Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To nakraq shte ima i danyk vyrhu tikvite. Shte se vidi koi i kak shte go plashta...
355
0
 
2
 
! Отговори
До 425 преди 11 години
Докато им позволяваме
354
0
 
4
 
! Отговори
До 426 преди 11 години
Докато им позволяваме.
353
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супермен Боко да не им прави намеци,че може и на тях да построи магистрали,както е набрал инерция мове и до Албания да стигне.Иначе и тях ги надминахме по бедност,ама какво му дреме на бетонната глава.
352
0
 
5
 
! Отговори
----- преди 11 години
Данък върху лихвите - гласувано - и децата ще плащат данъци. Те не заслужават увеличение на детските добавки. Данък върху печалбите от хазарта и фондовите борси - няма да има! Данъците са само за обикновените хора. Докога ще продължава този геноцид срещу народа???
351
0
 
2
 
! Отговори
gragdankata na bg преди 11 години
ne vi li se namira nablizo niakoi pogarnikarski marku4 da mu poohladite glavata na tozi bezotgovoren ,nekadaren,neloialen,nagal,kradez
350
0
 
7
 
! Отговори
Димитър (422) преди 11 години
Да не говорим пък за невероятните магистрали на Хърватия, страна водила дългогодишна война, построени за 3-4 години. Трябва да се отбележи, че и правителствата и на двете държави (Албания и Хърватия) построили въпросните магистрали (а също и 1-во и 2-рокласната пътна мрежа ) загубиха следващите избори заради корупционни скандали, лоша икономическа политика, пр. Т.е. хората оценяват реалните достижения на дадено правителство, а не това което е негово задължение- строеж и поддръжка на инфраструкту
349
1
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Безобразни ли? Пътувал съм във всички балкански държави, в някои от тях към 10-12 пъти, Вождът явно разчита на неосведоменост. В повечето от тях дори и третокласните са в отлично състояние, дори и в бедни и откъснати райони като Източна Сърбия и Северна Албания. Ако говорим за албанците, пред които Супермен показва мускули, тяхната инфраструктура беше построена за няколко години, като никой от политиците им не представяше това като нещо изключително, за което трябва да им целуват ръка.. ПРОДЪЛЖ.
348
1
 
5
 
! Отговори
Muto преди 11 години
...където влаковете развиват до 180 км...Достатъчно е да прочета само това твърдение на ББ. Невероятен лъжец! Иде му така отвътре, издълбоко, лъгането. Единственото вярно нещо е предлогът "до". Разбира се, че влаковете в България се движат със скорост от 0 до ... поредната Бокова лъжа!
347
1
 
3
 
! Отговори
potresena преди 11 години
Bezobrazni bili pytishtata na Balkanite... Borisov mai skoro ne e hodil do Bukuresht ili Belgrad?! Da vzemem da mu organizirame edna ekskurziika li kakvo?! Rumyncite v Bukuresht otdavna zabraviha shto e to DUPKA, a ot vlizaneto v Syrbiq do granicata s Harvatska pytqt e gladyk kato bebshko dupe! Za Belgrad da ne govorim...krasota i infrastruktura..i to v dyrjava,koqto ne e chlenka na ES! Bezobrazni sa pytishtata v Bylgariq, gospodin Borisov! Chumata da Vi tryshne Vas i vsichki izmekqri..ili tam kakto e moderno da se narichat "deputati"!!!!
346
3
 
6
 
! Отговори
Защо спорите ? преди 11 години
Прочетох няколко коментара, където двама - трима участници във форума спорят, кой повече магистрален път е построил, Станишев или Свинаря от с. Хераково ? По тази тема изобщо не може да се спори. Преди три годинивторият от горните двама обеща средноевропейски заплати, ниски данъци, силна икономика и прилични пенсии. Обещанията не бяха изпълнени. Какво може да се очаква от един пазач, който откри половината училище в Ивайловград, а завчера договори няколко цистерни с битум от Албани ?
345
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОДИНА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ХОРАТА, КАК СА ОТ КАКВО ИМАТ ПОТРЕБНОСТИ? ГЛАДНИ ЛИ СА ЖАДНИ ЛИ СА? СТИГАТ ЛИ ИМ ПАРИТЕ? КРАДАТ ЛИ ГИ? ЕДИН И ЕДИНСТВЕН ПЪТ В ГОДИНАТА ХОДЯТ ЛИ НА ПОЧИВКА МАКАР И ЗА ЕДНА СЕДМИЦА? КАК ИЗХРАНВАТ ДЕЦАТА СИ? КАК ГИ ЛЕКУВАТ? КАК СЕ ИЗДЪРЖАТ И ЖИВЕЯТ БЕЗРАБОТНИТЕ? НЕГО ГО ИНТЕРЕСУВА АСФАЛТА И МАГИСТРАЛИТЕ-ЗАЩОТО ТАМ СЕ КРАДЕ И ТО МНОГО ПАРИ! ДА ВИ ОТКРЕХНАТ СТРОИТЕЛИТЕ И ИКОНОМИСТИТЕ КАК! ТОЯ АСФАЛТОВИЯ ***.............................................! Сигнализирахте за неуместен коментар
344
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А аз продължавам да не вярвам че Борисов ще построи магистрала.Че ще дострои,да Люлин ,започната от предишните и довършена от него.Тракия -също,А за останалите,поговорката "Не казвай хоп............"
343
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много ясно,че имат пътища на балканите.. лошият път е само докато излезеш от България
342
1
 
4
 
! Отговори
bau преди 11 години
Това са глупости...Всички балкански държави без България и Македония имат прилични пътища - магистрали и високоскоростни отсечки между големите градове - Гърция, Турция, Румъния, дори Сърбия и Хърватска и Босна. Определени сме най-зле. А от България най-зле е във Варна и варненска област. След това са врачанските села, където пътят свършва.
341
0
 
4
 
! Отговори
.I. преди 11 години
до 412: това което си написал просто не е вярно:- Тракия - от Оризово до Ст. Загора -35км- Люлин от София до Мало Бучино -5км (незавършени и без Акт 16)- Струма от Перник до Долна Диканя -25 (без Акт 16 - построени върху частни неотчуждени имоти)- Хемус от Каспичан до Шумен - 20км (започнати по време на Симеон II)В най-добрия случай имаш 85 незавършени километра, а за залата - явно не си от София, защото иначе щеше да знаеш по-добре кога започна строежът й.
340
0
 
4
 
! Отговори
електорат преди 11 години
И ти си безобразен,но се надявам скоро да паднеш!
339
6
 
10
 
! Отговори
До 393 преди 11 години
Станишев все още е направил повече магистрали от Борисов-150 км и 6800 км пътища. И ги е започнал Станишев, Спортната зала също. И увеличаваше пенсии и заплати и резерв остави 8,3 млрд. и 1,5 млрд. в Здр. каса., 1,5 млрд. в Сребърния фонд. Да има какво да лапат Борисов и Дянков.
338
1
 
7
 
! Отговори
Българииии преди 11 години
Изправете се гордо. Ние не сме като този мошеник. Да докажем, че имаме чест. Да докажем, че не всички българи са мафиоти. Да докажем, че българите не са американски гъзоблизци.
337
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sled 30 godini ciganskite karuci shte brymchat samo po magistrali.Garantirano ot GERB