Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал
Обновена: 18 яну 2013 14:50 | 18 яну 2013 14:22,
355
Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?
Волен Сидеров скочи на Рашидов. Снимка: архив, БТА

Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Министърът на културата Вежди Рашидов да подаде оставка, поиска от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Този път искането на националиста е обосновано с ангажирането на Киноцентъра за снимки на турско-български сериал на историческа тематика. От август месец у нас се снима копродукция между България и Турция – сериала “Ездачи“, който е на историческа тематика и има фантастични елементи.

Сидеров обясни, че досега сме гледали турски продукции по основните телевизии, но сега идва “нова фаза на промиване на мозъците“. Националистът дори нарече министъра “турски шпионин“.

В типичния си стил лидерът на “Атака“ разказа как според него във филма турското робство и “геноцидът над българите“ ще бъдат представени като идилия, а на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а щял да играе белот с поробителя.

Ще бъде представена превратна и лъжовна картина за България, която отдавна турската държава финансира с много пари - че не е имало робство и геноцид, нито насилствено ислямизиране, а всички са съжителствали прекрасно, каза лидерът на "Атака".

Категорично протестираме срещу това български актьори и Киноцентърът да бъдат давани за снимане на сериали, които ще изкривят българската история и ще фалшифицират цялото ни историческо минало, декларира Волен Сидеров.

България се превръща в страната на чалгата - ориенталска държава, в която джамиите са най-много на глава от населението, а Министерство на културата отпусна над 3 милиона лева на компанията "Пайнер", която популяризира чалгата в България, заяви Сидеров.

Според него парите са дадени на компанията заради предстоящите избори, за да могат чалга певиците да пеят на предизборните концерти на ГЕРБ. Защо Рашидов не даде тези 3 милиона на автентичен народен ансамбъл за народна музика, за да поощри истинския български фолк, попита реторично той.

В началото на седмицата стана ясно, че “Пайнер Медиа“ получава безвъзмездно финансиране по европейската програма за конкурентоспособност. Обащата сума, която ще бъде предоставена на фирмата, е 1 918 233 лева, като 287 735 от финансовата инжекция идват от национално финансиране.

Всеки човек може да говори, каквото си иска, но до определени граници, отговори Рашидов в кулоарите на парламента. Той допълни, че ще съди Сидеров заради обвиненията му, че е турски агент.

Целият ми живот е бил прозрачен, категоричен бе министърът.

Между двамата избухна скандал в кулоарите на парламента, тъй като Сидеров дойде да чуе какво ще му отговори министърът.

Никога не съм бил член на нито една партия, не съм бил и ченге, защото не можах да се вредя от многото мераклии, каза Рашидов.

Глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина, коментира още министърът на културата.

Винаги съм бил само прекрасен български художник, върша си добре работата, ремонтирам българските театри, заяви още той. Моето име стои в най-големите музеи, това ако е работа против България, коментира Рашидов.

Това, което казва Сидеров, е пълна лъжа, продължи той. Не се интересувам от частните корпорации, самият аз кандидатствам в МРРБ с проекти, не ги раздавам, обясни министърът. Думите му бяха отговор на обвинението на Сидеров, че Министерство на културата е отпуснало на “Пайнер медиа“ почти 3 млн. лева. "Не лъжи, бе, Вежди", репликира отстрани Волен Сидеров.

Говориш явни лъжи и клевети и ще те осъдя, предупреди Вежди Рашидов лидера на "Атака". Аз съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи, а ти не си обичан от никого, каза още министърът. Да ме наричаш турски шпионин - с какво право ме обвиняваш, попита Рашидов. Сидеров му отговори, че е народен представител.

ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака". За турските интереси работи твоята кауза, завърши Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Волен е националист, колкото Мики Маус
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Веждите да се спре алкохола, а Волен да не спира лекарствата.
216
0
 
2
 
! Отговори
до 287 преди 11 години
Каква Капон, какви 5лв???? На тази жена биографията чел ли си я?
215
0
 
2
 
! Отговори
рррр преди 11 години
До "националист" или ти си Асен от Асеновград който прави ПР на Болен срещу 15лева на ден или си сами Болен Спиндеров! Аз съм по компетентен от тебе във много неща както повечето от интелигентните и само осъзнаващи Българи! Да точките са реализими,но не Спиндеров е човекът и най-малко за един мандат неможе! Не защитатавам нито герб нито бсп нито дпс! Но съм категорично против Спиндеров! Не съм против пп"атака"
214
0
 
2
 
! Отговори
Русата Златка преди 11 години
До черната Златка.Всички националсоциалисти са ***
213
1
 
3
 
! Отговори
Черната Златка преди 11 години
Тоя *** Волен ако не беше сачмалия ,още щеше да е при Капка.
212
0
 
3
 
! Отговори
ррр до "национа преди 11 години
хахаха правиш пропоганда на атака тук ти имаш ли си представа повечето от тези 20 точки които първо няма да се изпълнят второ дори и опит за изпълнение на България е обречена буквално на фалит и този Спиндерчо неможе да понесе такава отговорност нито пред европа нито пред народа я си гледай работата ти не си никакав националист ти си платен драскач на Спиндеров или си твърде глупав за да вярваш на тези твърдения!!!
211
1
 
4
 
! Отговори
до НАЦИОНАЛИСТ преди 11 години
Сидеров ти ли пишеш във форума?По болния ти мозък те познах
210
0
 
4
 
! Отговори
гербераст преди 11 години
За какви българи вие говорите? Тука живеят само *** *** и не ***.
209
3
 
3
 
! Отговори
ivan.aleksandrov преди 11 години
не ме интересуват атака болен волен и тн. но ако това правителство и този министър позволят у нас да се снима турски сериял порогаващ исторятя ни и скриващ истината. то те са за затвор за съд и трябва да си ходят. да не говорим ,че според мен си стават законни мишени за отстрелване и биомбени атентати,заради ИЗМЯНА а наказанието за това всеоще е смърт,за национална измяна и предателство наказанието е смъртно и няма власта да ги спаси от него.
208
0
 
2
 
! Отговори
aibou преди 11 години
Ako Volen stane minister shte zapochna ra si plashtam danycite
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Волен и Бойко и станишко са изтърсаци на БКП. Не ги слушайте какво говорят, Гледайте какво вършат. Не думине а делата определят кой е човека.Какво е направил този *** до днеска ? Освен шумотевица, нищо друго не е направил
206
2
 
5
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Волен Сидеров е най-големия *** в българската политика.Не съм го запомнил с нищо друго освен със скандали,обиди,все някой му пречил,някой правил пъклени планове срещу българският народ.И за това ли са гласували толкова народ за него,да псува и обижда в парламента.Какво направи Сидеров за 8г.в парламента за България?Нищо.Нищо и пак нищо.Освен омраза е негативизъм нищо хубаво не е излязло от тоя ***.За това той е най-големия политически ***.
205
0
 
5
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
АТАКА Е СЪЗДАДЕНА И СПОНСОРИРАНА ОТ ДПС......
204
0
 
4
 
! Отговори
www преди 11 години
ВОЛЕН НАИСТИНА Е БОЛЕН..
203
0
 
5
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
СИДЕРОФФФФФФФФФФФФФ И ТИ СИ ЕДНА *** КУ......АААА .
202
0
 
3
 
! Отговори
до 257 преди 11 години
до 257" Как определяте факта- Министър на културата и изкуството на България - турчин "*****Много лесно ! Приел е нашата кулура бе ахмак с ахмака ти, толкова ли не ти стига акъла да се сетиш ?!
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zasto ne Protestira6Srestu Po-vassni Nesta. Nakakav Nahalen i Podal IudeinKONfortii,idvast ot Iudeiskoto Massonssko Gnezdo v USA,Klevete6e Balgaria v Efira na BNRadio za evreiskite BALGARIv MakedoniaSamo Zar BORIS III e Mogal DA SPASIBalgarite s evreisski Imena I ZARAT E ISTINSKI GEROI
200
1
 
4
 
! Отговори
рррр преди 11 години
Може би си прав, но аз лично не вярвям,че с Воленчо ще се стигне до някаде ти ходи па гласувай за АТАКА но без Воленчо защото той си е за никаде същия си е като другите! България след с тези политически лидери може само за пропада но не и да просперира!
199
0
 
2
 
! Отговори
Дуде преди 11 години
Хора, погледнете долния адрес и го разпространете, ако искате! Нека се напънем още веднъж, за да спасим един от последните райски плажове (Корал) от една невиждана далавера на корумпираните *** на държавна копанка.koralbeach точка ком