Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал
Обновена: 18 яну 2013 14:50 | 18 яну 2013 14:22,
355
Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?
Волен Сидеров скочи на Рашидов. Снимка: архив, БТА

Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Министърът на културата Вежди Рашидов да подаде оставка, поиска от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Този път искането на националиста е обосновано с ангажирането на Киноцентъра за снимки на турско-български сериал на историческа тематика. От август месец у нас се снима копродукция между България и Турция – сериала “Ездачи“, който е на историческа тематика и има фантастични елементи.

Сидеров обясни, че досега сме гледали турски продукции по основните телевизии, но сега идва “нова фаза на промиване на мозъците“. Националистът дори нарече министъра “турски шпионин“.

В типичния си стил лидерът на “Атака“ разказа как според него във филма турското робство и “геноцидът над българите“ ще бъдат представени като идилия, а на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а щял да играе белот с поробителя.

Ще бъде представена превратна и лъжовна картина за България, която отдавна турската държава финансира с много пари - че не е имало робство и геноцид, нито насилствено ислямизиране, а всички са съжителствали прекрасно, каза лидерът на "Атака".

Категорично протестираме срещу това български актьори и Киноцентърът да бъдат давани за снимане на сериали, които ще изкривят българската история и ще фалшифицират цялото ни историческо минало, декларира Волен Сидеров.

България се превръща в страната на чалгата - ориенталска държава, в която джамиите са най-много на глава от населението, а Министерство на културата отпусна над 3 милиона лева на компанията "Пайнер", която популяризира чалгата в България, заяви Сидеров.

Според него парите са дадени на компанията заради предстоящите избори, за да могат чалга певиците да пеят на предизборните концерти на ГЕРБ. Защо Рашидов не даде тези 3 милиона на автентичен народен ансамбъл за народна музика, за да поощри истинския български фолк, попита реторично той.

В началото на седмицата стана ясно, че “Пайнер Медиа“ получава безвъзмездно финансиране по европейската програма за конкурентоспособност. Обащата сума, която ще бъде предоставена на фирмата, е 1 918 233 лева, като 287 735 от финансовата инжекция идват от национално финансиране.

Всеки човек може да говори, каквото си иска, но до определени граници, отговори Рашидов в кулоарите на парламента. Той допълни, че ще съди Сидеров заради обвиненията му, че е турски агент.

Целият ми живот е бил прозрачен, категоричен бе министърът.

Между двамата избухна скандал в кулоарите на парламента, тъй като Сидеров дойде да чуе какво ще му отговори министърът.

Никога не съм бил член на нито една партия, не съм бил и ченге, защото не можах да се вредя от многото мераклии, каза Рашидов.

Глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина, коментира още министърът на културата.

Винаги съм бил само прекрасен български художник, върша си добре работата, ремонтирам българските театри, заяви още той. Моето име стои в най-големите музеи, това ако е работа против България, коментира Рашидов.

Това, което казва Сидеров, е пълна лъжа, продължи той. Не се интересувам от частните корпорации, самият аз кандидатствам в МРРБ с проекти, не ги раздавам, обясни министърът. Думите му бяха отговор на обвинението на Сидеров, че Министерство на културата е отпуснало на “Пайнер медиа“ почти 3 млн. лева. "Не лъжи, бе, Вежди", репликира отстрани Волен Сидеров.

Говориш явни лъжи и клевети и ще те осъдя, предупреди Вежди Рашидов лидера на "Атака". Аз съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи, а ти не си обичан от никого, каза още министърът. Да ме наричаш турски шпионин - с какво право ме обвиняваш, попита Рашидов. Сидеров му отговори, че е народен представител.

ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака". За турските интереси работи твоята кауза, завърши Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Тъжно е това което казва Сидеров макар и прав, но най-тъжното е, че поводът за скандала- българо-турският сериал "Ездачи" тихомълком фалира множиство дребни българскифирми.Основната вина за това има "Бояна", но и Рашидов е съпричастен, защото той докара финансовата пирамида Галата филм в Б-я.В днешно време, макар че са подписали договори като КОПРОДУЦЕНТ, Бояна, остави без хляб българите,които е ангажирала по филмаТова е мафиотщина и престкъпление.Вече осем месеца българите си чакат парите!Защо
237
0
 
2
 
! Отговори
До Маузер преди 11 години
То Америка така ни стабилизира, че процъфтяхме. Ами да. Появиха се обществени кухни и то не само в събота ами и в неделя, които раздават безплатна храна на гладни пенсионери с десет долара пенсия. И добри богати търговци, които не си изяждат сами развалените продукти, ами ги хвърлят в контейнерите за да ги вземат от там нуждаещите се. Боже, каква идилия...
236
0
 
2
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До 999 и ШопПрез цялата ни история Русия се е стремяла да ни дестабилизира , за да се меси в нашите ни работи.Ролята на троянски кон винаги са били комунисти-русофили.Сега и Сидеров се намеси .Как може партийка от 5 човека да има телевизия /Алфа/и вестник.Мястото му е в онова място в Карлуково.Той да не направи някое изпълнение ,че да запали пожара.В историята ни има доста подобни случаи.
235
0
 
2
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До малката;Недей да си такава озверяла.Типична комунистка.Един умен човек каза че последното убежище на комунизма е национализма.Живота така е отредил да живеем заедно и трябва да се разбираме.Национализма не решава проблеми той ги създава.По-кротко.
234
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименХора, Левски и Ботев са живели преди близо 150 години. Днес, за да оцелее една малка държава като България, тя трябва да се съобрази със сегашната обстановка в света. Не търсете отговорите при Ботев и Левски. Турците не са ви виновни ами се хващайте яко и си оправете държавата така че младите да не бързат да се изнизват още преди да са навършили 20.
233
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко е тъжно да се четат тези коментари тук. Толкова много омраза. Всички тези българи националисти са опасни за бъдещето на България. В днешния свят, в който няма чисти народи и нации, едно от най-важните условия за просперитет е да има добри условия за развитие на всички прослойки от населението. Волен Сидеров и идеите които той поддържа са опасни за бъдещето на България.
232
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв балканджи йово-***
231
1
 
3
 
! Отговори
малката преди 11 години
правим ние си ги прибираме и си ги къткаме я си ходете в тъпата Турция при мръсните кюрди и турци от вас българия неможе да диша българина неможе да живее спокойно страх го е да нему оберат къщата да не го нападнат на улицата "турци" по име а в душата истински ***
230
1
 
3
 
! Отговори
малката преди 11 години
999 ти да не си *** фес нямам нищо против турските сериали но такава нация дето като я питаш вие какви сте ти отговарят " Аз съм милет" (милет-народ) и спира до там не е за България нали уж турци се водят еми да си ходят в турция там ще им е по-добре по развита държава с повече работни места. Ама на тях ме им се и работи нали тука правят по 5,6 деца и от помощи се издържат а като отиват някъде де накисват от глава до пети със злато ама и турция и тя не ги иска и те ги смятат за *** и какво
229
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
999 е абсолютно прав. Сидеров просто е руски агент, а руснаците имат интерес да ни провалят, защото сме натовска държава.
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само сидеров може да оправи българия. не плюйте по него. той може да ни спаси от новото турско робство, от прекланянето до краката пред ЕС и запада изобщо. той е новият левски.искаме пълна независимост на българия-заветът на ботев и левски. БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е РОБСКА СТРАНА. САМО ВОЛЕН,САМО СИДЕРОВ,САМО АТАКА. ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИКАЗКИ И ДЕЙСТВИЯ НА РАЗНИ БЕЗОБРАЗНИ ГОВОРИТЕЛИ И ДРАСКАЧИ СА ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА.
227
1
 
3
 
! Отговори
kms_07 преди 11 години
Хвърлят се огромни пари за да ни се представи Турция като някаква просперираща и демократична държава...Напразно! В очите на т.нар. турци в България тя е родината-майка, в очите на 95% от българите Турция е вековния поробител, това се предава от поколение на поколение и никакви пари не могат да го променят!...Между другото гледайте тъпите им сериали, за да разберете за какво става дума...И за лицемерието, и за клюкарството, и за потурите, и за целуването на ръце...ОТВРАТ СА!
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лидерът си беше същия като колега,***,завистлив,егоист,мрачен,неграмотен,с една дума НЕ Е ЧОВЕК
225
2
 
2
 
! Отговори
urania3 преди 11 години
"...Винаги съм бил само прекрасен български художник..." Нито е ПРЕКРАСЕН, нито е БЪЛГАРСКИ, нито е ХУДОЖНИК !!!!!!!!!!!!
224
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реално турското робство е свършило доста преди да дойдат руснаците и да ни "освободят". 70-те години на 19 в. българите са били пълноправни граждани на Отоманската империя, даже с привилегията да не ходят войници.
223
0
 
3
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
" Амрика, Русия или Турция? " Извратени мозъци такъв избор няма. Демократияна държава сме и всеки може да идва Сидеров да протестира защо в българските градове като по улиците не можеш да прочетеш на български нито едно име на някакво заведение или магазин Защо избирателно е само против Турция макар че е много по европейска от нас, пишат на турски но с Латиница (арабската азбука отдавна са захвърлили) и целият свят ги разбира и са 3ти по производство на филми след САЩ и Индия. Ние къде сме?
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** такива,единсвеният български народен представител който защитава българската история а вие го критикувате,не заслужавате да сте се раждали *** и национални предатели
221
1
 
3
 
! Отговори
анкета преди 11 години
Право на избор: Амрика, Русия или Турция?
220
0
 
2
 
! Отговори
розан преди 11 години
Съвременните българите (***) са селекционирани роби.Всичко борбено турци унищожили.Никой няма да тръгне на барикади.Всичко ще търпи Мутроид-лакей и неговите авери Държавата е унищожена,станала е американски протекторат. Трагедия е !
219
0
 
5
 
! Отговори
Радой преди 11 години
"Мене не ме е страх от министъра на културата,страх ме е от културата на министра." Радой Ралин