БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ

Делата срещу Цонев бяха поръчка, категоричен е Станишев
30 окт 2012 20:00,
293
БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Единствената партия, с която БСП не би се коалирала на парламентарните избори догодина, е ГЕРБ, заявиха лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатът Бойко Великов.

Червените обясниха, че предстои да се обсъди дали партията ще се яви самостоятелно на избори или в коалиция. Окончателното решение най-вероятно ще бъде взето след Нова година.

Великов коментира, че трябва внимателно да се прецени психологическия ефект върху избирателите от евентуално коалиране. От “Позитано 20“ бяха категорични, че не се страхуват от самостоятелно явяване на избори.

Червените обаче не искали да се стигне до разпиляване на протестния вот срещу ГЕРБ. По техни думи разбиването на вота на избирателите би било голям плюс за управляващите, които по този начин биха могли да си осигурят още един мандат.

Станишев обясни, че основният въпрос, който седи пред левицата, е: “Как да не се допуснат още 4 пропилени години за България“.

Червеният лидер допълни още, че е готов да води преговори с всички, които искат да работят за развитието на страната и споделят желанието за връщане на социалната политика. Станишев беше категоричен, че един от основните критерии, по които ще избира евентуалните бъдещи коалиционни партньори, е отношението им към ГЕРБ.

“Нямаме определен партньор след изборите“, категорични са от столетницата.

Червените обясниха, че са единствената партия, която към момента твърдо е заявила, че няма да се коалира по никакъв начин със сегашните управляващи, а други формации вече правят задкулисни договорки. Миналата седмица обаче и Меглена Кунева от “България на гражданите“ и лидерът на ДСБ Иван Костов заявиха, че няма да участват в коалиция с управляващите.

Според Станишев ГЕРБ вече не си правят илюзии, че ще могат да управляват самостоятелно и затова все по усърдно се опитват да разбият вота.

Делата срещу бившия военен министър Николай Цонев категорично имаха поръчков характер, заяви Станишев на въпрос на Dnes.bg дали споделя мнението, че делата срещу ексминистъра са поръчка на изпълнителната власт. Лидерът на БСП определи като “срамота“ начина, по които беше задържан Цонев.

Арестът му предизвика вълна от реакции още през 2010 година. Тогава МВР разпространи запис, на който прокурор Роман Василев нарича бившия военен министър “абсолютен престъпник“.

Според Станишев, ако действително Цонев е нарушил закона, е имало начин да бъде подведен под отговорност, без да бъде унижен по този начин.

Червеният лидер обясни, че е имало и много други поръчкови акции и очаква още арести преди изборите.

Левицата коментира и темата за Бюджет 2013. Според Станишев е твърде възможно правителството да вземе международен заем или да използва част от фискалния резерв, за да не фалира държавата.

Червеният лидер беше категоричен, че бюджетът не е адекватен на проблемите в страната и не залага никакви антикризисни мерки.

БСП е готова да внесе алтернативен бюджет. В него са заложени пет основни приоритета.

На първо място левицата цели ръст на заетостта, ефективни мерки срещу бедността, осигуряване на доходи за достоен живот и насърчаване на майчинството и раждаемостта, както и подкрепа за просветата и науката.

Депутатът от БСП Янаки Стоилов пък обърна внимание на одита на Сметната палата, който показва нарушения при провеждането на обществени поръчки от Столична община.

По негови думи това показва, че партия ГЕРБ не се е справила с един от основните си приоритети при идването си на власт – справянето с корупцията. По негови думи нарушенията при обществените поръчки показват увеличаване и окрупняване на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
12
 
16
 
! Отговори
Без коалиция ! преди 11 години
Не са нужни коалиции преди изборите. При четири партии в НС БСП ще управлява в коалиция с още една. При пет партии в парламента БСП ще управлява с още две. При шест партии в парламента ще се радваме на Мамута от с. Хераково още 4 години. За БСП е важно в НС да не влязат Марешки, Яне, Костов и онзи от Карлово. Накратко, Стахнишев да се готви за премиер, този път за няколко мандата. Поздравявам симпатизантите на ГЕРБ с "Бонжуар!".
183
11
 
11
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Какво следва - БСП с ДПС може да е в коалиция сума време, но с правоверни -не! Абе, вас да не са ви резнали преди 3-4 години ? Ей, предатели, изедници
182
10
 
19
 
! Отговори
лекар-психолог преди 11 години
Другари днес всички медии са пълни с доказани кражби от "Белене" " Хохегер" и т.н. Всичко при управлението на БСП-ДПС-ДС е било кал и тиня. И при това положение да искаш пак да си на власт, наистина е болестно състояние.
181
12
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
БСП ЩЕ УПРАВЛЯВА В СЪНЯ СИТИЯ БОЛНИТЕ НАИСТИНА СИ ВЯРВАТ,ЧЕ БЪЛГАРИНА ЩЕ СЕ ИЗЛЪЖЕ ВТОРИ ПЪТ ДА ГИ ИЗБЕРЕВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ПЪРВОТО НЕЩО,КОЕТО ЧЕРВЕНИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ЩЕ БЪДЕ ДА ВЪРНАТ НА ВЛАСТ ОТНОВО ДПС
180
13
 
14
 
! Отговори
раздразнен преди 11 години
Това ме дразни, 20 години си прават коалиции с ДПС, как па неможаха един път да са единни всички българи :( Няма да прави коалиция с ГЕРБ, но ще прави коалициа с ДПС. Мръсни продажници.
179
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БКП ражда дизайнерската партия СДС: после ражда дизайнерската партия ДПС. След това си сменя обшивката и става БСП. БСП ражда дизайнерската партия НДСВ за да е по близо до властта. БСП ражда и Атака - като НДСВ е дясно крило на олигархията а Атака е националистическото - като в началото на 1990та с дизайнерските партии СДС и ДПС. След като НДСВ се вижда че няма доверие - вече, се създава дизайнерската партия ГЕРБ. Овчаров се вайкаше че са създали ГЕРБ. РЗС е партия на Алексей Петров - това е звено което трябва да вкарва стадото. Това звено от Бойко и Алексей в началото на 1990те е било както сега е Расате за да съботират митинги и протести, били са към ДС и армията за борба с гражданските размирици. Другите които се явяват само правят проби за да видят дали стават за постоянна дизайнерска партия - в зависимост от доверието на стадото.
178
9
 
16
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Никога вече комунисти!Никога вече ГЕРБ!Там, където корумпираните са на власт, абсурдите са нескончаеми!
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
komunisticheski.blog.bg/history/2012/10/31/kak-svobodniiat-pazar-ubi-niu-orliyns.1015373
176
1
 
3
 
! Отговори
Sony преди 11 години
Eiiiiiiii ne moja niakoi da ti SERE v ustata na teb, ta belkim se otraesh *** smotan.
175
2
 
2
 
! Отговори
dali преди 11 години
horata tryabva da se sibudyat i da vzemat nestata v svoi rise a ne da se ostavyat na alcni politisi da resavat vmesto tyah tova e prisisto na robite inace jalna vi mayka vsicki partii sa proizvodni na BKP komunisticeski otrepki pocernili jivota ne na edin ili dvama ....
174
1
 
10
 
! Отговори
Икономиката Глупако преди 11 години
Икономиката може да се измерва само така - БВП - колко от него отива за работниците и колко за работодателите. Друго няма. Колко този показател е Германия или Япония, и колко в България - и как това би повлияло на икономиката. Ако реалната средна заплата е 500-лева, а според големината на БВП трябва да е 1000-лева, тогава един работник губи 6000-лева на години - всъщност пазара в България губи толкова. Ако работниците са 3-милиона - значи пазара е загубил 18-милиарда лева. Работодателите са спестили от заплати 18-милиарда лева. Къде са тези пари? И как това влияе на икономиката. Това е основния въпрос.
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2-3 PATI PO-GOLEMI ot zaplatite v Kralstvo Garzia,Kralstvo Sarbia,Turzia,Kralstvo Rumania...
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да поръчка са от вас към прокуратурата.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NOMER 1 za Mediite Trabva VSEKI DENda E zasto republikata E PALNANAZIONALNA KATASTTOFA i Kak daPremahnem republikata,koiato EMizeria,Zadushava ni Otvsiakade i Ubiva iUnishtozzava Balgarite Banditskatarepublika-tova E Lipsata na IstinskataDarzzava ZARSTVO BALGARIA i naBalgarskata TARNOVSKA KONSTITUZIAkogato Balgaria E BILA na 4-5 Masto vEvropa zaedno s Belgia iHolandia.Zarstvo Balgaria E nai-bogatotona Balkanite sas Zaplati 2-3 PATI PO-GOLEMI ot zaplatite v KralstvoGa
170
0
 
2
 
! Отговори
Do 202 преди 11 години
Da ne zabravame Zarstvo Balgaria...
169
14
 
13
 
! Отговори
Само БСП !!! преди 11 години
БСП доказа през годините, че е най-умерената партия и най-малкото зло за България. При БСП по време на управлението на Станишев се живееше относително добре и мнооого по-добре, отколкото днес. Междувременно Станишев стана шеф на ПЕС, което е още едно голямо признание за този политик. По негово време се радвахме на 13-та заплата за Коледа, а родителите ни получаваха коледни добавки към пенсиите. Пенсиите и заплатите се вдигаха на всеки 6 месеца.На изборите - за БСП. Само не в коалиция с ДПС !
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам да се коалират всички партии с/у народа.Така и на *** може да им светне, че са едни и същи...ама може и да не може...
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
откъде изплува толкова простотия.
166
0
 
10
 
! Отговори
Бесеибаев преди 11 години
Ади ти бе.Кога ши сме на власт пак бе.Пак искам сирене по 1.60,алва,захар,солена цаца за стинки.Да развявам знаме на минетфистации и после на бира и кебапчета.Ади бе,че и вожд на космосоциалистите те направих ме.До га шъ чакам???
165
5
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
ооо знаем, дори се сещаме с кой ще сте в коалиция.....а за делото срещу цонев... как пък някой не ми заведе поръчково дело..."Където има дим, има и огън"