"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган

Сокола нямал място в парламента
5 ное 2012 22:45,
221
"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, БТА

"Атака" започва събирането на подписка в парламента за сезирането на Конституционния съд за обявяването на ДПС за противоконституционна партия. От ВМРО пък призоваха Ахмед Доган да напусне парламента.

Поводът за острата реакция на двете политически партии е изказването на Сокола от вчера. Според него трябва да се направи нов прочит на Балканската война и той я сравни с етническо прочистване.

"Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви вчера в Кърджали Доган.

Според Волен Сидеров лидерът на ДПС сравнява Балканската война с възродителния процес. "Когато оспорваш една от тези войни, ти оспорваш българската държавност", смята лидерът на "Атака".

Очевидно освобождението на България от господството на Османската империя за Доган не е нещо положително, коментира Волен Сидеров.

Още по темата
По думите му ДПС застава на страната на неоосманистката политика и обявява освобождението на Кърджали за
нещо лошо. Според Сидеров това е върхът на цинизма и антибългарската политика на ДПС.

Лидерът на "Атака" настоява за пълен обществен, медиен и политически бойкот на ДПС. Той призовава президентът, премиерът и председателят на Народното събрание да вземат отношение по този въпрос.
Утре "Атака" ще внесе проектодекларация по темата, която ще настоява парламентът да обсъди в сряда.

Националистите ще изпратят и писмо до президента и омбудсмана да сезират от своя страна Конституционния съд.

„Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой“, заявяват от своя страна в позиция до медиите и от ВМРО.

Оттам са категорични, че Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. „Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание“, категорични са войводите.

„Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България“, се посочва още в съобщението на ВМРО.

Според партията целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

„Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора. Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани“, категорични са от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
9
 
! Отговори
Политолог-безпартиен преди 11 години
Моля, който има време да прочете коментарии 119, 120, 122, 125, 126 и др. подобни. Е уважаеми сънародници стана ли ви ясно защо сме били 500 години под Турско робство. Това са коментарии на ***. БКП-БСП-ДС предложиха да станем 16 република на СССР. При това положение как да станем нормална държава.
127
1
 
2
 
! Отговори
gerb преди 11 години
gerb gerb i gerb drugite vsi4ki sa ozvereli za pari jivotni.po4ni ot kostov dogan stani6ev ludiya maks/siderov yanev i za kapak mare6ki.dayte da gi matirame kato glasuvame samo za gerb.moga da vi kaja 4e az ne sam biznesmen nito 4len na gerb az jiveya v 4ujbina no sledya politikata v bg i nay pravilniya pit e gerb.borisov nyama li gre6ki ima no ne po golemi ot drugite.predi da doyde na vlast gerb nezavisimo dali ima6 dokument ot darjavata kadeto jivee6 mitni4arite na skubeha a sega ami bat boyko
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DPS NQMA RABOTA V BG POLITIKATA TAZI PARTIQ TRQBVA DA SE ZAKRIE ,A KOLKOTO DO GADNITE MODERATORI SHTE VI KAJA EDNO MRASNI PODLOGI MOGA DA VI PISHA OT MN MESTA DORI I DA MI MAHATE KOMENTARITE .VIE ZAEDNO S MEDIQTA BTV STE NAI CIGANSKITE RADETELI .
125
1
 
6
 
! Отговори
за такова преди 11 години
приказване този турски агент отново трябва да полежи у нас в затвора.променете правилинкана парламента, са повече от 10 отсъствие-аут от парламента.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бре
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато една Държава е икономически зависима долу написаните национал-едикависи блянове си остават чисти мераци.Мокри сънища и пр.Ама да попитам...ЕС като ви спре кранчето на кого ще пристанете... матушка русия ли.
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 166Всички истински български патриоти и националисти НЯМА да гласуват за АТАКА!
121
6
 
5
 
! Отговори
Ай де бре преди 11 години
До НФСБГласувайки за НФСБ, ще получите:1. Забрана на етническата партия ДПС. - Веднага се учредява МПС 2. Забрана на строежи на джамии. - Чушки ще забраните.Подписали сте в ЕС3. Нов закон срещу популацията на ***. - ЕС ще ви скъса задн*ка с тази дефиниция4. Нова Конституция. - Може и да стане5. Ревизия на корупционните сделки и практики. - Кои " вашите " или " нашите "6. Ред и дисциплина в държавата. - Хайл ей сега
120
9
 
4
 
! Отговори
Атака е минало преди 11 години
Волен предаде най-верните националисти! Не изпълни програмата, с която увлече симпатизантите си! Допусна мутри и *** в Атака/Бинев,Мусев,Чукалов.../! Направи координатори предимно клиентелисти! Подкрепи Борисов и стана съпричастен с безобразията и безидейността на ГЕРБ! Целенасочено разби и унищожи партията!
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички истински български патриоти и националисти ще гласуват за АТАКА!
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбирам защо когато турците прокламират анти българско поведение, това не е прокламация към "гражданска война", а когато българин защити честта и достойнството на дедите си и пролятата кръв на българските майки, когато не позволява да се поругава историята на собствената му държава в която живее изведнъж са оказва, че тоя човек прокламира "гражданска война"! Вие какво искате бе, да серете върху гроба на дядо ми и аз да ви ръкопляскам? Ха....
117
1
 
14
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
съжалявам, че го казвам...но си изключитено ***..Тези националистически формации се появиха СЛЕД доган и дпс, и са следствие на антибългарската политика. Онзи Брайвик е следствие на ислямизацията на Норвегия. Антитерористичните закони в САЩ и Англия са следствие на взривовете. Балканската война е следствие на окупацията. Протестите в Катуница са следствие на убийството от ***. Капиш?
116
1
 
6
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
На грешната страна си! Агресивността на Анкара ще се спре само с контраагресивност!Ние не искаме нищо от тях, те искат да ни поробят, търсят Лебенсраум!Да отиват в другата посока - към Китай! Ама не им стиска!
115
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ НАЛИ ТЕЗИ ОТ НФСБ СА СЪЩИТЕ КАТО ТЕЗИ ОТ ОСТАНАЛИТИ ПАРТЙИ БЕ. КАКВО ИМ Е ПО РАЗЛИЧНОТО ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ? НИМА НЕ СА КОМУНИСТИ? ИЛИ СА ФАШИСТИ? ИЛИ ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА ИЛИ КАКВО? НАЛИ АКО ВИ КАЧИ НАРОДА НА ВЛАСТ ЩЕ НАПРАВИТЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА БЕ. ТОВАЛИ ИСКАТЕ? КАТО СТЕ НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗАЩО НЕ ОРГАНИЗИРАТЕ ФРОНТОВА ЛИНИЯ И ДА ИЗБИЕТЕ ВСИЧКИ МУТРО КОМУНИСТИ? И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ КАТО ДРУГИТЕ. ГЛЕДАТЕ ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО ПАРЛАМАТА ЗА СУБСИДИЙКИТЕ. МИЛИОНЧЕТАТА СА КЕЛЕПИРО. ДРУГОТО Е ВЕТЪР И МЪГЛА.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяко действие поражда еднакво по сила противодействие. От Комунистическо време турчетата ги бутат на пред - в университетите им даваха по 1 еденица от горе, че да влизат във ВУЗ с преференции. Сега явно е дошло време физическия закон да влезе в сила! Между другото национализма е ново явление в БГ. Извода - ако го нямаше доган, нямаше да има и национализъм, нямаше да ви наричаме турци и ***, просто щяхте да бъдете "различни". Да го бяхте мислили на времето, вече е късно!
113
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най Великия на снимката ! Как се подиграва с всички евала.. щом неможе да се спре един човек поне трябва да се уважава
112
1
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 11 години
до кога знаеш ли? Докато се научиш да пишеш на кирилица ***
111
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган Президент!
110
2
 
3
 
! Отговори
до 149 преди 11 години
аз и още 5000 няма пък да гласуваме за тях, ако ги няма тях няма да го има и Доган
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
az sashto sam za premahvaneto na DPS tuk e BALGARIQ A NE TURCIQ DO KOGA SHTE TARPIM MUTRI U TURCI DA SE RAZPOREJDAT S DARJAVAT NI?????? A KOLKOTO DO RQZANIQ AHMED DOGAN MAMKA TI *** TAKA TE MRAZQ MRASEN KURD .TOZI *** E ZA ZATVORA KADETO E BIL PREDI ..... TAZI PARTIQ NQMA MQSTO V BALGARIQ