Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал
Обновена: 18 яну 2013 14:50 | 18 яну 2013 14:22,
355
Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?
Волен Сидеров скочи на Рашидов. Снимка: архив, БТА

Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Министърът на културата Вежди Рашидов да подаде оставка, поиска от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Този път искането на националиста е обосновано с ангажирането на Киноцентъра за снимки на турско-български сериал на историческа тематика. От август месец у нас се снима копродукция между България и Турция – сериала “Ездачи“, който е на историческа тематика и има фантастични елементи.

Сидеров обясни, че досега сме гледали турски продукции по основните телевизии, но сега идва “нова фаза на промиване на мозъците“. Националистът дори нарече министъра “турски шпионин“.

В типичния си стил лидерът на “Атака“ разказа как според него във филма турското робство и “геноцидът над българите“ ще бъдат представени като идилия, а на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а щял да играе белот с поробителя.

Ще бъде представена превратна и лъжовна картина за България, която отдавна турската държава финансира с много пари - че не е имало робство и геноцид, нито насилствено ислямизиране, а всички са съжителствали прекрасно, каза лидерът на "Атака".

Категорично протестираме срещу това български актьори и Киноцентърът да бъдат давани за снимане на сериали, които ще изкривят българската история и ще фалшифицират цялото ни историческо минало, декларира Волен Сидеров.

България се превръща в страната на чалгата - ориенталска държава, в която джамиите са най-много на глава от населението, а Министерство на културата отпусна над 3 милиона лева на компанията "Пайнер", която популяризира чалгата в България, заяви Сидеров.

Според него парите са дадени на компанията заради предстоящите избори, за да могат чалга певиците да пеят на предизборните концерти на ГЕРБ. Защо Рашидов не даде тези 3 милиона на автентичен народен ансамбъл за народна музика, за да поощри истинския български фолк, попита реторично той.

В началото на седмицата стана ясно, че “Пайнер Медиа“ получава безвъзмездно финансиране по европейската програма за конкурентоспособност. Обащата сума, която ще бъде предоставена на фирмата, е 1 918 233 лева, като 287 735 от финансовата инжекция идват от национално финансиране.

Всеки човек може да говори, каквото си иска, но до определени граници, отговори Рашидов в кулоарите на парламента. Той допълни, че ще съди Сидеров заради обвиненията му, че е турски агент.

Целият ми живот е бил прозрачен, категоричен бе министърът.

Между двамата избухна скандал в кулоарите на парламента, тъй като Сидеров дойде да чуе какво ще му отговори министърът.

Никога не съм бил член на нито една партия, не съм бил и ченге, защото не можах да се вредя от многото мераклии, каза Рашидов.

Глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина, коментира още министърът на културата.

Винаги съм бил само прекрасен български художник, върша си добре работата, ремонтирам българските театри, заяви още той. Моето име стои в най-големите музеи, това ако е работа против България, коментира Рашидов.

Това, което казва Сидеров, е пълна лъжа, продължи той. Не се интересувам от частните корпорации, самият аз кандидатствам в МРРБ с проекти, не ги раздавам, обясни министърът. Думите му бяха отговор на обвинението на Сидеров, че Министерство на културата е отпуснало на “Пайнер медиа“ почти 3 млн. лева. "Не лъжи, бе, Вежди", репликира отстрани Волен Сидеров.

Говориш явни лъжи и клевети и ще те осъдя, предупреди Вежди Рашидов лидера на "Атака". Аз съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи, а ти не си обичан от никого, каза още министърът. Да ме наричаш турски шпионин - с какво право ме обвиняваш, попита Рашидов. Сидеров му отговори, че е народен представител.

ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака". За турските интереси работи твоята кауза, завърши Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
2
 
! Отговори
Младеж преди 11 години
Г-н Сидеров, бихте ли ми казали кой е предал Апостола на турските власти ?!?! Турчин, българин, арменец, *** и т.н. Отговорете ми на този въпрос, а след това ще обсъдим за ТУРСКИЯ "проблем" в Р. България. Не се правете на интересен, защото във Вашето лице и в тези на колегите Ви от парламента, нямате никакъв МОРАЛ. А политика без морал... (пример България) - катастрофа и срив на цялата икономика.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
223. Ще проговориш на турски за да ти дадат работа и ще учиш колко е велика Османската империя , а на *** се им е тая , пак ще им дават социални , за да викат ура.
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** праждосай се от страната ми .
175
0
 
2
 
! Отговори
Д.Т. преди 11 години
Не обичам крайните хора въпреки че понякога решението им е наложащо. Сидеров не разбра ли че по опасни за народа ни са ***. Турците са работливи и си плащат задълженията, докато *** се развъждат и живеят върху нашия гръб за което плащат всички работещи данъкоплатци, както българите така и турците
174
0
 
2
 
! Отговори
Vejdi преди 11 години
Filma nema da se kazva #Ezda4i# a shte se kazva #Eba4i# v znak na tursko balagarskata drujba,koeto ozna4ava 4e ne e vajno koi kogo e takoval ,vajnoto e 4e luibovta e jiva i se obi4ame.
173
0
 
2
 
! Отговори
статист преди 11 години
Участвал съм в много продукции но никога няма да взема участие в турски филм.Призовавам статистите да боикотираме такива ленти.Без нас не минава нито един филм.Масовката прави филма достоверен и интересен!!!
172
0
 
2
 
! Отговори
Шушумигите преди 11 години
Шушумигите ги е страх от Волен защото ше ги разобличи и затвори в затвора. За това никога няма да се оправим защото все избираме неподходящия човек. Винаги когато някой лъже казва колко лошо щяло да стане.... ако някой друг го смени и хората му вярват.
171
0
 
3
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
VAYA CON DIOS VOLENE!!! BALGARITE OT ISPANIA TE PODKREPYAT
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
207. Е вежди какво направи за България ? Турски шпионин !
169
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака и Волен Сидеров! Всичко друго е измама. Да живее национализма!
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
201. Отвличането от семейството ти и потурчване какво е ?Ако ти си турчин и ти сменят името е много , но ако ти вземат детето ?Трябва да си *** за да обясняваш така ?
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се сведе до ***, който смята, че български депутат не трябва да ходи в чужбина:Според мен същия този *** трябва да работи за 20 лв на месец. Да се му честити!
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SIDEROV ti kakvo napravi za BALGARIA be bukluk.A VEJDI se ne6to e napravil za BALGARIA
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямат право да правят никакви филми независимо как ги представят, държавата ни е била окупирана за 500 г както и да го увъртат туй е истината.
164
0
 
2
 
! Отговори
Vejdi преди 11 години
Moito sin Volen na koito sam mu bashta ,neznam zashto tolko me mrazi ,uj az sam go napravil a sa sramuva ot mene i stava za rezil. 4e koi drug da doide da pravi v zakasalia za pari Kinocentar osven komshuluka. Turcite imat hubava pogovorka - uvajavai komshuto shtoto toi idva na pomosht .Ama kade u Gania tolko akul za tolko prosto neshto
163
0
 
3
 
! Отговори
Войници- роби преди 11 години
199. Ей *** аз съм в Америка и го чета това от учебника " Войните , които промениха света ". Какво е представлявала Еничерската войска - войници -роби , от отвлечени Хтистиянски деца и потурчени .За каква Москва си бълнувате !Днес нищо ли не пише в бълг . Учебници ,?Ти българин ли си и на колко години си ?
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
196. Ами аз не ти искам мюсолманското влияние , не ни е в кръвта .А ти като си турчин, аз си искам България , ти си ходи дето са ти братята.Не ме конфронтирай с Москва, Няма да ти мине номера . Дилемата ми не ебда избирам Москва или Истанбул .Ние сме българи в Българската държава !
161
2
 
2
 
! Отговори
Великолепния век преди 11 години
Какво робство като имало български чорбажии (богати) финансирали априлското въстание.Роби с пушки,пари, училище, църква.......Няма робство.Това ни го натрапват руските агенти да се има българина за роб с робска психика.Който приравнява присъствието с робство унизява българския ГОРД народ.
160
0
 
3
 
! Отговори
Робството преди 11 години
А защо не ви изнася истината , за ЕНИЧАРСКАТА ВОЙСКА ? От западни автори е написано "Формирана е от РОБИ- ВОЙНИЦИ , взети и потурчени( мюсолманизирани ) Християнски деца .Основната сила на Османската държава при превзвмане на Константинопол ?Това не е ли робство ?
159
1
 
2
 
! Отговори
Интересно: преди 11 години
Защо Сидеров не ръмжи против руските инвестиции(разпродаване на българска земя) на които Дянков разчита.............Знаем от къде духа вятъра...на патриотите.