РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата

Новата формация ще е десноцентристка, патриотична и социална
Обновена: 4 ное 2012 19:29 | 4 ное 2012 15:27, Елка Василева
233
РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция днес на двете партии в хотел "Шератон" в столицата.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев. Той посочи, че Веселин Марешки със своята бизнес дейност прави за страната това, което не успя държавата да направи за своите граждани.

Още по темата

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП. Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори". По думите му РЗС има готови написани законопроекти за гарантиране на свободата на словото, за синдикатите, за ограничаване на бюрократичните спънки. До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Коалицията за ред законност и справедливост излиза първа в страната, като залага имената на лидерите на двете партии, заключи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс"има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес. Той пое ангажимент минимум 50 процента от хората, които ще представляват коалицията на всички властови нива, да бъдат жени.

Марешки посочи, че правят коалиция с РЗС, защото партията на Янев никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
16
 
! Отговори
тия долни фармацевти преди 11 години
Ако тва *** се докопа и до политиката, савсем ще се олапа, той и сега пере парите на ***. Добре че във Варна го спряха- а имаше очевадно купуване на гласове - даване на пари на ръка- уж били помощи ...А тоя е бивш шофьор в аптечно. Искам да кажа да не се лъжете че някой е решил да влезе в политиката щото иска да ви "оправи". Че ще ви оправя е ясно :) той си има планове, дано не му се получи.
167
1
 
7
 
! Отговори
тия долни фармацевти преди 11 години
До 193В грешка си. Останалите аптеки не са вериги от 200+ обекта. Магарешки може да си позволи да пазарува на едро от СОБСТВЕНИЯ СИ СКЛАД !!!. Тук говорим за очевАден монопол и вертикална интеграция. Подобно е положението със Софарма - склад вериги аптеки -SCS, sanita и софийски аптеки, аи и завод -производител си има. Как очаквате една аптека да има възможност да ги гони по отстъпки ? Положението е по-лошо и от веригите супермаркети- колко квартални бакалийки останаха? кво става с средния бизн
166
0
 
0
 
! Отговори
Andreev преди 11 години
До Анонимен I si mnogo prav....!
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изборите наближават и схемаджиите вече сън не ги лови!
164
2
 
11
 
! Отговори
ined преди 11 години
"Реформата в здравеопазването" според Марешки е всяка поща да стане негова аптека.
163
0
 
11
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Имената на българските партии са диаметрално противоположни на същността им.Коалиция за България - защитават руските интереси в енергетиката,граждани за европейско развитие - върнаха ни в каменната ера,Съюз на демократичните сили - демокрация от доносници не става,Движение за права и свободи - незаконна сеч и строителство на хидросъоръжения,Ред, законност и справедливост - и малко трактори...
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 666! СУПЕР... и на само от медицинска :)
161
2
 
20
 
! Отговори
Тиквуч Магистралков преди 11 години
Тука прозира дългата ръка на ТИКВУНЯ, опитва се да вкара някои верни свой МУТРИ кучета в парламента, за да се коалира и да се взимат гласове от Съсела и *** !
160
0
 
22
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОЯ МАРЕШКИ ОТ МЕДИЦИНСКА ГЛЕДНА ТОЧКА Е ***...!
159
0
 
13
 
! Отговори
ne znam kakvo stava преди 11 години
пълен ЦИРК е в момента драги зрителе, как не се намери един свестен
158
32
 
4
 
! Отговори
ЩО, БЕ.. преди 11 години
ЯНЕ Е ПИЧ И СТРАХОТЕН КОМУНИСТОЯД....А , МАРЕШКИ Е ЧОВЕКА С ПАРИТЕ ..!ТОЧНО ТАКЪВ ТАНДЕМ Е НЕОБХОДИМ НА БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ПЛЕСЕН!АЗ ПЪК ...С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!
157
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязвам геизация на мутризацията на тиквизацията в Република България.
156
0
 
16
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
Що са смеете ба? Щом доносници могат да са "демократични сили",що па тия двамата...да не са декриминалисти? :)))))) Е..а ти и държавата...!
155
0
 
23
 
! Отговори
Дон Цицон преди 11 години
Още един крадец дето ще вика "Дръжте крадеца"
154
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Взеха се .Да им е честито на младите.
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малка къща в прерията - игрален филм от САЩ и Голяма къща на плажа - документален филм от България.
152
0
 
10
 
! Отговори
Златка преди 11 години
Тези последно ще копулират или ще коагулират?
151
0
 
16
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Каква интИлИгентност, каква ерОдиция и благ разум струи от снимката!Лика прилика с Янка, която без малко да уволни Бочко!
150
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викат ми Лоста. Дали е достатъчно да се кулинирам с Яне?
149
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е наградата за този от снимката?