Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!

Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си пред правната комисия в НС
1 ное 2012 20:39,
145
Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!
Венета Марковска се опитва да изчисти имиджа си. Снимка: архив, Булфото

Изпращането на един донос в Брюксел не го прави по-малко донос. Това заяви избраната вчера за конституционен съдия Венета Марковска пред правната комисия в парламента.

Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея. 

Днес съдия Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си, като представи пред парламентарната правна
комисия документи, с които доказва, че срещу нея не са водени досъдебни, дисциплинарни или административни производства.

Документите са удостоверения от ВСС, ВКП, Софийската градска прокуратура, ВАС.

Венета Марковска категорично отхвърли твърденията в „анонимния донос“, подаден от лице, подписало се с името Георги Тонев. На плика имало пощенски код, но той се оказал фалшив. Марковска отрече да познава човек с такова име.

Още по темата

Тя потвърди познанството си с Георги Георгиев, за когото в сигнала се посочва, че участва в една и съща фирма с нейния син. Марковска каза, че не вижда конфликт на интереси или нарушение на закона в случая и синът й е пълнолетен юрист, който има право да участва във фирми.

В сигнала се твърди още, че съдия Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка Георгиев, с когото тя съжителства и който бил видимо пиян. Твърди се, че Марковска се е срещнала със зам.-министър на вътрешните работи.

Днес тя категорично отрече да се е срещала със заместник-министър на вътрешните работи по повод инцидента.  
Според публикации в медиите при акция на полицията, при която е арестуван Георгиев, у него е била
намерена служебната карта на Марковска. Съдията обясни, че картата е била у него, тъй като същата вечер двамата са били на парти при общи познати и той трябвало да й я върне по-късно.

Днес Георги Георгиев в писмо до медиите също отхвърли твърденията в сигнала срещу Марковска и заяви, че двамата са само познати и определи като лъжа твърденията, че е живял с нея.

В сигнала са посочени и редица любопитни подробности за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от приятеля на Марковска Георги Георгиев, така и от нейни роднини.

„Не мога да зная и наистина не зная какви дарения има Георги Георгиев”, заяви Венета Марковска.

Тя отрече информацията, че родителите й са придобили имот с три къщи в село Душанци. Съдията заяви ,че имотът е само една къща, която е двуетажна. Георгиев също определи като лъжа твърденията, че с Венета Марковска са придобили каквито и да е имоти.

По отношение на познанството й с адвокат Румен Еленски Марковска заяви:

„Познавам се с него повече от 30 години. Познанството ни не се отразява по никакъв начин на работата ми. ВАС заседава в тричленен, петчленен или седемчленен състав. Никога не ми е минавало през ум да влияя на останалите членове на ВАС. Ако познанството на магистрат с адвокат е конфликт на интереси, какво да кажем за случаите, когато адвокат е женен за магистрат, каквито случаи има много”.

„Днешното ми изявление е, за да се избегнат всякакви съмнения, че съм допуснала някакво нарушение в работата си. И за в бъдеще ще се стремя да бъда на висотата на всеки конституционен съдия. Не съм допускала нарушение на закона”, подчерта в заключение Марковска.

Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
3
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Бидейки Човек Конституционен Съдия, предполага наличие на МОРАЛ!!!!Само споменаване на името и в каквото и да е обстоятелство, подсказва, че няма чистота, за Морал да не говорим!Що за Българка е тази, която в желанието си, да бъде в КС, пренебрегва Държавата си и я прави "популярна" в ЕС?Безпардонноста на управляващите черпят сили в това от Министър Председателя, тъмно минало, скапано настояще, но светло и Богато бъдеще!Гласувайте пак, за Липсващия Интелект , или за ***, ЕДНО са!!!!!
100
0
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 11 години
На тая административна кифла обясненията не са в ред. Какъв е смисъла да си предава картата на Георгиев, като са били заедно и ако е трябвало да се покаже картата някому, това ще стори тя а не той.
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкупа си е Подкуп.Престъплението по служба си е престъпление.... а Конфликта на интереси си е престъпление.Народното събрание не трябва да избира или да се меси на НЕЗАВИСИМИЯ по КОНСТИТУЦИЯ съд.Народно събрание -> Правителство -> Прокоратура -> Ако имат някакви преденции към съдя в кауша и това е.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 декември 2008Тихомир Николов - възход на посредствената комплексарщина.Броят и нивото на зарибените магистрани се оказват недостатъчни за братя Николови. В типичен за тях стил, те си осигуряват протекциите и на близката до Любомир Кръстев заместник председателка на Върховния административен съд Венета Марковска. Марковска е член на Висшия съдебен съвет и е най-прекият път на Тихомир Николов към мечтаната кариера на магистрат.За да си осигурят доброто й отношение, Николови организират няколко стабилни запоя в шикозни плевенски заведения, на които освен високопоставените гости присъстват и отбрани плевенски магистрати от съда и прокуратурата. Най-често посещаваното заведение е известната Караджейка в парк Кайлъка. И това не е случайно Под влияние на алкохола, Марковска е очарована от доста по-младия от нея Ивелин Николов и според негови твърдения връзката им е преминала границите на приятелството още първата вечер.За да не се излага отново, а и за да не излага на опасност току-що стартиралата политическа кариера на брат си, Тихомир старателно подготвя следващото си явяване. Впрегнати са всички ресурси от плевенски магистрати /прокурор Марио Василев и съдия Бисерка Цанева/ и членове на плевенската адвокатската колегия начело с Цецка Цачева, до тежката артилерия заместник председателя на ВАС Венета Марковска и бившия и съпруг и настоящ председател на Висшия адвокатски съвет Траян Марковски.заместник-председателката на Върховния административен съд Венета Марковска, с която Ивелин Николов има кратък, но бурен роман, е в изключително топли отношения с бившия вътрешен министър Румен Петков. Според мнозина магистрати, именно Марковска е чадърът, опазил Запалката от домогванията на правосъдието. Бившият министър
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неоспорим факт е,че юристите винаги действат в рамките на закона , но никога честно и морално
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,ГЕРБ е името на българската мафия.. - а останалите са действащите мафоити
95
0
 
9
 
! Отговори
съвет преди 11 години
Госпожо,достойна постъпка на честен човек и родолюбив българин е при такова явно несъгласие от страна на Брюксел и антипатия от българска,свързана с нечисто минало,влияние от позиция на силата е да си подадете оставка и да излезете с чест от ситуацията .Помнете,че над вас и амбициите ви е България и нейното бъдеще.Не ви ли е неудобно,че заради Вас ще има междинен доклад?
94
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Неоспорим факт е,че юристите винаги действат в рамките на закона , но депутатите и особено депутатите юристи дали не трябва да носят наказателна отговорност как е направен дадения закон. Защото юристите са хората, които много добре познават закона и оставените от депутатите-юристи вратички и както се казва те "го нарушават без да го нарушават т.е. се получава, че дадено лице е действало в рамките на закона, но постъпката му не е морална пример с висшите съдии от ВАС по случая с ОПС-имотите в Приморско.. Да не говорим,че вече се навъдиха юристи завършили екзотични учебни заведения в страната като в Монтана, Русе, УНСС, ЮЗУ; остава да се въведе специалност Право във ВУЗ-овете Дунавски вълни, Тракийска китка, Старозагорска мисъл и Видински напеви. Вината за некачествените, та дори неприложими закони е в юристите, които понякога откровено се подиграват с депутатите при изготвяне на законопроектите. Но какво да се прави, като има такива депутати. Не може присъдата от един районен съд да бъде осъдителна, а от окръжния съд при едни и същи факти и обстоятелства - оправдателна, или пък и от окръжния съд осъдителна, а от апелативния съд оправдателна. Да приведем ли пример с размотаваното сума ти години дело за убийството на Чората от благоевградски полицаи, като на 4 пъти беше присъдена осъдителна присъда и накрая ВКС ги оневини напълно! Първо, тези съдии са вземали заплати по това дело цели 6 години, второ очевидно ВКС-съдиите са счели съдиите от по-ниска инстанция за пълни некадърници! Истина ли е това?!
93
0
 
4
 
! Отговори
Фидос Марковски преди 11 години
През последните години ВАС се очерта като съдът, който взема важни решения по редица много наболяли и от голям обществен интерес проблеми. И така: 1.Утвърди "хонорара" на А.Доган в размер на 1,8 млн лв (това е вярната сума) - ами човекът се оказа голямо светило на хидротехниката; 2. Върна на работа героя от ОПС имотите в Приморско, владетелят на "гимназия" в най-апетитния квартал на градчето, младши съдийката от БОС Деница Урумова - оказа се,че нейните прояви са несъвсем морални, ама законни ??; 3. Отмени наказанието на тримата "танкисти" от Приморско с ОПС имоти на дъщерите и престарялата майка - СЪДИИТЕ ОТ ВАС Урумов (баща на Деница), Икономов, Генков; 4.Върна на работа бащата на на една героиня с ОПС имот в Приморско - ген.Пенгезов. В интерес на истината Анна се отказа от имота.5.ВАС се намеси в спорове за имот на А.Вълков в Равда, Нефтохим-Бургас и т.н. като според случая негови състави вземаха една или друга страна. А СЪДИЯ МАРКОВСКА БЕШЕ ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС И КАТО ТАКАВА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА РАБОТАТА И РЕШЕНИЯТА МУ. Така че да не се прави на светата вода ненапита...
92
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Не смятате ли,че от ГЕРБ прередиха ходовете, г-жо Ковачева: след този "донос" първо се проверява, вкл. се вземат мнения от журналистите на медиите Капитал, Дневник, Медиапул, Правен свят, сетне в комисиите на НС се задават въпроси към кандидатите и накрая се гласува!От правителството си затраяхте, вкл. и вие, г-жо министър; в НС управляваща партия, независими депутати и ДПС гласуваха за В.М. и накрая, когато от ЕК ви подпряха, се чудите как да се измъкнете.Г-н министър на МВнР, не обвинявайте ЕК в неща, които са от компетенцията на МП и НС. ЕК не е виновна, че в ход беше неофициално съглашение: вие не гласувайте с/у нашия кандидат, а ние ще гласуваме за вашия. И от ДПС постъпиха хитро: при гласуването на А.А. за член на КС те се изнизаха, осигурявайки мнозинство на управляващите, а сетне дУпетатите от ГЕРБ гласуваха за Марковска. Ама от ЕК се усетиха, по-скоро някои ги информираха за това. Мисля ,че се досещате кои партии останаха "онеправдани"? Ако смятате,че сте спечелили чрез български, т.е. балкански номера, много се лъжете. Циркът стана пълен...
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HAIDE MALDEJKOTO DVIJENIE NA GERB DA ZAPO4NE SAS MINUSITE HAIDE PALQ4OVCI PODLOGI KADE STE MALDI GERBERI ???????/GERBER DA SE NARI4ASH E MN DOSTOINO SMQH
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOVA SA KADRITE NA GERB SLU4AINO I PADNALA DAMSKATA I 4ANTI4Ka zashto NE PADNE V MOQTA KOLA MAMACATA MUTRI GERBERSKI .NEKA VSE POVE4E TAKIVA DONOSI DA IMA V EK DA RAZBERAT ZA KAKVO STAVA DUMA V BG NE 4E NEZNAQT SLU4AINO NEINIQ SIN IMA EDIN KAKVO SI VSE SLU4AINOSTI .NAVREMETO BABA MI KAZVASHE NQMA SLU4AINI NESHTA V JIVOTA
89
0
 
7
 
! Отговори
Нарцис преди 11 години
Партия Герб е името на българската мафия.
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов. Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.Само тези две изречения са ми достатъчни да си направя изводи какво се случва по високите етажи на богопомазаните.
87
2
 
13
 
! Отговори
атом преди 11 години
Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в ДЕВСТВЕННОСТА й.
86
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ е името на българската мафия...
85
2
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Положението в държавата последните години много добре е казано от вътрешния министър:"България е ОАЗИС НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ...." Друго няма какво да се коментира за ГЕРБ!
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са си чисто БКП.
83
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tazi бабка, прилича на комунистка, говори като комунистка, държи се като комунистка, дали ще работи като комунистка ?
82
2
 
39
 
! Отговори
алекс2 преди 11 години
Боцееее Боце ...с такива номенклатури ще загубиш изборите и то доста яко...