"Реакцията на сините беше христоматиен пример за лицемерие"

Големият враг на сините не е БСП, а ДСБ с Иван Костов, заяви П. Стоянов
Обновена: 1 дек 2012 17:06 | 1 дек 2012 12:29, Елка Василева
180
"Реакцията на сините беше христоматиен пример за лицемерие"
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Номинацията си за конституционен съдия и политическите реакции, които предизвика тя, коментира президентът на България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов пред TV7.

"Негативната реакция от страна на БСП беше единствената политически логична реакция. Сергей Станишев реагира първи и въпреки че не ме нападна по никакъв начин персоналноq той видя в мое лице, съвършено правилно, класически политически опонент, класически политически враг. Така че неговата реакция беше единствено логична и очаквана”, каза Стоянов.

Още по темата

Синият президент призна, че е бил по-изненадан от реакцията на депутатите от СДС, според които номинацията си за поста Стоянов дължал на договорка с ГЕРБ.

"Никаква договорка нямаше с ГЕРБ и Бойко Борисов. Ако имаше, нещата щяха да бъдат изиграни далеч по-фино", категоричен беше държавният глава.

"Не чух краен негативизъм, но те нападнаха доста крайно процедурата, както те се изразиха, начина, по който е издигната тази кандидатура. Аз наистина мисля, че това беше христоматиен пример по политически лицемерие“, каза Стоянов.

„Не само Мартин Димитров, още един председател на комисия има в Синята коалиция, това е Йордан Бакалов, избран също с гласовете на ГЕРБ. Нещо повече, председателите на комисии в Народното събрание са много по-зависими от ГЕРБ, отколкото един бъдещ член на Конституционния съд. Членът на Конституционния съд се избира за 9 г. Дето се казва, едва ли някой очаква в следващите 9 г. все Бойко Борисов да ни управлява. Така че членът на Конституционния съд се избира може би в момента на избирането му. Докато един председател на Комисия зависи всеки ден от мнозинството в тази комисия, а мнозинството е на ГЕРБ. Освен обаче фактическо лицемерие ние сме изправени пред нещо, което разрушава ден след ден крехките устои на българска демокрация изобщо, ние сме изправени пред институционално лицемерие", каза още за позицията на членовете от своята парламентарна група Петър Стоянов.

Президентът бе категоричен, че големият враг на сините не е БСП, а ДСБ с Иван Костов.

"СДС е в много тежка ситуация, ръководството допуска редица грешки също, но моите симпатии са на тяхна страна, защото виждам, че срещу тях има противник, който има  много по-сериозен ресурс. Имам предвид хората около Иван Костов и ДСБ", посочи Стоянов.

Президентът Стоянов посочи, че още когато му се обадили по телефона от СДС, той бил наясно, че шансът му да приеме номинацията за КС е изключително малък, като се имат предвид международните му ангажименти.

От друга страна обаче Петър Стоянов сравни себе си със „стар боен кон”, който е трябвало поне да помисли, като чуе такъв зов. След отказа му негови приятели го поздравили за постъпката му. „Представяте ли си докъде я докарахме – да ме поздравяват, че съм отказал да изпълня гражданския си дълг”, заключи с тъга президентът Стоянов. Според него именно политическото лицемерие отвращава голяма част от електората.

Той вдигна завесата относно разрива му с Иван Костов: „Моето несъгласие с него беше принципно”. Ябълката на раздора била в приватизацията, когато управлението на Костов е раздало националното богатство. А демократичната фразеология е била само фасада, зад която приватизацията е протекла „така, както Луканов би я направил”.

Петър Стоянов увери, че няма да се връща в политиката.
 

Информацията е актуализирана в 13.38 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да *** и овчия ти кон скапан ! Всичките сте *** твойто маменце кумунистическо! Смърт и бесило за всички политици от 23год. насам. Задно със семействата ви,братята ви,сестрите ви,майките и бащите ви ! Както е направил княз Борис !
113
8
 
9
 
! Отговори
До 117 преди 11 години
Европейските тапънари можеха просто да си замълчат! Избор между Гоце и Волен не е избор! И двамата *** и червени ***!
112
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво да го правим? Просто агент Виктор!
111
2
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
С тия *** нищо фино не може да стане . Стоянов доста е стоял навън и е забравил какво става в опита за държава , а и собствените си думи за фабриката произвеждаща илюзии!
110
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДС-ара Пешо - коня е злобен,страхлив нагаждач! *** и подла душица има този озъбен кон...Сега му е паднало угоднически към соц.*** да напада най-свестния ПОЛИТИК Иван Костов...Но вола рие,рие и накрая се зарие в ла*на!
109
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги е забавно да видиш *** и комунисти "загрижени" за ДСБ и Костов.
108
12
 
3
 
! Отговори
Запознат с ДСБ преди 11 години
А какво да каже Мартенс и Ван Орден, дайте глас за Волен, за да сте аут от ЕС и НАТО, да станете като Грузия и Молдова ли????Я марш до бул. Витоша в неделя, за да си вземаш жълтите стотинки от Мавъра, дето ви дава вече трета година, после при Кунева, апропо Пръмова, Прошко ви чака с кесията и мангизите
107
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е когато един семпъл индивид преяде с власт, надскочи многократно нивото си на некомпетентност, че и се самозабрави.Мислещите хора,рано или късно,се отърсват от заблудата си! Ти за тях не бери грижа! Като мразиш комунистите защо повтаряш,като папагал лъжите им за Костов?Защо не кажеш за комуниста-охранител,как бръсне без ***?Не казваш,защото си от най-заблудените му фенове, т.е.при TEБЕ входа за мисъл Е ЗАБРАНЕН !!!!!
106
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато фамилията на бат Петьо приватизираше апетитните имоти в Пловдив приватизацията беше справедлива и от Костов по-хубав нямаше, а сега....
105
13
 
8
 
! Отговори
Костов, дай малко ок преди 11 години
Екипът, нает срещу пари да пише хвалебствия в коментарите да пие по едно кафе, че взема да се повтарят. Прошко знае за вас, скоро Кунева ще ви плати повече, за да я хвалите тук и в други 12 сайта, в които правите от Мавъра бляскав ум...СДС ще претрепе от бой ДСБ, това го знаят на бул. Витоша, на 5 юли 2012 г. ще се види коя е истинската партия
104
6
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
През същата 2006 г. европейските "юнаци" като този твоя ван Орден, Жозеф Дол и Вилфрид Мартенс ни убеждаваха да гласуваме на президентските избори за .....агент Гоце.Въпреки, че не съм антиевропееец не мисля, че в цинизма и негодничеството европейските политици са много по-далеч от нашите! Така колкото е *** и негодник Иван Костов, то Петър Стоянов е архициник и архинегодник! И случилото се в последните дни го доказа!
103
14
 
7
 
! Отговори
Мартин-Луканов преди 11 години
Уважаеми читатели на този авторитетен и динамичен сайт. Първо тук ще пуснем едно нещо:1. Костов е бил пратен от БКП в СССР за летеци-изпитател, там се проваля, връщат го заради непоносимост с другите момчета в корпуса, изритан.2. Тук Луканов го кани за екипа си в БСП, пак не го искат останалите.3. Става част от СДС и след десетки интриги и схеми маха достойните, за да грее той.4. Мартин Димитров има съпруга, която е братовчедка на Луканов, затова тя работи за тлъсти пари във Външно, ха сега,
102
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми читатели на този авторитетен и динамичен сайт. Първо тук ще пуснем едно нещо:1. Костов е бил пратен от БКП в СССР за летеци-изпитател, там се проваля, връщат го заради непоносимост с другите момчета в корпуса, изритан.2. Тук Луканов го кани за екипа си в БСП, пак не го искат останалите.3. Става част от СДС и след десетки интриги и схеми маха достойните, за да грее той.4. Мартин Димитров има съпруга, която е братовчедка на Луканов, затова тя работи за тлъсти пари във Външно, ха сега,
101
4
 
15
 
! Отговори
Стар преди 11 години
Питам аз разни "дедовци Гошовци" като мисли президента държавнически защо като каза "Иване кажи си" той самият досега не е казал нищо за какво ставаше въпрос. Просто по стила на Държавна сигурност към която той "хич не е" и семейството му-брат му след като работи преди 89 в комсомолски вестник, хвърля нещо в пространството и толкова.Окепазен е Костов и това е прекрасно за ДС и БКП. Нека той самия да каже и сега за какво е ставало въпрос. А кариерата му на него и брат му също не е свързана с ДС.
100
16
 
11
 
! Отговори
Мартин уби баща си преди 11 години
Мартин Димитров е посочен от Стоянов през 2007 година като достоен лидер на СДС, тогава започва атаката на Костов към Юруков и Радонов, за да се доубие СДС, този план става факт, след като Мартин забравя за Петър и става слуга на Костовезе, ДСБ е формация на шаманите и сектантите, така е, хората го знаят...
99
20
 
11
 
! Отговори
дядо гошо преди 11 години
Г -н Стоянов мисли винаги държавнически и жалко за неговите предатели Костов, Димитров Шарков но скоро ще им дойде края....
98
13
 
12
 
! Отговори
селски глупак преди 11 години
Вярно е! Костов направи така че отврати от участие в изборите честните хора в БГ.Хората които винаги гласуваха за СДС и СДС беше тяхна кауза..когато видяха че Костов вместо да оправи БГ оправи родата си...спряха да гласуват. Лично аз, никога повече няма да гласувам. Като честен човек и следователно антикомунист не мога да гласувам за: ББ, Кунева, Атака,.....и др. агентурни партии и креатури на БСП.
97
2
 
7
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Когато нямаш коалиционно споразумение , когато НЕ участваш във властта, когато от ТЕБ - нищо не зависи- за ЧИХ ще го крепиш там ???За единия личен интерес ли ??? Ами там не става дума за личен интерес - там трябва да се бориш за ОБЩЕСТВЕНИЯ , общия , национален интерес ..Личния - ставаш предприемач и ..действаш, за личния си интерес :)))
96
2
 
10
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Конституционният съд и ВССъвет са пълен , сигурен и бъдещ ПРОВАЛ на Рапона и ГЕРБ... Това не е ли ясно ???..Цялата "висша" съдебна червена *** , с малки изключения е там !!КАКВО изобщо можеш да направиш в това ОБКРЪЖЕНИЕ ???ЗАЩО да си член , там ?? За да се опитваш , както досега да заблуждаваш Европа , че нещо се прави ?? С КОГО ?? С какви хора- членове ?? Има ли някаква разлика с досегашния КС ?? Има, разбира се - там ,в досегашния ИМАШЕ малко повече свестни ..СЕГА и тях ги няма ..Всичко е подчинено на главната мутра , на кримитата, на неграмотните , но на власт = нефелници ..Какъв е смисълът да тръбиш , че имаме член ?? Какъв е ефектът?? Нулев...Може би ще ти вдигне "авторитета" , който нямаш от години ???Да слушкат заповедите на Цвъ. и Боко - затова са ТАМ !! Не си правете илюзиии..)))Когато нещо е ИЗЦЯЛО за изриване , то не подлежи на ..ремонт ...
95
12
 
8
 
! Отговори
ДСБ интриги преди 11 години
Джефри Ван Орден си спомня ненормалната и ужасяваща атака на Иван Костов към Петър Стоянов през 2006 г., когато ДСБ плюе и измисля схеми в Брюксел, за да измести СДС от първото място. СДС на 14 януари лобира ДСБ да стане част от ЕНП, а след 6 месеца ДСБ се опитва да убие СДС в Европа. Ван Орден тогава споделя: За пръв път виждам подобна фигура, която да работи срещу консервативна партия, която го е посочила за консерватор при нас. Костов е интригант от висока класа.... Думите са казани на 18.03.