Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"

Мартин Димитров и Надежда Нейнски искат обединение на десницата
Обновена: 22 окт 2012 13:35 | 22 окт 2012 13:33,
114
Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"
Димитров застава категорично зад обединението. Снимка: архив Булфото

Национален съюз “Единство“ в СДС ще работи за възраждане на Синята коалиция, обясниха двама бивши председатели на СДС – Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Днес те обявиха създаването на съюза.

В инициативата се включва и Ваньо Шарков, който беше кандидат за лидер на сините и по време на кампанията си лансираше идеята за обединение.

“Единство“ е изпратил отворено писмо до председателят на СДС Емил Кабаиванов и на ДСБ Иван Костов, в което ги призовават да преосмислят позицията си за самостоятелно явяване на изборите.

Още по темата

“Последните социологически проучвания на три различни агенции потвърждават опасението на сините избиратели, че подетият курс на самостоятелно явяване на двете политически партии ще доведе до крах на реформаторската десница“, пишат в писмото си сините от съюза. Според тях шансът за добро представяне на изборите е обединението.

Нейниски и Димитров обясниха, че разцеплението отваря пътя на БСП към властта и разчиства терена на пратията на Меглена Кунева за влизане в парламента. Разединението оставяло и ГЕРБ без дясна алтернатива.

Ваньо Шарков от своя страна обясни, че “Единство“ няма намерение да разделя СДС. По думите му целта е да работи за единна десница.

Разделението изправя дясно мислещите хора пред нелогичен избор. Отново ги принуждава да избират между две части на едно цяло - СДС или ДСБ, се казва още в писмото.

По думите на Мартин Димитров разделението е било огромна политическа грешка или умишлен опит за политическо убийство на СДС и ДСБ. Създаваме група за натиск в СДС, за да се продължи проектът "Синя коалиция", защото всичко друго ни води към пълно унищожение, каза той. Според него, ако не бъдат взети мерки, България ще осъмне с ляво управление, което ще задълбочи кризата.

През май Мартин Димитров подаде оставка като лидер на СДС, след като Националният съвет на сините отхвърли предложението за продължаване на проекта "Синята коалиция" за следващите парламентарни избори.

Тогава той обясни, че винаги е лансирал идеята за обединение на десницата и обвини за краха на проекта Иван Костов, който не отстъпвал и крачка встрани от решенията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може би политиката е игра на брич и Те да блъфират. Обединението да е политическата им задача.
99
0
 
0
 
! Отговори
г-н Тасев преди 11 години
Завърши XXI конференция на СДС. Най напред взе думата г-н Емил Кабаиванов. Той даде думата на г-н Мартин Димитров. Г-н Димитров предложи ново обединително име на съюза СБС - Съюз на Блудните Синове. Предложението веднага се прие. Г-н Костов взе думата и каза че не е честно да има само едно лъвче на плаката. Той предложи още едно по-малко лъвче съответстващо на електоралния му потенциал. Последен взе думата г-н Тасев. Той предложи за фон на лъвчетата мравуняк който да обедини всички сини мравки.
98
0
 
0
 
! Отговори
Славчо Тасев преди 11 години
Вярвах че младостта е положително качество. Мислех си , че човек може да се учи от чуждите грешки. Някъде прочетох че в България с тест за лоялност не може да се намери митничар. Политиците са същата стока. Няма как да възпиташ хора винаги сити, че по добре е да оставиш една овца да скочи сама в пропастта вместо да повличаш крак и да изчезне цялото стадо. Овцата е Костов и виждам че има още желаещи. Абсолютно съм сигурен че нищо не разбирате, поне засега .
97
0
 
0
 
! Отговори
ДСБ - 30 бона преди 11 години
ДСБ плаща 30 000 лева всеки месец за да бъде хваленото във форумите от служителите си. Срам и позор за интриганта Костов, който с кучето си Мартин лаят и скимтят всеки ден срещу ВАС. Мартин и Иван - политическите Иван и Андрей - нагли, самовлюбени пуяци, които търсят топло местенце в политиката. Долу ръцете от кмета на Карлово, *** гадни, съсипахте СДС ВИЕ а не ТОЙ, СДС бе 1, рухна до 5, вън *** от НС. Творенията на Луканов плащат 3 000 лева за да ги хвалят, пред кога ще ги хвали
96
0
 
1
 
! Отговори
REX12 преди 11 години
Емил Кабаиванов, председател на СДС: Трябва да спре с лъжите по отношение на СДС и да си развива партията ДСБ. Да не припомням кой носеше цветя на премиера и кой има зам. - министри, посланици и участници в бордове на държавни фирми? Аз не смятам, че партиен член в лично качество може да участва в държавната власт и същевременно няма нито един член на СДС в управлението. На тези лъжи трябва да им се сложи край.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Старите лидери на СДС и ДСБ правят опит за последен танц със избирателите, но този път няма да мине номера. ДСБ имат 2 зам.министри, 12 директори на различни държавни агенции към ГЕРБ, нека стане ясно в момента страната се управлява от коалицията ГЕРБ+ДСБ...Жената на Мартин Димитров работи във ВЪНШНО под натиск на Костов, за да не седи вкъщи, както казва Мартин Димитров по кафетата около Народното събрание. БКП си създаде Костов, държи Мартин за шията. Кабаиванов няма да се хване на хорото.
94
0
 
1
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
Как да бъда аз избирателят, който ще подкрепи Костов, който ако пак се докопа до управлението, отново ще заграчи зловещо и сигурно ще изпитаме носталгия по ГЕРБ! За Надка и Мартин - бледи спомени. В олука!
93
0
 
1
 
! Отговори
Бивш фен преди 11 години
Умен е Костов, но не използва това си качество за добро на хората. Ех, ако си беше впрегнал ума добронамерено преди ИЗВЕСТНО време... Питам например: кой пусна монополи да проникнат в силните места на икономиката?А "подвизите" надкини и мартинчови - без коментар.
92
0
 
2
 
! Отговори
tutti frutti преди 11 години
Автентичната десница трябва да побърза ако иска да влязе навреме в положителния списък на социолозите. Грозен беше начинът, по който доскоро най-харесваната партия пропадна и се поддаде на сурогата Кунева, която светкавично се настани в опразненото синьо гнездо и се самопровъзгласи за новата дясна лидерка.
91
0
 
3
 
! Отговори
Deneris преди 11 години
Кунева така като я гледам добре я гласят комунистите за парламента. като нищо ще се намърда и там че да развали и малкото ред, който бе установен последните години. Гади ми се от такива поръчкови лица.
90
1
 
1
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
,, OBEDINENIE,, MAYKA VI VLASTOLYUBIVA MIZERNA
89
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Тези "смешковци" сами не си вярват ,а очакват да им вярваме ние.Фантазьори.
88
3
 
3
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
До 93 "НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ПОНЕ ЕДНО НЕЩО, КОЕТО КОСТОВ Е ПОСТРОИЛ " да: построи втора Р. България след 89г. И ти го знаеш, че никой не говори за оная България на БСП преди 1997г.
87
2
 
4
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
"Създаваме група за натиск в СДС, за да се продължи проектът "Синя коалиция", защото всичко друго ни води към пълно унищожение, каза той." Боже, божее, ще упражнявали натиск. Късно е чадо за натиск, а за други по решителни действия.
86
3
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Шаро и Надежда гаражова ще се обединяват ,с кого бе хора? Сега ще ви пеем Радка пиратка излъгахте и не ви вярваме.
85
1
 
8
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Само така! Не бива да се позволява на другарката Кунева дори да помирише въздуха в Парламента! Никога!
84
1
 
8
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 11 години
Точно така! Десните избиратели трябва да гласуват за дясна партия, а не за измислена такава, като тази на Кунева.
83
0
 
6
 
! Отговори
Gerganka222 преди 11 години
Кунева както винаги не я слагат в никакви сметки и с право според мен. Тя отдавна доказа, че не може да бъде партньор с нито една дясна партия и сега съм сигурен, че ще се ориентира към коалиция с БСП, което вече всички знаят, че ще се случи.
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ПАРТИЯ- СЪБРАЛИ СЕ ДВАМА ЛЮБОВНИКА - НАДКА И ИВАН , И НАПРАВИЛИ ЕДНА ПАРТИЯ. КАТО СВЪРШИЛА ЛАВ СТОРИТО, ВСЕКИ СИ ВЗЕЛ ПО ЕДНА ЧАСТ ОТ ПАРТИЯТА И ТАКА СТАНАЛИ ДВЕ. СЕГАШНИТЕ ЛЮБОВНИЦИ- НАДКА И ВАЛЬО ШАРКОВ РЕШИХА ДА ПРАВЯТ НОВО ОБЕДИНЕНИЕ, ЗАЩОТО ВИДЯХА, ЧЕ ЩЕ ИЗДУХАТ СУПАТА. В ТАЗИ СИНЯ ИДЕЯ САМО РОЗОВО БЕЛЬО СЕ РАЗМЯТА.
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нНЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ПОНЕ ЕДНО НЕЩО, КОЕТО КОСТОВ Е ПОСТРОИЛ . А ЗА СИНЯТА ИДЕЯ- ТОЙ Я УНИЩОЖИ С ВОЖДИСТКИТЕ СИ АБМБИЦИИ И СИ НАПРАВИ НЕГОВА СОБСТВЕНА ПАРТИЯ, СЕГА СЕДНАЛ ДА РЕВЕ С КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ.