона колко данък е това?!?!?
67
9
 
5
 
! Отговори
хари преди 11 години
Ето кого защитава Гея- mitociganeto.blog.bg/zabavlenie/2012/09/25/oligarsite-na-bylgariia.1003205
66
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е много ясно, че Станишев и милионерите около него ще са против, аз с кредитите ми е все тая..
65
4
 
17
 
! Отговори
Благодаря ти Герб преди 11 години
С една средна годишна заплата от 62 400 евро всеки работещ австриец може да си купи в София жилище с площ около 85 квадрата. В същото време при средна годишна заплата у нас от 9048 лева нашенец може да се сдобие с 6 квадратни метра. Малко по-високи са възможностите на други граждани на страни от ЕС като поляци и естонци. При цени на апартаментите в българската столица от около 730 евро за квадрат (по данни на НСИ) те със средното си годишно възнаграждение от около 11 700 могат да купят едва по 16 квадрата.Гърците могат да вземат малка гарсониера от 35 квадрата в София срещу своята годишна средна заплата от 25 680 евро, сочи още статистиката. С най-големи шансове да се уредят с нормален апартамент в София са гражданите на страните от Бенелюкс. Белгиец, ако спести цялата си средна годишна заплата от 58 460 евро, безпроблемно би придобил жилище от около 80 квадрата в столицата ни.Почти същата площ ще може да си купи и жител на Холандия, получаващ около 59 100 евро годишно. От хората от обединена Европа най-голям имот - от 87 кв. м, имат възможност да си купят поданиците на Великото херцогство Люксембург, получаващи средно по 63 860 евро за 12 месеца работа. В класацията най-зле са съседите ни румънци. С тяхното средно годишно възнаграждение от 6280 евро те могат да си купят в София едва 8,6 кв.м жилище.С други думи, биха им трябвали поне 4 години, за да могат да придобият малка гарсониера, и то при положение че цените на жилищата в столицата ни останат стабилни и не започнат да се качват. От останалите бивши соцстрани най-големи шансове да си купят цяло жилище в София със средната си заплата имат чехите. С получаваните от тях 19 600 евро на година те ще имат шанса да си вземат нормална боксониера от около 27 квадрата.В Унгария средната годишна заплата е 15 800 евро и с тези пари маджарите биха си купили в София малка боксониера от 22 квадрата. С по-големи покупателни възможности са словенците, които със своите 27 750 евро могат да инвестират в 38 квадрата жилищна площ в българската столица.Британците, които преди кризата бяха луднали по родните ваканционни имоти, вземат средна годишна заплата от 56 050 евро. С тези пари поданиците на кралицата имат възможност да си купят в София тристаен апартамент с площ около 77 квадрата. Със средното си годишно възнаграждение нормален апартамент от поне 70 квадрата биха успели да си купят в столицата ни още германците, ирландците, французите и шведите.
64
2
 
10
 
! Отговори
до Гербер преди 11 години
Ако се приеме твоето предложение то тогава нито един гербер няма да се качи на метрото - те всички са комунисти ама до един!
63
9
 
4
 
! Отговори
мого преди 11 години
гуши, много бузи, като розово свинско ду--------пенце: ))))))))))))
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако пък наистина си убеден,че има някаква разлика между БСП и ГЕРБ,то тогава направо си за лудницата!..."Разликата е очевидна и всеки я усеща по джоба и празния хладилник. Не е нужно да си с IQ 146 за да стигнеш до извода,че през 2008 и 2009 живеехме в пъти по-добре от сега. Явно това е новия вариант на герберска пропаганда. Нашите са маскари, ама и другите са същите.
61
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Орешарски бюджета е ясен. Приходната част леко на плюс, даже под очакваните приходи, за да има излишък, за да се обогатят ***, с бонуси и кухи фактури. И много разходи под черта, задбалансово. Реално, към края на периода, яко на минус. Това са социалистите.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турски военен хеликоптер се е разбил в Диарбекир, предаде Франс прес, позовавайки се на местните служби за сигурност. Загинал е един военнослужещ е други седем са ранени. По първоначална информация машината се е закачила в електрически кабели и се е разбила